Naisia Kansalliskirjastossa - Aarteita Kansalliskirjaston kätköistä -kirja julkaistaan 20.9.2018
Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Naisia Kansalliskirjastossa -kirja, joka esittelee yli 300 suomalaista naista 1700-luvulta 1900-luvulle. Jokaiselle vuoden päivälle on naisen tekemä tai naista kuvaava teksti tai kuva. Naisten ja myös joidenkin miesten laatimien kirjoitusten, piirrosten, maalausten, kuvien, kirjeiden, muistiinpanojen, sävelmien, mainosten ynnä muun aineiston avulla piirtyy monipuolinen naiskuva Kansalliskirjaston kokoelmissa.
Mukana on runsaasti edelläkävijänaisia: terveydenhoidon ammattilaisia, yhteiskunnallisia vaikuttajia, laulutaiteilijoita, näyttelijöitä, kirjailijoita, kuva- ja säveltaiteilijoita, mutta myös tuntemattomia tai vähemmän tunnettuja työläisnaisia, kotiäitejä ja koulutyttöjä niin rauhan kuin sodankin ajoilta. Runsaasti kuvitettu kirja tarjoaa tiedon lisäksi mietteitä, käytösohjeita, tuulahduksia muodista ja huumoria niin pilakuvien kuin pakinanäytteidenkin välityksellä.
Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi.
Kirjan on toimittanut Kansalliskirjastossa useissa projekteissa työskennellyt tietokirjailija Marjut Hjelt. Naisten asemaa historiassa kuvaavat tervehdyssanat on kirjoittanut kirjailija Kaari Utrio.
Tervetuloa löytöretkelle Kansalliskirjaston kokoelmien ja niissä esiintyvien naisten pariin!
Ainutlaatuisen näyttävä tieto-ja kuvateos (392 sivua) on myynnissä Kansalliskirjaston asiakaspalvelupisteessä, Unioninkatu 36, arkisin klo 9-18, hinta 35 €, Kansalliskirjaston ystävät 30 €.
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja kirjan sisällöstä: kirjailija Marjut Hjelt, marjut.hjelt@welho.com
Lisätietoja Kansalliskirjaston ystävätoiminnasta ja kulttuuriperintötyön tukemisesta: yhteyspäällikkö Pirjo Karppinen, pirjo.karppinen@helsinki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Asteroidin törmäysuhka-arviot Maahan ja Kuuhun tarkentuneet2.4.2025 12:23:06 EEST | Tiedote
Kansainvälinen tutkijaryhmä seuraa parhaillaan tarkasti Maan lähiasteroidia 2024 YR4. Viimeisimpien havaintojen perusteella asteroidin törmäystodennäköisyys Maahan vuonna 2032 pieneni 3 prosentista alle 0,001 prosenttiin.
Sukeltajakuoriaiset kertovat kaupunkiluonnon monimuotoisuudesta2.4.2025 08:59:09 EEST | Tiedote
Lammen rantojen ruoppaus tai vesikasvien poisto voivat vaarantaa sukeltajakuoriaisten elinoloja.
Vuoden dosentti 2025 on Esko M. Laine1.4.2025 17:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston dosenttiyhdistys on valinnut vuoden 2025 dosentiksi ma. yliopistonlehtorin, kirkkohistorian dosentti, teologian tohtorin Esko M. Laineen.
Helsingin yliopiston sijoitustoiminta menestyi erinomaisesti vuonna 202431.3.2025 09:10:33 EEST | Tiedote
Sijoitustoiminnan tuotto oli yli 18 prosenttia ja sijoitusvarallisuus kasvoi 122 miljoonaa euroa. Sijoitusraportti 2024 on julkaistu.
Rahapelilainsäädäntö: asiantuntijoita medialle27.3.2025 13:27:49 EET | Tiedote
Helsingin yliopisto on julkaissut tutkimuksen perustuvan politiikkasuosituksen rahapelilainsäädännöstä. Tutkimustieto osoittaa selvästi, että rahapelien markkinointia on säädeltävä huomattavasti uutta lakiehdotusta tiukemmin haittojen ehkäisemiseksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme