Saimaan Tuoreen annoskokoinen kirjolohi haastaa tuontikalan

Suomalainen kala palaa nyt suomalaisten pöytään. Saimaan Tuore toi tänään markkinoille kalan, joka ui monessa mielessä vastavirtaan. Koko ketju mätimunasta lautaselle on mietitty uusiksi. Varkaudessa sijaitsevassa kiertovesilaitoksessa kasvavien kirjolohien liha on tuoretta, terveellistä, puhdasta, ympäristöystävällistä ja aina sataprosenttisen jäljitettävää.
“Toisin kuin perinteisillä kalamarkkinoilla, meidän apajilla eivät näy sesonkivaihtelut. Kalaa tulee tasaisesti ympäri vuoden, mikä tarkoittaa myös tasaista saatavuutta, laatua ja hintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Saimaan Tuoreella on mahdollisuus haastaa paitsi norjalainen tuontikala niin myös jauheliha”, Saimaan Tuoreen toimitusjohtaja Jarkko Alho sanoo.
Tämä kiinnosti myös S-ryhmää, joka otti Saimaan Tuoreen kirjolohifileet laajaan valtakunnalliseen jakeluun kauppoihinsa. Kirjolohifileitä myydään aluksi lähes kaikissa Prismoissa ja osassa S-marketteja. Valikoimia laajennetaan saatavuuden parantuessa.
”Kotimainen kala on pudonnut kokonaan pois monen perheen ruokapöydästä. Haluamme muuttaa tämän ja nostaa terveellisen suomikalan takaisin kotien ruokalistoille. Saimaan Tuore tuli nyt parahiksi apuun”, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu sanoo.
Saimaan Tuoretta myydään yhden ja kahden fileen paketeissa, joista yhden fileen paketit tulevat ensimmäisenä kauppoihin. “Annoskokoinen 170 gramman file on juuri sopivan kokoinen sinkulle tai pariskunnalle, kahden fileen paketista syö kaksi aikuista ja kaksi lasta”, Saimaan Tuoreessa mukana oleva kokki Jyrki Sukula sanoo.
Saimaan Tuoreen tuotekehityksessä on mietitty paljon myös kalan valmistamista ja helpotettu sitä kaikin tavoin. “Saimaan Tuore on terveellistä pikaruokaa. Ruodottomasta fileestä tekee todella helposti ruoan muutamassa minuutissa. Lisäksi annoskokoisena myytävä kala vähentää ruokahävikkiä”, Sukula jatkaa.
Samoilla linjoilla on myös S-ryhmän Alarotu. ”Saimaan Tuoreen valtti on, että se vastaa samaan aikaan moneen trendiin. Terveellistä, vastuullista, helppoa ja nopeaa on yhdistelmä, jossa on kaikki menestyksen ainekset”, Alarotu sanoo.
Fakta Saimaan Tuore
- Saimaan Tuore haluaa palauttaa kotimaisen, tuoreen, terveellisen ja ympäristöystävällisen kalan suomalaisten ruokapöytään. Sen tavoitteena on olla Suomen tunnetuin kalabrändi 2020 mennessä ja rakentaa uusia vesiviljelylaitoksia ulkomaille.
- Saimaan Tuoreen kirjolohet myydään annoskokoisina 170 gramman fileen ja kahden fileen pakkauksissa. Ensimmäisenä markkinoille tulevat yhden fileen pakkaukset.
- Kirjolohet kasvavat Varkaudessa sijaitsevassa kiertovesilaitoksessa, jossa jo valmiiksi puhdasta Saimaan vettä puhdistetaan koko ajan. Tämä edistää kalaterveyttä ja vähentää merkittävästi kasvatuksen ympäristökuormitusta. Kalojen ruokinta on tarkkaan optimoitu, jotta ne kasvavat tasaisesti ja niiden lihan omega 3 -rasvahappokoostumuksesta tulee mahdollisimman hyvä.
- Kasvatusprosessi on kolmiosainen ja jakaantuu Hollolaan, Huutokoskelle ja Varkauteen. Tuotantokapasiteetti on miljoona kiloa vuodessa.
- Saimaan Tuoreen taustayhtiön Finnforel Oy:n omistavat Arvokala Oy (Kaj Arvonen), Tukku Heino Oy (Petri Heino) ja Aii Corporation Oy (Pekka Viljakainen). Yhtiön toimitusjohtaja on Jarkko Alho.
Lue lisää: http://www.saimaantuore.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Haastattelu- ja materiaalipyynnöt:
Anniina Nissinen
0400 380 010
anniina@mellakkahelsinki.fi
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI
info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi
Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki
Solmu Brewery avasi oman panimoravintolan Lauttasaareen30.10.2024 10:01:00 EET | Tiedote
“Ruokalistalla tulee olemaan rentoa, mutta erittäin varteenotettavaa merihenkistä ruokaa”, ruoat suunnitellut Sylvester Soisalo sanoo.
Helsingissä sijaitseva legendaarinen skeittipuisto uudistuu – avajaiset heinäkuun lopussa5.7.2023 08:15:00 EEST | Tiedote
Perinteisen katuskeittauksen tyylistä inspiroitunut skeittipuisto Ponke’s Park saa uuden elämän paikallisten yrittäjien yhteisellä ponnistuksella. Eiran merellisissä maisemissa sijaitseva skeittipuisto uusitaan asfalttia myöten.
Suomen suurimman manageritoimiston toimitusjohtaja vaihtuu: “Markkina on kypsä uusille avauksille”7.6.2023 09:16:42 EEST | Tiedote
Manageritoimisto Mellakka Managementin toimitusjohtaja Emma Alftan jättää tehtävänsä elokuusta alkaen. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty pitkän uran markkinointiviestinnässä tehnyt Vivan Daaboul. Alftan jatkaa yhtiössä managerina.
Suomalainen metaversumiosaaja Burst yhteistyöhön yhdysvaltalaisen jättiagentuurin kanssa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Burst pääsee Endeavor Groupin yhteistyön kautta kehittämään metaversumielämyksiä maailman suurimmille artisteille ja tapahtumille.
Joulutusindeksi: joulun tunnelmointi on virallisesti käynnistynyt ympäri Suomen30.11.2022 08:28:53 EET | Tiedote
Nämä ovat Suomen todellisten joulufanien suosikkielokuvat ja -kappaleet.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme