

Pieni pala Georgiaa rantautui Tampereelle – Ville Haapasalon ravintola Purpurissa maistellaan uudenlaisia makuja ja viihdytään pitkään

Purpur on ensimmäinen georgialaista keittiötä edustava ravintola Tampereella. Sen laajalla ruokalistalla keskitytään lihaan, joka valmistetaan Suomen suurimmassa hiiligrillissä, sekä jälkiruokiin ja laadukkaisiin Georgiassa tuotettuihin viineihin. Haapasalo on luonut menun yhdessä Helsingin Purpurista uutta ravintolaa käynnistämään siirtyvän keittiöpäällikkö Mikko Nilosaaren kanssa. Molempien ravintoloiden autenttisista mauista ja ehdasta reseptiikasta vastaa georgialainen kokki Tornike Bokuchava.
Kiireettömiä illallisia pitkän kaavan mukaan
Georgia, sen kulttuuri ja ihmisten rakkaus ruokaan on tehnyt valtavan vaikutuksen matkamiehenä ja kulinaristina tunnettuun Haapasaloon. Siksi hän halusi tuoda georgialaisen ruokakulttuurin myös Suomeen.
– Georgian ruokakulttuuri poikkeaa paljon kaikista muista, ja melkein kaikkia muita keittiöitä Suomesta jo löytyikin. Georgiassa illallinen on iso sosiaalinen tapahtuma. Ruokalajeja tilataan pöytään lautaskaupalla, ja niitä nautitaan yhdessä pöytäseurueen kanssa pitkän kaavan mukaan, Haapasalo kertoo.
Purpurissa ruokailusta halutaan tehdä kokemus ja tavoittaa sama välitön tunnelma kuin mihin Haapasalo on matkoillaan törmännyt. Asiakkaita kannustetaan maistelemaan erilaisia makuja kiireettömästi ja seurustelemaan samalla keskenään. Kaikenlaiset asiakkaat toivotetaan tervetulleiksi sellaisina kuin he ovat.
– Haluamme, että ihmiset saavat olla vapaasti ja ottaa rennosti. Meille voi tulla vaikka verkkareissa – pääasia on, että asiakkaillamme on hauskaa, Haapasalo sanoo.
Georgialaista ruokaa suomalaiseen makuun
Georgialainen ruoka nojaa voimakkaasti yrtteihin, joista korianteri maistuu yhtenä ylitse muiden. Korianterin lisäksi muun muassa rakuuna maustaa jopa Purpurin itsetehtyjä jäätelöitä. Muita georgialaiselle keittiölle leimallisia raaka-aineita ovat saksanpähkinä ja granaattiomena. Purpurin makumaailmaa on muovattu hieman lähemmäs suomalaista vähentämällä mm. suolan määrää. Joitain reseptejä on sovellettu oikeiden raaka-aineiden saatavuusongelmien vuoksi. Gruusialaisen keittiön kulmakivistä ei kuitenkaan tingitä.
– Alkuruokana tarjoiltava lihatäytteinen pastanyytti, khinkali, ja suluguni-juustolla täytetty hatsapuri-leipä ovat ruokalajeja, joita ilman ei voida puhua georgialaisesta keittiöstä, Haapasalo toteaa.
Sisustukseltaan värikästä ja tunnelmallista Helsingin Purpuria mukaileva, mutta varta vasten Tampereelle luotu uniikki georgialaisravintola on sisustussuunnittelija Mari Pohjalan käsialaa.
Purpur Tampereen omistaa Restamax Oyj:n ja Ville Haapasalon yhteisyritys Purmax Oy. Ravintola palvelee maanantaista torstaihin 16–23, perjantaisin 16–00, lauantaisin 13–00 ja sunnuntaisin 13–21 osoitteessa Frenckellin aukio 4.
Lisätietoja:
Tanja Virtanen, ruokaravintoloiden linjajohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 45 670 4292
Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi, www.ravintola.fi
Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 1 600 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa työskentelee kuukausittain noin 6 500 työntekijää.
Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.
Avainsanat
Kuvat

















Linkit
Tietoja julkaisijasta
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE
Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 1 600 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa työskentelee kuukausittain noin 6 500 työntekijää.
Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj
Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.
Restamaxin uuden nimen ja strategian lanseeraustilaisuus tiistaina 27.11. klo 9 Ravintola Savoyssa12.11.2018 15:15:00 EET | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa uuden nimensä, strategiansa, tulevat kasvusuunnitelmansa sekä pitkän aikavälin tavoitteensa. Median edustajat, analyytikot ja sijoittajat ovat tervetulleita lanseeraustilaisuuteen, joka järjestetään tiistaina 27.11.2018 klo 9 alkaen Ravintola Savoyssa, osoitteessa Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki.
Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi
Mediakutsu, muistutus: Restamaxin tulosinfo tiistaina 6.11. klo 10 Ravintola Palacessa26.10.2018 09:00:00 EEST | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa osavuosikatsauksensa ajalta 1.1.–30.9.2018. Median edustajat ovat tervetulleita tulosinfoon, joka järjestetään tiistaina 6.11.2018 klo 10 Ravintola Palacessa, osoitteessa Eteläranta 10, 00130 Helsinki.
Kesän päättäjäisiä vietetään ensi viikon lauantaina – tänä vuonna Mustalahden Venetsialaisissa ohjelmaa myös lapsille14.8.2018 09:00:00 EEST | Tiedote
Mustalahden kesäohjelma huipentuu tuttuun tapaan tunnelmallisiin Venetsialaisiin lauantaina 25.8. Päivällä perheen pienimpiä viihdyttää mm. Riesa Pelle ja illan hämärtyessä lavan ottavat haltuun Jerkka Virtanen, Alabama House Band sekä Olli Lindholm.