Gastro Helsinki näytti suuntaa ruoka- ja ravintola-alalle

Gastro Helsingin 300 yrityksen tarjonnassa näkyivät erityisesti vegetuotteet ja muut free from -tuotteet, ympäristöystävälliset pakkaus- ja tarjoilumateriaalit, ergonomiaa parantavat ammattikeittiölaitteet, robotiikka keittiöissä sekä artesaanielintarvikkeet ja -oluet. Intohimoisen palvelun merkityksestä liiketoiminnan kilpailutekijänä keskusteltiin monessa ohjelmassa Gastro Stagella. Palvelun ja intohimon merkitys menestystekijöinä nousi esiin myös Gastron avajaisaamun huippuseminaarissa Update Forum of Restaurant Business.
Suomen suurinta ja merkittävintä alan tapahtumaa kehitettiin tänä vuonna erityisesti fastfood- ja juomatarjonnan lisäämiseksi. Pikaruokapaikkojen, huoltoasemien ja kahviloiden helppoja ja trendikkäitä valmistuotteita esiteltiin uudella Gastro Fastfood -alueella. Ensimmäistä kertaa Gastro Helsinki tarjosi kaikille messuilla kävijöille mahdollisuuden tutustua oluisiin, viineihin ja väkeviin Gastro Helsinki Wine Beer and Spirits -alueella.
Gastrossa palkittuja ammattilaisia
Gastro Helsingissä palkittiin alan parhaita osaajia. Vuoden Kokiksi Kalle Tanner ravintola Störsvikistä Siuntiosta. Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä ravintola Orasta. Joensuun Enon koulu, Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy:n joukkue Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen kruunattiin Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajiksi.
Image Wear valitsi Vuoden Nuoren Työvaatesuunnittelijan ensimmäistä kertaa. Laura Tahvanaisen suunnittelema työasukokonaisuus oli saanut inspiraationsa James Bond ja Terminator -elokuvista.
Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa 2020. Messukeskuksen seuraavat ruokaan liittyvät tapahtumat ovat Lähiruoka & Luomu Kevätmessut-kokonaisuuden yhteydessä 12.-15.4. ja uusi erityisruokavalioihin ja free from -tuotteisiin keskittyvä tapahtuma Lautasella 27.-28.4.2018.
Lisätietoja Gastro Helsingistä:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com, kuvia messuista http://mediabank.messukeskus.com
Lisätietoja Update Forum of Restaurant Business -seminaarista ja puhujien esitykset kuvina:
www.updateforum.fi
Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuista:
ELO-säätiö, Kirsi Yazan p. 050 439 3883. Kuvia kilpailusta www.vuodenkokki.fi
Lisätietoja Parempaa kouluruokaa -kilpailusta
Continental Foods Finland Oy, Jutta Kontinen p. 050 366 033
Lisätietoja: Vuoden Nuori Työvaatesuunnittelija -kilpailusta:
Image Wear, Jaana Helin-Kouhi p. 020 7980 522
Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Gastro Helsinki on ainoa koko horeca-alan tavoittava tapahtuma. Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran 11.-13.3.2020.
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2023 pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 187 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 2,535 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Uudistunut Vene 25 Båt kiinnosti suomalaista veneilykansaa16.2.2025 18:27:31 EET | Tiedote
Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt koki tänä vuonna useita uudistuksia. Messuilla oli entistä enemmän veneitä ja purjevenetarjonta oli huomattavasti aikaisempaa suurempi. Kalastusveneitä, veneiden kierrätystä ja innovatiivisia veneilytuotteita tuotiin esille uusilla konsepteilla. Vene 25 Båt -messut kiinnosti suomalaisen veneilykansan lisäksi myös kansainvälisiä vieraita. Vene 25 Båt -messut järjestettiin 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Veneelle uusi elämä -kisan voitti Olli Kattelus ja RO Buster16.2.2025 16:14:32 EET | Tiedote
Vene 25 Båt Helsingin kansainväliset venemessut toi esille veneiden uutta elämää. Nyt ensimmäistä kertaa kolme kunnostettua venettä kisasi Veneelle uusi elämä -voitosta Venemestarin Telakalla. Kaikki kolme venettä oli kunnostettu lähes käyttökelvottomista upeiksi veneiksi. Tuomaristo palkitsi voittajaksi Olli Katteluksen kunnostaman RO Busterin. Yleisöäänestyksen voitti Juha Parman kunnostama Marino Mustang. Venemessut järjestetään 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Vene 25 Båt: Messujen kalastusvene on ALBA 460C15.2.2025 13:11:47 EET | Tiedote
Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt tuo esille kalastusta ja veneilyä entistä vahvemmin. Tänä vuonna tuomaristo valitsi ensimmäistä kertaa Messujen kalastusveneen ja se on ALBA 460C. Yleisöäänestyksen voitti UMS 585 DC Fishing. Vene 25 Båt -messut järjestetään 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Pelasta Itämeri -palkinnon voitti NPHarvest14.2.2025 17:41:07 EET | Tiedote
Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon voitti tänä vuonna suomalainen startup-yritys NPHarvest, joka on kehittänyt ravinteet jätevesistä talteen ottavan laitteen. Palkinto jaettiin Vene 25 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 14.2.2025.
Kahveista parhain -kilpailu tuo uutta jännitystä Ruokamessuille14.2.2025 12:14:51 EET | Tiedote
Ruokamessut saa tänä vuonna uuden ja jännittävän lisän, kun ensimmäistä kertaa järjestettävä kahvikilpailu "Kahveista parhain" käynnistyy. Kilpailu tarjoaa suomalaisille paahtimoille tilaisuuden esitellä parhaita kahvejaan ja tuoda niitä messuyleisön tietoisuuteen. Kahveista parhaimmat palkitaan Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme