Liha korvasi lisäaineet: Snellman poisti fosfaatin grillimakkaroistaan ja nakeistaan
Snellmanin tuotteet on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista. Grillimakkaroiden ja nakkien valmistuksessa käytetään lihaa , jota ei ole eroteltu koneellisesti. Lisätty fosfaatti poistettiin ja korvattiin lisäämällä lihaa, sillä kuluttajat toivovat kyselyn mukaan lisäaineettomampia, lihaisampia ja maukkaita tuotteita. Suomalaisen ihmisen fosforinsaanti ylittää ravintosuositukset (600mg/vuorokausi¹) keskimäärin 2-3-kertaisesti.
- Haluamme tehdä tuotteemme niin luonnollisiksi kuin mahdollista. Olemme jo poistaneet ruokamakkaroistamme natriumglutamaatin ja kamaran, joten nyt oli luonnollista poistaa myös lisätty fosfaatti. Näin saamme terveellisempiä tuotteita. Uudesta fosfaatittomasta valikoimasta löytyvät muun muassa tutut Eetvartti ja Iivari Grillimakkarat , Kunnon Nakkimakkara , Bratwursti sekä juustonmakuisia vaihtoehtoja , kertoo Snellmanin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Elisabeth Enström .
Korkean lihapitoisuuden ansiosta Snellmanin makkarat maistuvat aidoilta ja täyteläisiltä ja sopivat erinomaisesti kesällä grilliin ja nuotiolle sekä erilaisiin makkararuokiin, kuten patoihin. Nakeista voi esimerkiksi juustojen ja hedelmien kanssa koota brunssille herkulliset cocktail-palat, tai vaikkapa hyödyntää maukkaassa perunasalaatissa. Nakit ovat myös lasten kestosuosikkeja, ja perheen pienimmille ruokaa valmistaessa ovat ne raaka-aineista parhaimpia - oli kyse sitten arki-illasta tai syntymäpäiväjuhlista.
Lihan korkeampi laatu poistaa lisätyn fosfaatin tarpeen
Snellmanin ruokamakkaroista saatiin uudistuksessa poistettua E-koodit E450 ja E451. Fosfaatit eivät ole myrkyllisiä, mutta tutkimusten² mukaan niiden lähteellä on merkitystä: elintarvikkeisiin lisätty fosfori on tulosten mukaan haitallisempaa kuin luonnollinen fosfori.
- Polyfosfaatteja on käytetty suomalaisessa lihateollisuudessa jo muutaman vuosikymmenen ajan. Makkarat valmistetaan useimmiten hienontamalla liha ja muut valmistusaineet laitteella hienoksi emulsioksi, joka sitten ruiskutetaan suoleen. Fosfaattia käytetään emulsiossa vedensidonta-aineena, koska se sitoo vettä tehokkaasti yhteistyössä eläinproteiinin kanssa. Näin makkaroissa ei tarvitse käyttää yhtä korkealaatuista lihaa. Ravitsemuksellisesti näissäkään makkaroissa ei ole mitään vikaa, mutta lihan alhaisempi laatu aiheuttaa sen, ettei liha sido vettä yhtä hyvin ilman kemikaalien lisäystä , kertoo Snellmanin hygieniapäällikkö Nina Tiittanen .
Lähteet:
¹ Virallinen ravintosuositus 600mg/vuorokausi
² Virpi Kemi 2010, Helsingin yliopisto
Tuotetiedot: ///Tiedote kokonaisuudessaan pdf-liitteenä, sis. kuvat///
Snellman Eetvartti on lihaisa A-luokan grillimakkara luonnonsuolessa. Ei sisällä kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Tuotteelle viimeisen silauksen antaa aidolla savulla savustettu maku. Sataprosenttista suomalaista lihaa. Lihapitoisuus 86 %.
Snellman Juustoeetvartti on herkullinen A-luokan makkara kaikille juustonystäville. Sataprosenttista suomalaista lihaa ilman kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 78 %.
grillimakkara luonnonsuolessa. Tuotteelle viimeisen silauksen antaa aidolla savulla savustettu maku. Sataprosenttista suomalaista lihaa. Lihapitoisuus 78 %.
Snellman Iivari on sileärakenteinen ja pehmeä A-luokan ruokamakkara. Sataprosenttista suomalaista lihaa ilman kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 86 %
Snellman Kunnon Nakkimakkaraa on valmistettu 1950-luvulta lähtien, ja sillä on monta uskollista fania. Ensiluokkainen nakkimakkara, joka napsuu ja maistuu siltä kuin kunnon nakkimakkaran pitääkin. Ei sisällä kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 89 %.
Snellman Kunnon Juustonakkimakkara on kaikille juustonystäville kehitelty juustonakkimakkara, joka sisältää kolmea pitkään kypsytettyä emmentaljuustoa sekä sopivasti edamia pyöristämään makua. Ei sisällä kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 81 %.
Snellman Kunnon Broilernakkimakkara on tehty kotimaisesta broilerinlihasta. Ei sisällä kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 72 %.
Snellman Bratwurst on alkuperältään saksalainen makkara, joka on parhaimmillaan paistettuna tai grillattuna. Makkara on valmistettu hienosti pilkotusta lihasta: suolaisesta porsaan- ja naudanlihasta. Maustettu suomalaisia makuhermoja hiveleväksi. Ei sisällä kamaraa, natriumglutamaattia tai lisättyä fosfaattia. Lihapitoisuus 69 %.
Lisätietoja antavat:
Peter Fagerholm
Myynti - ja markkinointijohtaja
Snellmanin Lihanjalostus Oy
puh. 050 5533665
peter.fagerholm@snellman.fi
Henrik Snellman
Toimitusjohtaja
Snellmanin Lihanjalostus Oy
puh. 044 7966235
henrik.snellman@snellman.fi
Oy Snellman Ab on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha- ja leikkeletuotteita jo 60 vuoden ajan. Toimintaan kuuluvat hankinta, teurastus, lihan paloittelu ja jalostus sekä erilaisten lihavalmisteiden valmistus. Leikkele- ja maksatuotteet sekä kuluttajapakattu liha ovat Herra Snellmanin vahvuuksia. Herra Snellman on nähnyt kulutustrendien menevän ja tulevan 60-vuotisen toimintansa aikana, mutta laadusta hän aikoo pitää aina tiukasti kiinni. www.snellman.fi
Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme