
720 Degrees kerännyt rahoitusta 2,9 miljoonaa – sisäilmastoanalytiikka nostaa kiinteistön arvoa
Suomessa kehitetty 720 Degreesin sisäilmastoanalytiikkaratkaisu käyttää hyväkseen koneoppimista. Järjestelmä tulkitsee kuukausitasolla sisäilmahavainnoista miljardeja datapisteitä yhdistäen niitä ulkoilmaan sekä tilan käyttäjiltä kerättyyn palautteeseen. Näin tilan käyttäjät, vuokralaiset, kiinteistön omistaja ja muut kiinteistöä ylläpitävät ammattilaiset saavat aina ajankohtaista tietoa päätöksentekoon, toimenpiteiden seurantaan ja raportointiin.
Uusin sijoittaja on Euroopan johtava kiinteistöteknologiaan sijoittava Pi Labs. Brittiläinen pääomasijoittaja investoi nyt ensimmäistä kertaa kiinteistöteknologiaan Suomessa. 720 Degrees on saanut rahoitusta Horisontti 2020:sta ja Business Finlandin Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY) -ohjelmasta. 720 Degrees on saanut rahoitusta yhteensä 3,54 miljoonaa euroa tähän saakka.
Kiinteistöalan ammattilaiset käyttävät tällä hetkellä vanhentuneita mittausmenetelmiä, jotka johtavat omaisuuden arvon laskuun ja huonoon käyttäjäkokemukseen.
720 Degrees -ratkaisu tarjoaa asukkaille, vuokralaisille, kiinteistöjen omistajille ja kiinteistöjen ylläpitäjälle reaaliaikaisia tietoja, jotka tukevat välitöntä päätöksentekoa, toiminnan seurantaa ja raportointia. Tämän ansiosta ylläpitokustannukset laskevat ja omaisuuden arvo sekä kiinteistön käyttäjien tyytyväisyys nousee. Reaaliaikaisen tiedon ohella ratkaisu tarjoaa automaattisesti ehdotuksia, miten työntekijöiden tuottavuutta voidaan parantaa seuraamalla rakennuksen sisäilmastoa.
720 Degrees -sisäilma-analytiikkaratkaisua käytetään jo sadoissa tiloissa eri puolilla Eurooppaa. Merkittäviä asiakkaita ovat muun muassa Tieto, Newsec ja Senaatti-kiinteistöt. Uuden rahoituksen turvin yhtiö laajentaa toimintaansa kaikkialle Eurooppaan – ja pyrkii jatkamaan kasvua Yhdysvalloissa.
”Suuret kiinteistösijoittajat pitävät usein hyvää sisäilmaa vain kustannuseränä. Ratkaisumme ansiosta kiinteistösijoittajat voivat lisätä kiinteistöjensä arvoa parantamalla merkittävästi sisäilman laatua ja kiinteistön käyttäjien tyytyväisyyttä”, sanoo 720 Degreesin kanssaperustaja Rick Aller.
”Pi Labsin sijoitus 720 Degreesiin merkitsee meille enemmän kuin sen pelkkä rahallinen arvo. Pi Labs on kiinteistöteknologia-alalla tunnettu, ja he auttavat meitä pääsemään Ison-Britannian markkinoille ja löytämään strategisia kumppaneita kiinteistöalalta”, Aller lisää.
”720 Degreesin ratkaisu parantaa kiinteistöjen sisäilmaa innovatiivisella analytiikalla, jota ei ole ennen nähty kiinteistöalan ekosysteemissä. Rick ja hänen tiiminsä ovat valmiita kasvattamaan markkinaosuuttaan aggressiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla hyödyntämällä meneillään olevia hyvinvointi- ja tuottavuustrendejä”, Pi Labsin toimitusjohtaja Dominic Wilson kertoo.
