
Talojen aurinkokeräimet kannattaa tarkistaa nyt
-Katolla olevien aurinkokeräinten valmius kannattaa varmistaa, jotta aurinko pääsee paistamaan niihin esteettä, neuvoo erityisasiantuntija Eero Otronen Öljyalan Palvelukeskuksesta. Jos keräinten päälle on kasaantunut lunta vain vähän, se sulaa pois itsestään kevätauringon alkaessa kunnolla lämmittää. Paksumpi lumikerros on hyvä lapioida ja harjata pois.
Sade huuhtoo keräinten pinnat, mutta keräinten pesu mahdollisesta pinttyneestä liasta saattaa olla tarpeen, jotta ne pystyisivät ottamaan irti kaiken hyödyn jo kevätauringosta. Samalla tulee poistetuksi keräimistä mahdolliset roskat.
Järjestelmäkohtaiset esisäätöarvot ja säätölaitteiden toiminta-arvot on valittu aina rakennuskohtaisesti – näin ainakin tulisi olla. Kun arvot ovat kohdallaan, on järjestelmän toiminta automaattista. Ainoat vuosittaiset huoltotoimet aurinkolämpöjärjestelmässä liittyvät siirtonesteen pakkasenkestävyyden ja keräinpiirin paineen tarkistamiseen.
Suunnitelmat ajoissa käytäntöön
Aurinkolämpöjärjestelmän asennusta suunnittelevien kannattaa toimia heti, jotta alkava aurinkokausi saadaan parhaiten hyödynnettyä. Auringon säteily vaakatasolle on huipussaan kevät- ja kesäkuukausina. Maalis-toukokuussa saadaan auringonsäteilyä 75 prosenttia siitä määrästä, mitä sitä saadaan kolmena kesäkuukautena.
Öljyalan Palvelukeskus painottaa, että uudisasennuksissa urakoitsijan tulee suorittaa laitteiston käyttöönotto ja opastaa kiinteistön omistajaa käytössä. Järjestelmän mukana käyttäjän pitää aina saada myös luovutuskansio, jossa on käyttö- ja huolto-ohjeet.
Kansio kannattaa pitää tallessa myös siksi, että siitä löytyvät järjestelmän alkuperäiset esisäätöarvot. Apua säätöasioissa kannattaa ensisijaisesti hakea järjestelmän suunnittelijalta tai sen asentaneelta asennusliikkeeltä, koska nämä tuntevat rakennuksen erityispiirteet.
Kuva saatavissa verkkosivuilla www.oil.fi olevasta Kuvapankista.
Lisätietoja: Öljyalan Palvelukeskus, erityisasiantuntija Eero Otronen, etunimi.sukunimi(at)oil.fi, puh. 040 861 8481
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Öljy- ja biopolttoaineala ry
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toiminta päättyy ensi vuoden alussa3.7.2018 10:00:00 EEST | Tiedote
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toiminta päättyy vuoden 2019 alussa, koska yhdistys on päätetty purkaa. Kuluvan vuoden loppuun asti toiminta jatkuu tavalliseen tapaan. Samalla järjestö käy neuvotteluja yhteistyökumppaneidensa kanssa toimialatason sopimusvelvoitteiden ja mahdollisten muiden palveluiden uudelleen järjestämiseksi.
Kesä on öljysäiliötarkastusten aikaa – muistettava nokkavipuliitin5.6.2018 09:38:52 EEST | Tiedote
Kesä on öljysäiliötarkastusten kiireisintä aikaa. Tarkastuksia tekevät Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin hyväksymät tarkastusliikkeet. Nyt on käsillä myös viime hetket varmistaa, että säiliön täyttöputkessa on turvallinen nokkavipuliitin: takaraja on kesäkuun loppu.
Öljytuotteiden kokonaiskulutus väheni hieman vuonna 201712.2.2018 15:50:22 EET | Tiedote
Öljytuotteita myytiin vuonna 2017 kotimaahan yhteensä noin 7,4 miljoonaa tonnia, kun määrä edellisenä vuonna oli 7,7 miljoonaa tonnia. Bensiinin kulutus oli viime vuonna edelleen laskusuunnassa, kun taas dieselöljyn kulutus jatkoi kasvu-uralla.
Öljylämmityksen ja uusiutuvan energian liitto – valitse sopiva kumppani10.1.2018 10:33:16 EET | Tiedote
Eri energialähteiden käyttö vuorotellen eli hybridilämmitys yleistyy, ja öljylämmittäjälle on tarjolla monia uusiutuvan energian mahdollisuuksia öljyn rinnalle. Yhtä yleispätevää vaihtoehtoa ei ole, mutta sopiva kumppani öljylle löytyy, kun otetaan huomioon sekä kiinteistön ominaispiirteet että asukkaiden tottumukset.
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n hallitus vuonna 201812.12.2017 12:39:40 EET | Tiedote
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n syyskokous on valinnut järjestön hallituksen vuodeksi 2018. Hallituksen kokoonpano on sama kuin vuonna 2017.