Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimialaHelsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Herkkumarkkinat valtaavat Teurastamon 25.3.

Jaa
Kausittaisen Teurastamon Herkkumarkkinat -tapahtumasarjan keskiössä on ruokapöytä ja sen yhteydestä löytyvät maut, ideat ja design. Palmusunnuntaina 25.3. ensimmäistä kertaa järjestettävä food market kokoaa yhteen paikallisia tuottajia myyntikojuineen, mutta lisää keitokseen aimo annoksen ohjelmallisuutta.

Ensimmäinen tapahtuma on teemoitettu pääsiäisen ja kevään ajan juhlapöydän ympärille.

Teurastamon Herkkumarkkinoiden ytimessä ovat jatkossakin vuodenaikojen mukaan vaihtuvat maut: kesällä ollaan puutarhassa grilliherkkujen äärellä, syksyllä herkutellaan satokauden saaliilla ja talvella katetaan joulun pitopöytä perinteiseen mutta moderniin tyyliin ja nautitaan yhdessäolosta. Herkkumarkkinoilta voi hankkia makuja lautaselle, saada ideoita keittiöön ja inspiraatiota kattaukseen, ja tietysti herkutella paikan päällä!

”Kellohallin markkinahumun lisäksi ehdottomaksi hitiksi povaamme astiakirppistä, jonne voi joko tulla tekemään löytöjä tai itse myymään ylimääräisiä aarteitaan kohtuuhintaisella myyntipöydällä”, kertoo Teurastamon tuottaja Kristian Schmidt.

Makoisassa tapahtumassa voi myös tehdä ja kokea!

Herkkumarkkinat ei ole pelkkä shoppailutapahtuma, vaan Teurastamolla pääsee myös oppimaan uusia taitoja.

Esimerkiksi omassa salaisessa puutarhassaan Love Junen Laura Syväniemen vetämät kukka-asetelma-workshopit tarjoavat silmänruokaa ja inspiraatiota kevään juhliin.

Flavour Studion suklaapuodissa päästään ostosten lomassa luomaan valloittavaa suklaamuna-designia.

Kirjakauppa Niteen Resepti-stagella haarukoidaan ruokatrendejä, keskustellaan ravinnosta ja jaetaan reseptejä sekä kuumia keittiövinkkejä. Puhumassa on muun muassa Säsongin keittiömestari Markus Fogelholm, joka on vallannut kollegansa Thomas Hudsonin kanssa huippukeittiöitä ympäri Suomen.

Kellohalliin levittäytyvien Herkkumarkkinoiden lisäksi Teurastamolla on muutakin nähtävää. Tapahtumaviikonloppuna esimerkiksi Ravintola Palemassa on tarjolla Säsongin pop up -menu. Viiden ruokalajin menu peilaa pohjoismaisia makuja ja aitoa kausipainotteista lähiruokaa bistrohenkiseen esillepanoon. Pöytävarauksen voi tehdä ennakkoon sasong.fi-sivujen kautta.

Myös nimiuudistuksen kokenut Kirja & Verstas tarjoilee ohjelmaa noin klo 15 alkaen. Raisa Rauhamaan haastateltavana nähdään kirjailijat Antti Nylen ja Veera Salmi.

Kevätpäivästä voi nautiskella myös Teurastamon pihamaalla, missä pääsee esimerkiksi ratsastamaan ponilla sekä ihmettelemään ja rapsuttelemaan kotieläimiä.

Teurastamon Herkkumarkkinat / Pääsiäinen

Su 25.3.2018 klo 11 - 17, vapaa pääsy
Teurastamo (Työpajankatu 2, 00580 Helsinki)
https://www.facebook.com/events/107593573405629/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristian Schmidt, Teurastamon tuottaja
kristian@teurastamo.fi
puh.050 525 6780

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Teurastamo on Helsingin ruokakulttuurin sydän ja kaupunkilaisten oma takapiha itäisessä kantakaupungissa Kalasataman kainalossa. Uutta kaupunkikulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933 avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye