
”Rahat metsään vai rahaa metsästä?” – Kannattava metsäsijoitus -seminaari
Metsän suosio sijoituskohteena on lisääntynyt entisestään. Pitkään jatkunut matala korkotaso on syönyt perinteisen tilisäästämisen mielekkyyttä ja toisaalta sijoituslainoja saa nyt edullisemmin. Metsään sijoitetulle pääomalle voi hyvin saada 3 - 4 % keskimääräisen tuoton Oulun korkeudella.
Puuntuotannon lisäksi metsänomistajat voivat saada lisätuloja myymällä tonttimaata ja maa-aineksia tai esimerkiksi vuokraamalla maata tuulivoiman käyttöön. Metsätiloilla on nyt kysyntää ja mukavasti tarjontaakin. Esimerkiksi metsäyhtiö UPM myy edelleen mielenkiintoisia kohteita etenkin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.
- Eri puolille maata kaavaillut biotuotetehdasinvestoinnit osaltaan kirkastavat metsäsijoittamisen tulevaisuuden näkymiä. Takavuosien puheet metsätaloudesta auringonlaskun alana voitaneen unohtaa, toteaa metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari Suomen metsäkeskuksesta.
Metsätalouden tuottava harjoittaminen vaatii metsänomistajalta aktiivisuutta ja viitseliäisyyttä. Metsänomistaja voi omalla aktiivisuudella ja toimenpiteillä vaikuttaa metsänsä tuottoon. Tarjolla on myös vaivattomampia tapoja sijoittaa metsään. Vaihtoehtoina ovat muun muassa yhteismetsän osakkuus ja erilaiset metsärahastot. Metsään sijoittavat rahastot muistuttavat perinteisiä osakerahastoja. Kannattava metsäsijoitus -seminaari esittelee erilaisia vaihtoehtoja erityyppisten sijoittajien tarpeisiin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jarmo Mulari
metsätilarakenteen asiantuntija
Suomen metsäkeskus
puh. 050 314 0424
jarmo.mulari(at)metsakeskus.fi
Tietoja julkaisijasta
Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus
Ryskettä metsiin Kankaanpäässä7.3.2018 10:18:46 EET | Tiedote
Metsäalan toimijat järjestävät Kankaanpään S-marketissa Ryskettä metsiin -tapahtuman lauantaina 17.3. klo 10-15. Koko perheen metsäisessä tapahtumassa saa tietoa metsistä ja nykypäivän metsätaloudesta. Perheen nuorimmat voivat tutustua metsään ja puualaan pelien muodossa.
Metsänomistuksen suurtapahtuma Seinäjoella 17.3.20187.3.2018 10:15:00 EET | Tiedote
Moni eteläpohjalainen metsänomistaja miettii metsäomaisuuden siirtämistä eteenpäin perheessä tai suvussa. Sukupolvenvaihdoksen suunnitteluun on mahdollisuus saada vinkkiä Polvelta toiselle -messuilla Seinäjoki Areenassa 17.3. klo 9.00-16.00. Messut järjestetään toista kertaa Etelä-Pohjanmaalla.
Rokuan yksityismetsissä hoidettiin paahde-elinympäristöjä28.2.2018 10:00:00 EET | Tiedote
Suomen metsäkeskus on tehnyt Rokuan harjualueella töitä paahde-elinympäristöjen hyväksi EU:n osittain rahoittamassa Light & Fire -LIFE hankkeessa. Maastossa näkyvät maanpinnan käsittelyn jäljet sadoista laikuista, koska jäkälää on poistettu laikuista. Lähes kahteen sataan laikkuun istutettiin kangasajuruohon taimia, joista puolet oli mikrolisättyjä.
Öppna skogsdata kan börja laddas ned från början av mars27.2.2018 10:00:00 EET | Pressmeddelande
Skogsdata som administreras av Finlands skogscentral kan börja utnyttjas ännu effektivare från och med 1.3.2018 när ändringarna i lagen om skoglig information träder i kraft. Sådana skogsdata som betraktas som miljöinformation står i fortsättningen till förfogande i på de nya sidorna om öppna data i tjänsten MinSkog.fi.
Avoin metsätieto tulee ladattavaksi maaliskuun alussa27.2.2018 10:00:00 EET | Tiedote
Suomen metsäkeskuksen hallinnoimaa metsätietoa on mahdollista hyödyntää nykyistä tehokkaammin 1.3.2018 alkaen, kun metsätietolain muutokset astuvat voimaan. Ympäristötiedoksi katsottavat metsätiedot ovat jatkossa avoimesti saatavissa Metsään.fi-verkkosivujen uudessa avoimen tiedon osiossa.