Turun kauppakamari

Tekoälyn hyödyntäminen karkaa yhä useammalla yrityksellä tulevaisuuteen6.3.2025 00:01:00 EET | Turun kauppakamariTiedote

”Tällä hetkellä varsinaissuomalaisissa yrityksissä hyödynnetään eniten tekoälyn kielimalleja henkilökohtaisissa työtehtävissä, kuten tiedon hakemisessa verkosta tai sähköposteista. Tekoälyllä luodaan ja muokataan tekstisisältöjä tai käännetään tekstiä kieleltä toiselle. Jotkut yritykset luovat markkinointitarpeisiinsa myös grafiikkaa. Yhteistä on se, että valtaosa käytöstä kohdistuu yksilön työtehtäviin”, sanoo Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan puheenjohtaja ja Lounea Yritysratkaisut Oy:n toimitusjohtaja Petri Syväjärvi.
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Tävlingen Våga vara företagsam för unga 2025: 12 företag från Nyland fortsätter till finalen5.3.2025 17:41:04 EET | Nuorten yrittäjyys ja talous NYTTiedote

Sammanlagt 128 övningsföretag som unga grundat (UF-företag) och över 320 unga från Nyland deltog i det regionala Våga vara företagsam-evenemanget i Esbo. Det regionala evenemanget är en del av en riksomfattande evenemangshelheten och ordnades den 5 mars 2025. Bland de deltagande företagen valde juryn, som bestod av experter från företagsvärlden, totalt 12 UF-företag som fortsätter till finalen i Helsingfors i april. Vid evenemanget tilldelades läraren Kirsi Vuonnala från Mercuria det regionala priset för Årets lärare i företagsamhetsfostran i Nyland.
Gummerus

Ulla Lempisen suomennos Merlin Sheldraken Näkymätön valtakunta -tietokirjasta on J. A. Hollo -palkinnon ehdokas5.3.2025 17:00:00 EET | GummerusTiedote

Ulla Lempisen taidokkaasti suomentama tietokirja Näkymätön valtakunta – Miten sienet muokkaavat maailmaamme, mieliämme ja tulevaisuuttamme (Gummerus) on valittu J. A. Hollo -palkintoehdokkaaksi. Biologi Merlin Sheldraken tajunnanräjäyttävä tietokirja kertoo sienten uskomattomasta maailmasta mikroskooppisista hiivoista satoja tonneja painaviin sieniverkostoihin ja psykedeelisistä sienistä himoittuihin tryffeleihin.
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Nuorten Uskalla Yrittää 2025 -kilpailu: Uudenmaalta finaaliin kaksitoista harjoitusyritystä5.3.2025 16:41:44 EET | Nuorten yrittäjyys ja talous NYTTiedote

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämässä Uskalla Yrittää -aluekilpailussa 5. maaliskuuta palkittiin Uudenmaan kiinnostavimpia nuorten harjoitusyrityksiä (NYT-yrityksiä). Espoossa järjestettyyn tapahtumaan osallistui yli 320 nuorta alueen eri oppilaitoksista. Liike-elämän asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kilpailijoiden joukosta 12 yritystä. Tapahtumassa jaettiin myös alueellinen Vuoden yrittäjyyskasvatusopettajan tunnustus, jonka sai Kirsi Vuonnala Mercuria kauppaoppilaitoksesta.
Vihreät - De Gröna

Vihreiden Hyrkkö kommentoi teollisuuden Finlandia-julistusta: “Poukkoileva politiikka on pahinta myrkkyä”5.3.2025 15:43:10 EET | Vihreät - De GrönaTiedote

Vihreiden kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö kommentoi tänään keskiviikkona julkaistua useiden eri teollisuuden alojen yritysten allekirjoittamaa Finlandia-julistusta. Erityisen painavana viestinä Hyrkkö nostaa yritysten huolen siitä, miten tärkeää ennakoitava toimintaympäristö elinkeinoelämälle on. Poliitikoilta toivotaan ennakoitavuutta.

Vasta avattu Mr. Pastrami Herttoniemi luottaa laatuun, joka ravintoloitsijan mukaan saavutetaan vain paikan päällä nautittuna!5.3.2025 14:56:11 EET | Pit BBQ International OyTiedote

Tällä viikolla avajaisia viettävä amerikkalaisiin bbq-lihoihin keskittyvä Mr. Pastrami Herttoniemi ei tarjoa monista muista ravintoloista poiketen annoksiaan lainkaan take-awaynä tai kuljetuspalveluiden kautta. Mr. Pastrami Herttoniemi avasi ovensa hiljaisesti helmikuun puolivälissä Herttoniemen Tiileen. ”Ihmiset ovat löytäneet paikkamme loistavasti, vaikka emme ole vielä mainostaneet lainkaan paikkaan ja säännölliset aukioloajat astuvat voimaan vasta tästä viikosta lähtien. Itse haluan asiakkaidemme nauttivan mahdollisimman täydellisistä tuotteistamme ja se onnistuu vain paikan päällä. Valitettavasti meidän tuotteemme eivät parane pahvilaatikossa kotiin kuljetettuina,” kertoo kanadalainen ravintoloitsija Chris Paton ja jatkaa: ”Tietenkin osalle asiakkaille tämä on ollut yllätys, mutta suurimmalle osalle onneksi positiivinen sellainen. Uskon osan ihmisistä kaipaavan myös jälleen sosiaalista syömistä ulkona”.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye