Karisto

Mitä hirviöt merkitsevät meille? J.S. Meresmaan kutkuttavan karmiva nuorten kauhusarja alkaa

Jaa

Pimeässä olet yksin. Pimeänkynsi on palkitun kirjailijan Lumola-kauhusarjan ensimmäinen osa, jonka vangitsevat kuvitukset ovat Elina Äijälän käsialaa. Jännittävä uutuuskirja sukeltaa hirviöiden ohella myös frisbeegolfin maailmaan.

Ilmestyy 26.9.

13-vuotias Aapo on muuttanut Mustakolun kylään. Eräänä päivänä hän näkee salaperäisen tyypin, jolla on samannäköinen tatuointi kuin hänen hiljattain kuolleella vaarillaan. Voiko se olla sattumaa?

Kun Aapo päätyy frisbeegolfia pelatessaan Lumolan kartanon pihaan, alkaa kylässä vaikuttaa olevan muutakin outoa. Aapo kohtaa ensimmäisen hirviönsä – joita kartano on pullollaan.

Vaikka kaikki kartanossa asuvat hirviöt eivät ole vaarallisia, jotkin niistä ovat.

Aapo alkaa nähdä painajaisia uhkaavasta pimeydestä, ja pian hän huomaa tempautuvansa keskelle tapahtumia, joissa unet ja totuus sekoittuvat vastustamattomaksi pyörteeksi.

Palkittu fantasiakirjailija J.S. Meresmaa halusi käsitellä uudessa nuortenkirjasarjassaan erilaisten hirviöiden kautta hyvin ajankohtaista aihetta, luontokatoa. Kirjailija uskoo, että hirviöiden avulla lukija voi käsitellä muuten ehkä vaikealta tunnetasolla tuntuvaa, mutta samalla äärimmäisen tärkeää aihetta.

”Mikä merkitys hirviöillä on meille ja mitä ne voivat opettaa meille? Monesti niitä pidetään mielikuvitusolentoina, mutta erilaisilla hirviöillä on pitkä historia ihmisten rinnalla ja niillä on suuri merkitys yhteiskunnallisesti”, Meresmaa pohtii.

Pimeänkynsi on 9-vuotiaille ja vanhemmille suunnattua kauhukirjallisuuttaa Elina Äijälän vangitsevalla kuvituksella. Lumola-sarja sijoittuu samaan maailmaan kuin Meresmaan ja Emma Rautalan pienemmille lukijoille suunnattu Hirviöhoitola-sarja.

J. S. Meresmaa on palkittu tamperelainen fantasiakirjailija, joka kirjoittaa taitavasti erilaisista hirviöistä niin nuorille kuin aikuisillekin. Elina Äijälä on kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka saa inspiraationsa muun muassa kansantaruista ja fantasiasta.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
J.S. Meresmaa
J.S. Meresmaa
Laura Vesa Karisto
Lataa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Anu Holopaisen Salome kertoo kolmiodraamasta, jonka yhtenä osapuolena onkin kone – Äänikirjassa Salomen osuudet lukee tekoäly30.5.2024 12:26:04 EEST | Tiedote

Salome on ravisuttava kuvaus rakkaudesta, tekoälystä ja ihmisyydestä. Millainen on parisuhde koneen kanssa? Mitä tapahtuu, kun ihmiseltä oppivan koneen oma tietoisuus herää? Voiko kone olla mustasukkainen? Entä voiko sen kriisin tullen vain sammuttaa? Salomen äänen on antanut äänikirjaan näyttelijä Jane Kääriäinen. Ääni on tuotettu tekoälyllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye