Xultophy® (IDegLira) -valmisteelle myyntilupa Euroopassa
Xultophy®, joka on kauppanimi IDegLira–valmisteelle, on markkinoiden ensimmäinen pitkävaikutteisen insuliinin ja GLP-1 -analogin yhdistelmävalmiste. Kerran päivässä yhtenä pistoksena annettava Xultophy® sisältää degludekinsuliinia (Tresiba®) sekä liraglutidia (Victoza®).
Xultophy® on tarkoitettu aikuisille tyypin 2 diabeteksen hoitoon verensokeritasapainon parantamiseksi yhdistelmähoitona suun kautta otettavien, veren glukoosipitoisuutta alentavien lääkevalmisteiden kanssa kun niillä, yksin tai yhdessä perusinsuliinin kanssa, ei saavuteta riittävää verensokeritasapainoa.
Novo Nordisk tuo Xultophy®-valmisteen markkinoille ensimmäisiin Euroopan maihin vuoden 2015 alkupuoliskolla.
Tietoa Xultophy®-valmisteesta
Xultophy® on kerran päivässä yhtenä pistoksena annettava yhdistelmävalmiste, joka sisältää degludekinsuliinia (Tresiba®), kerran päivässä annosteltavaa pitkävaikutteista perusinsuliinianalogia sekä liraglutidia (Victoza®), kerran päivässä annosteltavaa GLP-1-analogia.
Xultophy® on tutkimuksissa johdonmukaisesti parantanut verensokeritasapainoa sekä sellaisilla tyypin 2 diabetespotilailla, joilla ei ole ollut insuliinihoitoa, että potilailla, joilla ei ole saavutettu hoitotasapainoa perusinsuliinilla. Perusinsuliinihoidolla huonossa hoitotasapainossa olleilla potilailla Xultophy®-valmiste alensi merkittävästi verensokeripitoisuuksia (HbA1C tason -lasku 1,9 %-yksikköä) ja samaan aikaan potilaiden paino laski keskimäärin 2,7 kg. Hypoglykemioita ilmaantui yhtä vähän kuin degludekinsuliinihoidolla.
Novo Nordisk jätti myyntilupahakemuksen EU:lle Xultophy®-valmisteelle toukokuun 31. päivänä 2013.
Lisätietoja:
Yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja
Karoliina Vuopala
Puh: 050 4320708
kvup@novonordisk.com
Lääketieteellinen johtaja
Tero Saukkonen
Puh: 040 843 3339
tskk@novonordisk.com
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy
Terveellisempien kasvuympäristöjen rakentaminen onnistuu vain yhteistyöllä12.3.2025 13:02:40 EET | Tiedote
Lasten ja nuorten elinympäristöillä on merkittävä vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Cities for Better Health -verkosto kokoontui jakamaan tietoa nykytilanteesta ja ideoimaan terveellisemmän tulevaisuuden suuntaviivoja maailman lihavuuspäivänä 4. maaliskuuta.
Cities for Better Health –ohjelma mukana Tanskan kuningasparin valtiovierailussa4.3.2025 15:34:39 EET | Tiedote
Helsinki, 4. maaliskuuta 2025 – Turun ja Kuopion kaupungit sekä Cities for Better Health -yhteistyö olivat mukana valtiovierailun ohjelmassa, kun Tanskan kuningas Frederik X ja kuningatar Mary vierailivat Merihaassa.
Miten kaupungit voivat vaikuttaa lasten ja nuorten terveyteen?3.3.2025 16:57:52 EET | Tiedote
Maailman lihavuuspäivänä pohditaan, millainen on terveellisempi kaupunkiympäristö ja kuinka se rakennetaan. 4. Maaliskuuta, 2025 Maailman lihavuuspäivänä Cities for Better Health - kumppanuusverkosto kokoontuu keskustelemaan lasten ja nuorten terveellisemmästä tulevaisuudesta ja lihavuuden ennaltaehkäisyistä.
Turku on Suomen ensimmäinen Cities Changing Diabetes -kaupunki14.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote
Maailman diabetespäivänä 14.11. Turku liittyy osaksi Cities Changing Diabetes -verkostoa, johon kuuluu yli 40 kaupunkia sekä yli 150 kumppaniorganisaatiota. Cities Changing Diabetes -ohjelma sitoutuu ajamaan toimia tyypin 2 diabeteksen ja lihavuuden nujertamiseksi kaupungeissa ympäri maailmaa.
Tuore tutkimus: Työikäisten diabetespotilaiden määrä kasvaa ja hoitotasapaino on keskimääräistä heikompi25.9.2023 08:15:00 EEST | Tiedote
Tuoreessa suomalaistutkimuksessa on selvitetty rekisteriaineiston perusteella tyypin 2 diabetesta sairastavien suomalaisten hoidon tilaa ja hoitotasapainoa. Tutkimuksen tulokset ovat merkittäviä: sairauden esiintyvyys kasvaa Suomessa voimakkaasti ja huomattavaa on työikäisen väestön keskimääräistä heikompi hoitotasapaino. Huonosti hoidetun diabeteksen seuraukset ovat sekä yksilötasolla että kansanterveydellisesti huolestuttavia. Tutkimuksen tulokset täydentävät THL:n diabetesrekisterin tuloksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme