
Isännöintiliitto toivoo lisäresursseja asumisneuvontaan
Asumisneuvonnan tarve näkyy asunto-osakeyhtiöissä, toteaa Isännöintiliitto. Taloyhtiössä asukkaiden taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat heijastuvat helposti koko taloyhtiöön. Samalla ne kuormittavat isännöintiyritystä, jolla on rajalliset resurssit asukkaiden maksuvaikeuksien tai häiriökäyttäytymisen syiden selvittämiseen.
- Isännöinti kohtaa työssään ihmisten ongelmia laidasta laitaan: rahaongelmia, päihteitä, syrjäytymistä. Isännöinti kuitenkin valvoo koko taloyhtiön etua, eikä sillä ole ongelmatapausten kohdalla juuri muita keinoja kuin käynnistää huoneiston hallintaanotto, ulosottotoimet tai jopa häätöprosessi, sanoo Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen.
Asumisneuvonnan ja isännöinnin yhteistyöstä on saatu hyviä kokemuksia. Asumisneuvoja on tarpeen esimerkiksi silloin, kun asukkaan taidot tai sen hetkiset kyvyt eivät riitä etsimään apua omaehtoisesti. Tavoitteena on tunnistaa asumisen riskejä ja puuttua niihin hyvissä ajoin ennen kuin ongelmat johtavat asunnottomuuteen.
- Valitettavasti asumisneuvontaa ei ole tarjolla kaikilla paikkakunnilla tai sitä ei ole riittävästi. Olisi tärkeää, että asumisneuvonnan palveluja olisi saatavilla myös pienemmillä paikkakunnilla, Saarinen toivoo.
Isännöintiliitto kampanjoi VVA ry:n kanssa
Usein asumisneuvontaa tarjoavat kaupunkien vuokrataloyhtiöt sekä kolmannen sektorin toimijat. Vailla vakinaista asuntoa ry. on asunnottomien edunvalvontajärjestö, joka tekee ruohonjuuritason työtä asunnottomien parissa. Yksi näistä toimista on asumisneuvontapalvelu, joka auttaa aiemmin asunnottomia ihmisiä saamaan ja pitämään asunnon.
- Kohtaamme ihmisiä, jotka ovat vailla omaa kotia sekä heitä, jotka ovat vaarassa menettää asuntonsa. Tehtävänämme on reagoida mahdollisimman nopeasti jokaisen yksilölliseen tilanteeseen ja tarpeisiin. Tavoitteena on minimoida asunnottomuuden haittoja sekä ehkäistä asunnottomuuden uusiutumista, VVA ry:n järjestösihteeri Vlada Petrovskaja kertoo.
Isännöintiliitto ja VVA ry. ovat aloittaneet yhteisen Koti kuuluu kaikille -kampanjan, jolla lisätään tietoisuutta asumisneuvonnan tarpeesta sekä varoja sen toteuttamiseen.
- Asumisneuvonnan tukeminen on luontevaa isännöintialalle, sillä neuvonta palvelee myös taloyhtiön etua. Haastamme kampanjaan mukaan kaikki jäsenyrityksemme ja heidän isännöimänsä taloyhtiöt, Ilkka Saarinen sanoo.
Koti kuuluu kaikille -kampanjaan voi tutustua osoitteessa isannointiliitto.fi/kotikaikille.
Isännöintiliiton puheenjohtaja Ilkka Saarinen ja VVA ry:n hallituksen puheenjohtaja Reijo Pipinen keskustelevat taloyhtiön sosiaalisista ongelmista Kiinteistö 2017 -tapahtumassa keskiviikkona 27.9. klo 12.30.
Lisätietoja:
Ilkka Saarinen, puheenjohtaja, Suomen Isännöintiliitto ry.
ilkka.saarinen@iisoy.fi
050 430 0221
Vlada Petrovskaja, järjestösihteeri, Vailla vakinaista asuntoa ry.
vlada.petrovskaja@vvary.fi
050 407 9703
Toimittajien ilmoittautuminen tapahtumaan:
Maria Mäkinen, viestinnän asiantuntija, Isännöintiliitto
maria.makinen@isannointiliitto.fi
044 974 3578
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Hyvä isännöinti kannattaa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Isännöintiliitto
Isännöitsijä 2017: Sami Asujamaa, 10+ Isännöinti Oy, Helsinki7.9.2017 16:35:00 EEST | Tiedote
Isännöitsijänä Sami Asujamaa on aktiivinen toimialan kehittäjä, joka seuraa digitrendejä. Hän on luonut 10+ Isännöintiin yrityskulttuurin, jossa koko yritystoiminta pyörii pilvipalveluissa. Asujamaa sai Isännöitsijä 2017 -palkinnon tänään Isännöintipäivillä Tampereella.
Isännöintiyritys 2017: Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy7.9.2017 16:35:00 EEST | Tiedote
Isännöintiyritys 2017 -palkinnon on saanut Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy, joka palvelee osakkaita ja hallituksia sähköisesti ja kehittää digitaalista toimintakulttuuria jatkuvasti.
Isännöintiteko 2017: Asumispalveluiden verkkokauppa7.9.2017 16:35:00 EEST | Tiedote
Asumisen palveluiden tuottaminen isännöintipalvelujen rinnalla on iso mahdollisuus tulevaisuuden isännöinnille. Kirkkonummen Huolto tarttui mahdollisuuteen ja suunnitteli asumispalveluiden verkkokaupan, joka sai Isännöintiteko 2017 -palkinnon.
Nyt se on tutkittu: mitä isännöitsijä tekee?6.9.2017 09:00:00 EEST | Tiedote
Suurin osa isännöitsijän työstä jää asiakkailta näkemättä. Isännöitsijät pitävät työnsä parhaina puolina itsenäisyyttä, monipuolisuutta ja ihmiskeskeisyyttä. Tulevaisuudessa isännöintialan tehtävät tarjoavat entistä enemmän luovaa ongelmanratkaisua, mikä tekee alan työpaikoista entistä houkuttelevampia.
Selvitys: Asukkaita ei korjausvelka huoleta31.8.2017 16:02:07 EEST | Tiedote
Asukkaiden mielestä taloyhtiöitä korjataan suunnitelmallisesti, paljastaa laaja asumistyytyväisyyden selvitys. Tulos on selkeässä ristiriidassa todellisuuden kanssa. Tarpeellisia korjauksia siirretään usein kustannusten pelossa.