Olutposti Median omistajavaihdos28.2.2025 05:05:00 EET | Nordic Marketing Consultants Oy | TiedoteJuoma-alan kulttuurimedia Juomaposti saa uuden vetäjän
Kuvataiteilija Anu Tuominen leikkii uutuusnäyttelyssään ruoalla ja museolla13.2.2025 13:58:48 EET | Hotelli- ja ravintolamuseo | TiedoteHotelli- ja ravintolamuseon herkullisen näyttelyvuoden avasi tammikuun lopussa kuvataiteilija Anu Tuomisen näyttely Aurinkokuivattuja porkkanoita. Tuomisen leikkisä, ruokaa ja juomaa käsittelevä taide valloitti museon perusnäyttelyn. Teoksissa taiteilija on hyödyntänyt käsityötekniikoita, kierrätysmateriaaleja ja kirpputorilöytöjä. Kävijälle näyttely tarjoaa löytämisen, oivaltamisen ja ihmettelyn iloa.
Sinebrychoff ja Keravan kaupunki jakoivat harrastestipendejä 30 000 eurolla keravalaisille lapsille ja nuorille27.1.2025 09:40:44 EET | Oy Sinebrychoff Ab | TiedoteSinebrychoff ja Keravan kaupunki myöntävät kaksi kertaa vuodessa harrastestipendejä, joilla tuetaan keravalaisten lasten ja nuorten harrastamista ja hyvinvointia. Kevään harrastestipendejä jaettiin 104 nuorelle yhteensä 30 000 eurolla.
Alko kampanjoi: tipaton tammikuu – nyt nollataan2.1.2025 07:15:00 EET | Alko Oy | TiedoteAlko haluaa tipattoman tammikuun hengessä rohkaista suomalaisia pohtimaan, miten kukin voi löytää juuri itselleen sopivan ja hyvinvointia tukevan tavan ladata akkuja – oman tavan nollata. Viime vuosina juomatottumuksissa on tapahtunut muutosta ja yhä useampi haluaa palautua hyvinvointiaan vaalien. Alkoholittomuuteen suhtaudutaan uteliaasti ja omia kulutustottumuksia kyseenalaistetaan.
Italialainen grappa nousee cocktailien valokeilaksi - Ravintola Versionin grappavallankumous ravistelee perinteitä30.10.2024 14:46:53 EET | Hotel U14 Oy | TiedoteRavintola Versionin Drinkery -baarissa juhlistetaan italialaista cocktail- ja ruokakulttuuria Grappa Revolution -pop-up -tapahtuman puitteissa aina vuoden loppuun asti. Perinteisesti digestiivinä tunnettu grappa nousee uudelle tasolle kekseliässä cocktaileissa.
Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot jaettu25.10.2024 17:30:00 EEST | ELO-säätiö | TiedoteTänä vuonna Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnon saivat Perho Liiketalousopiston ravintola- ja catering-alan koulutus ja keittiömestari, ravintoloitsija Ari Ruoho.
MEDIAKUTSU: Viini & Ruoka 24.-27.10.202415.10.2024 10:59:09 EEST | Messukeskus | KutsuSuomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.-27.10.2024. Viini & Ruoka -messujen ohjelmassa on mm. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, kiinnostavien henkilöiden kokkausvinkkejä, useita viinitastingejä sekä rypäleenpoljennan SM-kilpailut.
Viini & Ruoka tuo makua ja tunnelmaa syksyyn17.9.2024 09:55:26 EEST | Messukeskus | TiedoteSuomen suurin viini- ja ruokatapahtuma Viini & Ruoka kokoaa hyvän juoman ja ruoan ystävät Helsingin Messukeskukseen 24.–27.10. Luvassa on runsas ohjelmakokonaisuus, johon sisältyy muun muassa ravintola-alan huippuammattilaisten SM-finaali.
Alkon puolivuosikatsaus 1–6/2024: Alkon palvelu saa kiitosta, myynti ja tulos yhtiön odotusten mukainen4.9.2024 07:40:00 EEST | Alko Oy | TiedoteTammi-kesäkuu lyhyesti Alkuvuoden myynti ja tulos olivat odotusten mukaisia. Myynti tammi-kesäkuussa oli 34,8 (36,8) miljoonaa litraa, joka oli 5,5 prosenttia alhaisempi kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Alkoholijuomaverollinen liikevaihto oli 536,4 (546,2) miljoonaa euroa, joka oli 9,8 miljoonaa euroa (1,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisenä vuonna. Alkoholijuomaveroa kertyi myynnistä valtiolle alkuvuoden aikana 278,1 (276,1) miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 15,8 (17,5) miljoonaa euroa ja kauden voitto oli 13,1 (14,9) miljoonaa euroa. Oman pääoman tuotto oli hyvällä tasolla, 32,6 (35,0) prosenttia. Alkoholilain muutos enintään 8-prosenttisten alkoholijuomien myynnin laajentamisesta ruokakauppoihin tuli voimaan 10. kesäkuuta. Muutoksen myötä vahvempien alkoholijuomien saatavuus laajeni, kun myyntipisteiden määrä ja myyntiaika lisääntyivät merkittävästi. Päivittäistavarakaupalla on Alkoon verrattuna 12-kertainen myymäläverkosto ja 20 prosenttia laajemmat myyntiajat. Muutoksen
Puhutaanko kulttuuriperinnöstä ja kestävästä matkailusta?20.5.2024 09:10:00 EEST | Pohjois-Pohjanmaan liitto | TiedoteMitä lisäarvoa kulttuuri ja kulttuuriperintö voivat tuoda matkailuun? Haluatko oppia lisää kulttuuriperinnön mahdollisuuksista kestävän matkailu kehittämisessä? Mitä ovat oman maakuntasi kulttuuriperinnön vahvuudet ja miten matkailu voisi hyötyä niistä? Vastauksia näihin kysymyksiin löytyy Museoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan liiton yhteisestä Kulttuuriperintö ja kestävä matkailu -seminaarista, joka pidetään Ylivieskassa 7. kesäkuuta.
Syötävä Helsinki -viikot ovat ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen yhteistyön tulos – tarjolla sata tapaa kokea kaupungin laadukas ruokakulttuuri14.5.2024 12:00:00 EEST | Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia | TiedoteHelsinki juhlistaa ruokakulttuuriaan ensimmäistä kertaa järjestettävillä Syötävä Helsinki -ruokaviikoilla 24.5.–16.6.2024. Tänään järjestetty mediatilaisuus ruoka-alan toimittajille tarjosi esimakua tulevista tapahtumista sekä keskustelua Helsingin ruokainnovaatioista ja ravintolakulttuurista.
Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa17.4.2024 09:30:00 EEST | Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia | TiedoteEnsimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.
Helsingin kumppaneina pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuudessa ovat Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro ja Valio Aimo27.3.2024 10:00:00 EET | Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia | TiedotePohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta 2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuudessa. Helsingin kanssa yhtä ravintola-alan tärkeimmistä tapahtumista ovat toteuttamassa Visit Finlandin rinnalla Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro ja Valio Aimo.
Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa19.2.2024 10:19:20 EET | Messukeskus | TiedoteLapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto mukaan Hotelli- ja ravintolamuseon tukijoukkoihin30.11.2023 08:58:00 EET | Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y. | TiedoteRuoan ja juoman kulttuuriperinnön hyväksi tehtävä museotyö vahvistuu entisestään, kun Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto liittyy vuoden 2024 alussa mukaan Hotelli- ja ravintolamuseosäätiöön. Museosäätiö tekee tunnetuksi majoitus-, matkailu- ja ravitsemisalaa sekä ruoka- ja juomakulttuuria ja välittää tietoa niiden kehittymisestä ja muuttumisesta. Käytännössä tätä työtä tekee säätiön ylläpitämä Hotelli- ja ravintolamuseo.
Crisp yhteistyöhön Suomen ykkösgolfaajan Sami Välimäen kanssa22.11.2023 11:46:30 EET | Oy Sinebrychoff Ab | TiedoteSami Välimäki on tehnyt kumppanuussopimuksen Sinebrychoffin alkoholittoman Crisp-oluen kanssa. Välimäki on ensimmäinen suomalainen golfammattilainen, joka on päässyt miesten PGA-ammattilaiskiertueelle.
ELO-säätiön ruokakulttuuripalkinnot päätoimittaja Eeropekka Rislakille ja ulkoministeriölle29.10.2023 17:16:26 EET | Viisi Tähteä | TiedoteSuomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2023 Lentävä Lautanen -ruokakulttuuripalkinnot Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakille ja ulkoministeriölle. Palkinnoilla ELO-säätiö nostaa esiin edelläkävijöitä, jotka lisäävät suomalaisen ruokakulttuurin kiinnostavuutta meillä ja maailmalla.
Uudet suomenmestarit valittu – Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen28.10.2023 20:24:36 EEST | Messukeskus | TiedoteMessukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela (Ravintola Grön, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2023 on Kirsi Seppänen (Ravinteli Bertha, Tampere). Finaali käytiin 27.–28.10 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Tervetuloa Viini & Ruoka -messuille Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.202317.10.2023 10:04:46 EEST | Messukeskus | KutsuHyvä median edustaja, vuoden herkullisin tapahtuma Viini & Ruoka kokoaa ruoasta ja viinistä kiinnostuneet Helsingin Messukeskukseen 26.-29.10.2023. Tapahtuma tarjoaa mielenkiintoisia kirjailijavieraita, alan toimijoita ja yrityksiä esittelevän näyttelyn, suosittuja viinitastingeja, kutkuttavat Vuoden Kokki ja Tarjoilija -finaalit sekä täysin uuden Piazza-ravintola-alueen. Tapahtumassa on mukana yli 60 näytteilleasettajaa.
Break Sokos Hotel Bomban uudisosaa rakennetaan vastuullisista lähtökohdista11.10.2023 07:55:00 EEST | SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta | TiedoteBreak Sokos Hotel Bomban laajennusosaa rakennetaan kestävän kehityksen periaattein. Vastuulliset rakennusmateriaalit, oma aurinkovoimala ja paikallisten yritysten käyttö ovat esimerkkejä hotellin vastuullisesta uudistumisesta. Break Sokos Hotel Bomban 92-huoneinen uudisosa valmistuu kesällä 2024.