Tiedote: Kehys ja Kepa yhdistyvät Fingoksi
”Kepan ja Kehyksen voimien yhdistäminen takaa sen, että järjestö on aikaisempaa vahvempi vaikuttaja, järjestöjen palvelujen tarjoaja ja yhteistyökumppani yli sektorirajojen. Fingossa kansallisen, EU- ja kansainvälisen tason vaikuttamistyö ja toimialan tuntemus nivoutuu yhteen – ja kaikki palvelut saadaan näin yhdeltä luukulta”, sanoo Fingon puheenjohtajaksi valittu Ann Selin. Selin on johtanut vuodesta 2002 myös Palvelualojen ammattiliitto PAMia.
Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi näkee kattojärjestön ja jäsenjärjestöjen työn strategisena ja inhimillisenä panostuksena tulevaisuuteen.
”Jäsenemme tekevät valtavan tärkeää ja tuloksekasta työtä globaalisti kehityskysymysten parissa, usein kaikkein köyhimpien ja haavoittuvimpien ihmisten kanssa. Toimialamme vaikuttavuus luo edellytyksiä taloudelliselle, ekologiselle ja sosiaaliselle kehitykselle kestävällä tavalla”, Mäntyniemi sanoo.
Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs Fingo ry jatkaa Kehyksen ja Kepan työtä toimimalla kehityskysymyksissä jäsenten kanssa yhteistyön foorumina, asiantuntijana ja koordinoijana.
Fingon vaikuttamistyön teemoja ovat muun muassa kehitysyhteistyö, ilmastonmuutos, veropolitiikka, yritysvastuu ja ruokaturva kehittyvissä maissa. Vaikuttamistyön lisäksi Fingo mm. kouluttaa opettajia globaalikasvatuksen teemoissa, tekee työtä järjestöjen ja yritysten yhteistyön helpottamiseksi sekä järjestää koulutusta ja neuvontaa järjestöille.
Fingo on myös merkittävä kulttuuritoimija. Se järjestää Suomen suurinta kulttuuri- ja järjestötapahtumaa Maailma kylässä -festivaalia, joka kerää vuosittain noin 80 000 kävijää globaaliteemojen ja kulttuurin pariin, sekä noin 20 järjestöjen työtä sekä kulttuuriohjelmaa tarjoavaa Mahdollisuuksien toria eri puolilla Suomea. Fingo julkaisee palkittua Maailman Kuvalehteä, joka pureutuu globaaleihin teemoihin maailmalla ja Suomessa.
Maanantaina 26.11. pidettävässä uuden järjestön julkistamistilaisuudessa puhuvat Selinin ja Mäntyniemen lisäksi kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolainen, jonka jälkeen kuullaan tietoisku Suomen EU-puheenjohtajuuskauden suunnitelmista sekä Fingon hallitusohjelma- ja EU-parlamenttivaalitavoitteista. Paneelikeskustelussa pureudutaan kehitysjärjestöjen näkökulmasta YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan, Agenda 2030:een.
Uuden yhteistyö- ja kattojärjestön strategiassa visioksi on asetettu globaalisti oikeudenmukainen ja kestävä maailma, jossa ihmisoikeudet toteutuvat. Fingossa työskentelee 49 ihmistä, mutta käytännössä visiota toteutetaan yhdessä kolmensadan jäsenjärjestön kanssa ympäri maailmaa, erityisesti kehittyvissä maissa.
Fingon jäsenistöön kuuluu monenlaisia järjestöjä, pieniä, keskisuuria ja suuria järjestöjä. Jäseniä ovat esimerkiksi Suomen Lähetysseura, Suomen World Vision, Partiolaiset, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Ammattiliitto Pro ja Suomi-Namibia-seura.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Juha-Erkki Mäntyniemi
toiminnanjohtaja
juha-erkki.mantyniemi@kepa.fi
050 317 6695
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Kepa innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kepa ry
Lehdistökutsu: #NytOnPakko toimia – järjestöjen viesti Puolan ilmastokokouksen alla20.11.2018 13:02:52 EET | Tiedote
Suomalaiset ympäristö- ja kehitysjärjestöt kertovat odotuksensa Katowicen ilmastokokoukselle ja kansainväliselle ilmastopolitiikalle toimittaja-aamukahveilla Ravintola Lasipalatsin kabinetissa tiistaina 27.11. klo 9.00.
EMBARGO 1.11. klo 9.00. Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista, erityiskiitosta saa työ hauraissa maissa1.11.2018 09:00:00 EET | Tiedote
Tänään julkaistu Kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa, kuinka Suomen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan tuloksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhä useampi kehittyvissä maissa asuva saa puhdasta vettä, yhä useampi nainen saa mahdollisuuden ehkäisyyn ja yhä useampi lapsi pääsee yläkouluun. Järjestöjen työ tavoittaa erityisesti vaikeimmissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.
Kehitysyhteistyön vähentyessä Eurooppa kääntää katseensa muuttoliikkeen hallintaan17.10.2018 11:21:29 EEST | Tiedote
EU:n kehitysyhteistyömäärärahat vähenivät vuonna 2017 ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Nykyisellä tahdilla EU saavuttaisi 0,7 kehitysyhteistyötavoitteensa vasta 40 vuoden kuluttua, paljastaa tänään julkaistu AidWatch 2018 -raportti.
Kepa: Ilmaston lämpeneminen on rajoitettava 1,5 asteeseen – Suomen tuettava köyhien maiden ilmastotoimia8.10.2018 08:59:09 EEST | Tiedote
Lämpötilannousun rajoittaminen 1,5 asteeseen on välttämätöntä erityisesti maailman köyhimpien näkökulmasta. Suomen tulee nostaa kehittyvien maiden ilmastorahoitus riittävälle tasolle.
Kehitysjärjestöt jakoivat 0,7 prosentin ruisleipäsiivuja töihin palaaville kansanedustajille4.9.2018 15:14:38 EEST | Tiedote
Syysistuntokauden ensimmäisenä päivänä kehitysjärjestöt muistuttivat kansanedustajia siitä, että Suomella on varaa tukea kehitysmaita. Ohuenohuet leipäviipaleet kuvasivat 0,7 prosentin osuutta, joka Suomen pitäisi kansainvälisen sitoumuksensa mukaisesti ohjata bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön. “Kehitysyhteistyömäärärahoja täytyy ruveta nostamaan, koska juurisyihin pitää ruveta todella puuttumaan”, sanoi ruisleipäsiivun vastaanottanut Sirkka-Liisa Anttila.