720 Degrees Oy:n sijoittajiin kuuluvat myös keskieurooppalainen J&T Ventures, Tekes ja amerikkalaiset enkelisijoittajat.
Lisätietoja:
Rick Aller, kanssaperustaja, 720 Degrees
puh. 040 822 7580
rick@720.io
720 Degreesin sisäilma-analytiikka käyttää hyväkseen koneoppimista ja tekoälyä. Kiinteistöjen sidosryhmät ja tilojen käyttäjät saavat ajantasaista tietoa päätöksentekoon, toimenpiteiden seurantaan ja raportointiin. Mielestämme jokaisella työntekijällä on oikeus terveelliseen työympäristöön ja haluamme vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden hyvinvointiin.www.720.io.
Pi Labs on Euroopan ensimmäinen pääomasijoittaja, joka keskittyy yksinomaan kiinteistöteknologian investointeihin. Yhtiö on vakiinnuttanut asemansa alansa globaalina johtajana. Tähän mennessä sijoittanut 38 kiinteistöteknologiayhtiöihin, joita ovat muun muassa Airsorted, Land Insight ja Plentific. Pi Labsin fokus on maailmanlaajuinen - se on rahoittanut yrityksiä, joiden perustajat kuuluvat 19 eri kansalaisuuteen. Tähän mennessä se on investoinut yli 140 miljoonaa dollaria kiinteistöteknologia-alan yhtiöihin.
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta 720°
Lastensairaalan maine korjattiin sisäilma-analytiikalla23.12.2019 11:16:00 EET | Tiedote
720 Degrees on lahjoittanut Kymenlaakson keskussairaalan lastensairaalalle sisäympäristön seurantapalvelun. Seurantajärjestelmän avulla sisäilmaston olosuhteista saadaan tietoa reaaliajassa. Nyt myös tilankäyttäjät voivat antaa palautetta sisäilmasta.
Sisäilma-analysointiin erikoistunut 720 Degrees laittaa hyvän kiertoon: 10 000 eurolle etsitään hyväntekeväisyyskohdetta29.11.2018 13:49:10 EET | Tiedote
Sisäympäristön analytiikkaan erikoistunut 720 Degrees Oy vastaanotti 20 000 euron apurahan ja laittoi hyvän saman tien kiertämään. Kasvuyritys lahjoitti jo puolet Lastenklinikan Kummit ry:lle ja etsii toiselle puolelle nyt sijoituskohdetta.
Amerikkalainen yrityskiihdyttämö valitsi suomalaisen startupin – 720 Degrees saa buustia Amerikan valloitukseen7.5.2018 10:24:40 EEST | Tiedote
Pysyvään sisäilmavalvontaan erikoistunut 720 Degrees läpäisi tiukan seulan Columbia-yliopiston MetaProp Bridge -ohjelmaan. Mukaan pääsi alle neljä prosenttia kaikista hakijoista. Valinta kiinteistöalan MetaProp NYC -kiihdyttämöön avaa startupille uusia mahdollisuuksia Yhdysvalloissa.
720 Degreesin tutkimus hyväksytty kahteen maailman merkittävimpään sisäilmakonferenssiin14.3.2018 07:00:00 EET | Tiedote
Sisäilmavalvontaan erikoistuneen, suomalaisen kasvuyhtiö 720 Degreesin tutkimus ilmanvaihdon riittävyydestä on hyväksytty kahteen maailman merkittävimpään sisäilmakonferenssiin. ASHRAE-konferenssi kesäkuussa Houstonissa ja INDOOR AIR 2018 -konferenssi heinäkuussa Philadelphiassa kokoavat yhteen alan parhaimmat tutkijat.
Suomi maksaa huonosta sisäilmasta yli 650 miljoona euroa vuodessa28.2.2018 08:00:00 EET | Tiedote
Suomalaiset yritykset menettävät työtehoa sisäilman takia keskimäärin 266 euroa, mutta pahimmillaan 2080 euroa jokaista työntekijää kohti vuodessa. Näin laskee sisäilmavalvontaan ja -analytiikkaan erikoistunut 720 Degrees. Laskelma pohjautuu 1,5 miljoonan työtunnin aikana tehtyihin sisäilman laadun mittauksiin kolmen vuoden aikana.