Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Kuninkaantammeen tulossa uimaranta – urakka-alueelle ja veteen meneminen on toistaiseksi kielletty

Jaa

Uuden valvotun uimalammen on tarkoitus avautua kesän aikana.

Ilmakuva Palettilammen tulevan uimalammen alueesta.
Ilmakuva Palettilammen tulevan uimalammen alueesta. Harri Saarinen

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin valmistuu lähikuukausina uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden syvyys tulee olemaan noin 1,8–2 metriä.  

Toistaiseksi Ellen Thesleffin puisto ja Palettilammen uimaranta ovat kuitenkin rakennustyömaata, eikä uimaan pääsy ole vielä mahdollista. Ennen avaamista lammen uimaveden laatu täytyy myös varmistaa vesinäytteillä. Tavoitteena on, että uimaranta avataan kesän aikana.  

Palettilammen ympärille rakennetaan myös kävelyraitti, ja alueelle suunnitellaan piknikpuistoa sekä kaupunkiviljelypalstoja. 

Monipuolinen virkistysalue 

Palettilampi sijaitsee Ellen Thesleffin puistossa, joka on suunniteltu monipuoliseksi virkistysalueeksi. Puistoon tulee muun muassa ulkokuntoilupaikka, padel-kenttä ja kaksi rantalentopallokenttää. Puiston länsiosaan rakennetaan keskusaukio sekä pieni puulava tapahtumia varten. Aukion läheisyydessä on tilavaraus siirrettävälle jäätelö- ja ruokakojulle. 

Ellen Thesleffin puiston rakentaminen on käynnistynyt vuonna 2023, ja sen on määrä valmistua pääosin syksyyn 2024 mennessä. 

Kuninkaantammen asuinalueen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristöystävälliset rakennusratkaisut ja infrastruktuuri. Kun alue on valmis 2020-luvun lopulla, siellä tulee olemaan noin 5 500 asukasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmakuva Palettilammen tulevan uimalammen alueesta.
Ilmakuva Palettilammen tulevan uimalammen alueesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote

ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye