Oma Hämeen tukipalveluyhtiö aloittaa toimintansa 1.1.202527.12.2024 14:52:37 EET | Oma Häme | TiedoteMuutos ei vaikuta asiakkaiden arkeen. Henkilöstö siirtyy hyvinvointialueelta vanhoina työntekijöinä.
Euroopan jätteen vähentämisen viikon huomio hävikkiruokaan Ruoka on parempaa syötynä – ei jätteenä15.11.2024 11:58:01 EET | Suomen Kiertovoima ry KIVO | TiedoteVuosittain Euroopan alueella syntyy 58 miljoonaa tonnia ruokajätettä. Jokaista asukasta kohden se tarkoittaa 131 kiloa Suurin osa ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ravitsemuspalveluissa tai vähittäiskaupassa.
Liian hyvää hävikkiin – ruokahävikin vähentämisestä kiittävät kukkaro ja luonto18.9.2024 08:05:46 EEST | Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry | TiedoteHävikkiviikkoa vietetään jälleen syyskuussa, 23.–29.9.2024, ja sinä aikana keskitytään ruokahävikin vähentämiseen koko suomalaisessa ruokaketjussa. Viikko tarjoaa tietoa ja vinkkejä arkisiin tapoihin hävikin torjumiseksi. Alkutuotannossa hävikin vähentäminen on monimuotoista ja innovatiivista.
Vieraslajikasvatusta Variskan yhtenäiskoululla5.9.2024 13:09:17 EEST | Vaasan kaupunki - Vasa stad | TiedoteVariskan yhtenäiskoulun 8-luokkalaiset pääsivät tiistaina 27.8. biologian tunnilla oppimaan luonnon monimuotoisuuden lisäämisestä, kun Vaasan kaupungin hankekoordinaattori Simo Marttila kävi esittelemässä vieraslajeja luokille.
Vireko aloittaa ateriatuottajana osassa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta7.5.2024 09:00:02 EEST | Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde | TiedoteVireko Oy valmistaa laitos- ja henkilöstöateriat Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Karkkilan, Vihdin ja Lohjan alueen hoivakotien, palvelukeskusten, terveysasemien ja hyvinvointikeskusten ruokailijoille syksystä 2024 lukien.
S-ryhmä ylsi hävikin vähentämisessä huippuvauhtiin – tavoitteen puoliväli ylittyi5.4.2024 08:37:00 EEST | SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta | TiedoteHävikkitalkoot jatkuvat S-ryhmässä, ja vuonna 2023 myyntiin suhteutettu ruokahävikin määrä väheni ryhmän ruokakaupoissa 29 prosenttia vuoden 2014 vertailutasosta. S-ryhmän vastuullisuusohjelmaan kirjattua ruokahävikin puolittamistavoitetta kohti edetään kehittämällä sekä ennustepohjaista tilaamista että uusia tapoja hyödyntää hävikkiuhan alla olevia tuotteita. Myös yleisen taloustilanteen tiukentuminen näkyy punalaputettujen tuotteiden kysynnässä.
Oppilaitosten hävikkiruoan lahjoittamiskokeilu käynnistyy Helsingissä5.3.2024 09:30:00 EET | Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia | TiedoteHelsingissä alkaa tänään uudenlainen kokeilu, jossa Sodexo lahjoittaa oppilaitosten lounailta ylijäänyttä ruokaa ruoka-apuun. Ruoat noutaa hävikkiruokaterminaali Stadin safka, joka jakaa ne eteenpäin ruoka-aputoimijoille.
HalpaHalli vähentää hävikkiä illan tupla-alennuksella5.2.2024 08:40:16 EET | Kokkolan Halpa-Halli Oy | TiedoteHalpaHallin kaikissa 35:ssä myymälässä annetaan maanantaista 5.2. lähtien 60 %:n alennus kaikista punalaputetuista eli viimeistä käyttöpäivää lähestyvistä tuore-elintarvikkeista kaksi tuntia ennen myymälän sulkeutumista. Tämä tupla-alennus nostaa tavallisen 30 % alennuksen 60 %:iin.
Älä heitä jouluruokia roskiin: Fiksut hävikkivinkit välipäiville19.12.2023 08:45:00 EET | Fiksuruoka.fi | TiedoteJoulupöydästä ylijääneet laatikot, kinkku ja herkut kannattaa pelastaa hävikiltä ja hyödyntää välipäivien ruoanlaitossa. Fiksuruoka osallistuu joulun hävikkitalkoisiin myymällä sesonkituotteita verkkokaupassa heti pyhien jälkeen.
HOK-Elanto avaa uuden Alepan Vantaan Pähkinärinteeseen 14.12.7.12.2023 10:30:00 EET | HOK-Elanto | TiedoteVantaalle osoitteeseen Lammaslammentie 8 avataan uusi Alepa torstaina 14. joulukuuta klo 10.00. Myymälän kattavasta valikoimasta löytyy muun muassa asiakkaiden paljon toivomat irtokarkit, Kaffekulma sekä paistopiste.
Väitös: Ruokahävikin vähentäminen ei yksin tee elämäntavasta kestävää – tarvitaan rakenteellisia muutoksia14.11.2023 10:19:20 EET | Jyväskylän yliopisto | TiedoteMaailman väestön ravitseminen planeetan ekologisen kantokyvyn rajoissa edellyttää merkittäviä muutoksia ruokajärjestelmissä, ja ruokahävikin vähentäminen on tästä näkökulmasta välttämätöntä. Hävikin vähentämisellä tavoiteltava kestävyys näyttäytyy kuitenkin perustavien muutosten tavoittelun sijaan nykyisen elämänmuodon turvaamisena.
Suursuosion saavuttanutta Hyvikkiheviä pilotoidaan syyskuussa myös HOK-Elannon Prismoissa13.9.2023 10:11:00 EEST | HOK-Elanto | TiedoteHOK-Elannon Hyvikkihevi-konseptissa myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan yksittäiskappaleina tai laatikoihin valmiiksi pakattuina setteinä. Konsepti on tullut tutuksi asiakkaille S-marketeissa sekä Alepoissa ja syyskuun lopussa käytäntöä pilotoidaan myös kolmessa HOK-Elannon Prismoista Helsingissä, Vantaalla ja Keravalla.
NextGen-hankkeessa etsitään ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseen hotelleissa ja ravintoloissa12.9.2023 12:41:56 EEST | Vaasan yliopisto | TiedoteRuokahävikin vähentäminen on yritysten vastuullisuustavoitteiden ja ruoka-alan kohoavien kustannusten myötä ajankohtaisempaa kuin koskaan. Vaasan yliopiston Tulevaisuuden hävikkiä vähentävä buffetruokailu eli NextGen-hankkeessa kehitetään ruokahävikkiä vähentäviä ratkaisuja matkailu- ja ravintola-alalle uuden teknologian ja sosiokulttuurisen muutoksen avulla. Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 11.–17. syyskuuta 2023.
Hävikkiviikon vinkit talteen – lompakko ja ympäristö kiittävät7.9.2023 10:00:15 EEST | Kuluttajaliitto | TiedoteHävikkiviikkoa vietetään ensi viikolla 11.–17.9. Nyt onkin mainio hetki tarkkailla oman kodin ruokahävikkiä ja hyödyntää vinkkejä sen vähentämiseen. Kampanjaviikon tarkoituksena on herätellä jokaista tarkastelemaan arjen ruokahävikkiä ja sen juurisyitä. Ruoka on liian arvokasta hukattavaksi!
Alepa ottaa käyttöön uuden hävikintorjuntakeinon – Hyvikkihevit eurolla kilo31.5.2023 13:16:40 EEST | HOK-Elanto | TiedoteHOK-Elannon Alepa-ketju otti toukokuussa käyttöön uuden hävikintorjuntakeinon Hyvikkihevin. Hyvikkihevissä myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan. Idea on lähtöisin henkilökunnalta.
Havainnekuva paljastaa karun totuuden: näin paljon Suomessa menee ruokaa roskiin joka vuosi12.4.2023 08:00:00 EEST | Fiksuruoka.fi | TiedoteLiki kolmannes kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin. Suomessa syömäkelpoista ruokaa haaskataan koko elintarvikeketjussa vuosittain noin 360 miljoonaa kiloa, mikä vastaa 10–15 % tuotetun ruoan määrästä. Sillä peittäisi Helsingin Tuomiokirkon.
2000 neliötä ja 300 parkkipaikkaa – S-market Porttipuisto täydentää vilkkaan liikekeskittymän palvelut28.3.2023 08:00:00 EEST | HOK-Elanto | TiedotePorttipuiston alueen palvelut Vantaalla täydentyvät ruokakaupalla, kun uusi S-market avaa ovensa 30. maaliskuuta. Samaan kiinteistöön tulevat myös tavaratalo Puuilo ja kuntosaliketju Liikku. Alueen palvelutarjonta laajenee myös sähkö- ja hybridiautojen ABC-latausasemalla, jossa on nopean latauksen mahdollisuus.
Maailman tapahtumat ja toimintaympäristön muutos heijastuivat vahvasti Pirkanmaan Osuuskaupan vuoteen 202213.2.2023 10:30:00 EET | Pirkanmaan Osuuskauppa | TiedotePirkanmaan Osuuskaupan verollinen myynti nousi viime vuonna ennätykselliseen 1,3 miljardiin euroon ja liikevaihto ensi kertaa osuuskaupan historiassa yli miljardin euron. Toiminnan tulos oli hieman yli 24 miljoonaa euroa. Hyvän myynnin myötä myös Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille maksetun Bonuksen määrä kipusi viime vuonna kaikkien aikojen korkeimpaan lukuun, 43 miljoonaan euroon. Ennätyksellinen Bonus ja markkinoiden edullisimmat päivittäistavarahinnat toteuttivat osuuskaupan perustehtävää hyvin.
Näin valmistat energiapihin ja hävikkivapaan joulumenun14.12.2022 08:00:00 EET | Kuluttajaliitto | TiedoteMasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu Wellamon keittiömestari Dani Hänninen suunnitteli astetta stressittömämmän joulumenun, jossa on huomioitu ruokahävikin vähentäminen sekä aikaa ja sähköä säästävät valmistustavat – mausta tinkimättä. Joulumenu valmistui osana Motivan ja Hävikkifoorumin Astetta rennompi joulu -kampanjaa. Kurkkaa menu ja Danin tunnelmat tiedotteesta!
Fiksuruoan kansainvälinen kasvu jatkuu – avaa hävikkiruoan verkkokaupan Belgiaan11.10.2022 08:10:00 EEST | Fiksuruoka.fi | TiedoteSuomessa jo kuusi vuotta ruokahävikin pioneerityötä tehnyt Fiksuruoka.fi uskoo suurimman kasvun tulevan ulkomailta. Belgian markkinan avaus on jatkoa alkuvuodesta Hollantiin avatulle verkkokaupalle.