Raisio-konserni

Kotimainen ja proteiinipitoinen uutuus kaurasta: Elovena Muru Kaurajauhis on Raision uusin innovaatio

Jaa
Raisio tuo markkinoille uuden kaurainnovaation. Elovena Muru Kaurajauhis on helppokäyttöinen sekä sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua. Uudenlainen ja terveellinen kasviproteiini sopii ruuanlaittoon vaihtelua hakeville ja vegaaneille. Muru Kaurajauhis sisältää 41 prosenttia kauraa, mikä on reilusti enemmän kuin muissa kasviproteiinituotteissa.
Raision uusi kaurainnovaatio Muru on runsaskuituinen ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa.
Raision uusi kaurainnovaatio Muru on runsaskuituinen ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa.

Kotimaisen kauran lisäksi Elovena Muru Kaurajauhiksessa on vain neljää muuta raaka-ainetta: herneproteiinia, perunaproteiinia, suolaa ja vettä. Murussa on reilusti kuitua ja yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa. Tuote valmistetaan Suomessa.

”Muru on neutraalin makuinen ja käytettävyydeltään lähellä jauhelihaa, joten se sopii kaikille, jotka haluavat lisätä kasvisruuan osuutta ruokavaliossaan. Murulla voi esimerkiksi korvata osan reseptin jauhelihasta. Edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta Muru on todellinen koko kansan kasviproteiini”, kertoo Raision brändi- ja markkinointijohtaja Hanna Tähkäaho.

Perheiden arkiaterioista huippuravintolaan

Elovena Muru Kaurajauhis taipuu arkisten jauheliharuokien lisäksi vaativampaankin ruuanlaittoon. Kasvisruoistaan tunnettu ruokavisionääri ja ravintoloitsija Richard McCormick on kehittänyt maittavia reseptejä Muru.fi-verkkosivuille. McCormickin ruokafilosofia perustuu ajatukseen, että syöminen voi olla samanaikaisesti rentoa, eettisesti kestävää ja terveellistä herkullisesta makumaailmasta tinkimättä.

“Innostuin Muru-yhteistyöstä, koska siinä yhdistyvät Raision perinteikäs Elovena-brändi ja kauraosaaminen sekä uudenlainen jauhelihan tapaan käytettävä kasviproteiini. Uusien reseptien kehittäminen on minulle seikkailu. Koska Muru on neutraalin makuinen, sitä on helppoa ja hauskaa yhdistää erilaisiin raaka-aineisiin ja mausteisiin”, Richard McGormick kertoo.

Kiinnostus kasviproteiineihin kasvussa

Kiinnostus kasvipohjaiseen ruokaan on vahvassa nousussa. Raision tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan moni kuluttaja haluaa lisätä kasvisruoan osuutta ruokavaliossaan ja jo yli puolet kotitalouksista on ostanut lihattomia proteiinituotteita. Vuonna 2017 kasviproteiinituotteiden myynti Suomessa oli noin 17 miljoonaa euroa. Jauhelihaa myydään Suomessa vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla.

Myös kaurabuumi jatkuu vahvana. Esimerkiksi Raision Elovena-tuotteiden myynti on kolminkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Elovena Muru Kaurajauhiksen myötä Raisio tulee vahvasti mukaan nopeasti kasvavaan kasviproteiinituotteiden markkinaan.

”Olemme seuranneet kasviproteiinituotteiden markkinan kehitystä jo pidempään ja halusimme lanseerata oman tuotteemme nyt, kun meillä oli tarjota tuoteryhmään selkeästi uudenlainen tuote. On myös nähtävillä, että kasviproteiinituotteet eivät ole ohimenevä trendi, vaan jatkuvasti kiinnostusta kasvattava tuoteryhmä”, Hanna Tähkäaho sanoo.

Lue lisää Murusta verkkosivuilta: www.muru.fi

FAKTA: Elovena Muru Kaurajauhis

- Muru on kotimainen, täysin kasvipohjainen ja helppokäyttöinen kasviproteiini.
- Pienempi 225 gramman paketti riittää neljän hengen ateriaan ja maksaa alle 3 euroa.
- Isompi 350 gramman pakkaus sopii noin kuuden hengen ruokaseurueille ja maksaa noin 4 euroa.
- Murua voi käyttää ruoanlaitossa esimerkiksi jauhelihan tapaan.
- Käyttövalmista Murua ei tarvitse kypsentää, mutta se kannattaa paistaa pannulla rapeaksi öljyssä ennen sen lisäämistä ruokaan.
- Muru löytyy kaupoista joko muiden pakattujen proteiinien, kuten jauhelihan läheisyydestä tai muiden kasviproteiinituotteiden joukosta kylmäosastolta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:


Hanna Tähkäaho
Brändi- ja markkinointijohtaja
Terveelliset elintarvikkeet
puh. 050 413 6599
hanna.tahkaaho@raisio.com
Raisio-konserni


Marja Vakkuri
Ravitsemusasiantuntija
Terveelliset elintarvikkeet
puh. 050 538 7087
marja.vakkuri@raisio.com
Raisio-konserni

Kuvat

Raision uusi kaurainnovaatio Muru on runsaskuituinen ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa.
Raision uusi kaurainnovaatio Muru on runsaskuituinen ja siinä on yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa.
Lataa
Muru Kaurajauhista voi käyttää ruoanlaitossa jauhelihan tavoin.
Muru Kaurajauhista voi käyttää ruoanlaitossa jauhelihan tavoin.
Lataa
Kasvisruoistaan tunnettu ruokavisionääri ja ravintoloitsija Richard McCormick on kehittänyt Murusta herkullisia reseptejä.
Kasvisruoistaan tunnettu ruokavisionääri ja ravintoloitsija Richard McCormick on kehittänyt Murusta herkullisia reseptejä.
Lataa
Muru Kaurajauhis on saatavilla kahdessa eri pakkauskoossa. Pienempi pakkaus on 225 grammaa ja suurempi 350 grammaa.
Muru Kaurajauhis on saatavilla kahdessa eri pakkauskoossa. Pienempi pakkaus on 225 grammaa ja suurempi 350 grammaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raisio-konserni
Raisio-konserni
PL 101
21201 Raisio

http://www.raisio.com

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Raisio on Suomen suurimpia kauratuotteiden valmistajia ja se jalostaa lähes 40 prosenttia suomalaisesta elintarvikekaurasta kauratuotteiksi. Elovena-tuotteita myydään noin 16 miljoonaa pakkausta vuodessa. Tunnettuja Raision brändejä ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle ja Sunnuntai. Raision tuotteissa korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye