Erilaiset ruokavaliot, tuotteet ja kokemukset esillä Lautasella-messuilla

Tänä keväänä toista kertaa järjestettävässä Lautasella-tapahtumassa voi tutustua ruokatuotteiden lisäksi erilaisiin ruokavalioihin ja niiden suunnitteluun. Lavaohjelmassa kuullaan useita asiantuntijapuheenvuoroja ravinnosta ja terveydestä. Lääketieteen lisensiaatti ja painotohtori André Heikius puhuu esimerkiksi pysyvästä ja gluteenittomasta painonhallinnasta, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ravinnon merkityksestä ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa ja ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen vehnätärkkelyksestä ja sen soveltuvuudesta keliaakikoille.
Myös kokemusasiantuntijat pääsevät ääneen tapahtumassa, kun FODMAP-ruokavaliota noudattaneet kertovat omista kokemuksistaan ja havainnoistaan. Bloggaaja ja kirjailija Olli Postin aiheena on puolestaan ruoan parantava vaikutus ja se, miten jokainen voi parantaa omaa syömistään ilman vaivaa tai rajoitteita. Postin mukaan ruoan kuuluu maistua hyvälle ja tehdä hyvää.
Miten ravintoloissa tulisi huomioida erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat? Tästä puhuu ammatinopettaja Eija Lindberg puheenvuorossaan, jonka otsikkona on ”Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa”. Lautasella-tapahtumassa myös palkitaan Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu sekä kuullaan, miten hypokoirat voivat toimia diabeetikon tukena.
Näytöskeittiössä käytännön vinkkejä ja vauhdikkaita ohjelmanumeroja
Lautasella-tapahtuman näytöskeittiö johdattelee herkullisen ja terveellisen ruoanlaiton saloihin. Kasvisruokaan erikoistunut keittiömestari Linnea Vihonen tuunaa kevään klassikkoannokset värikkäiksi kasvisruoka-annoksiksi. Hamppu-Jaakko, eli Jaakko Myllyniemi, ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg taas kokkaavat maistuvaa ja ravintorikasta ruokaa eri superfoodeista ja villiyrteistä.
Perjantaina 5.4. messuilla herkutellaan ja tutustutaan raakasuklaan viinikavereihin. Hyvinvointiasiantuntija Jaakko Halmetojan ja viiniasiantuntija Kalle Naatulan isännöimässä tastingissä käydään läpi aidon raakakaakaon ja -suklaan käyttötapoja ja makuprofiileja sekä maistellaan kiinnostavia raakasuklaiden ja viinien muodostamia makupareja.
Lautasella-messujen koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tiedotteessa mainitut ohjelmanumerot:
- André Heikius: Tie pysyvään gluteenittomaan painonhallintaan | Iso lava pe 5.4. klo 12–12.30
- Reijo Laatikainen: Ravinnon merkitys ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa | Iso lava pe 5.4. klo 14.30–15.30
- Henna Lehikoinen: Vehnätärkkelys – myrkkyä vai ei? | Tietoiskulava la 6.4. klo 12.20–12.35
- Kokemuksia FODMAP-ruokavaliosta | Tietoiskulava pe 5.4. klo 13.40–13.55 ja la 6.4. klo 15–15.15
- Olli Posti: Parantava ruoka | Iso lava pe 5.4. klo 14–14.30 ja Tietoiskulava la 6.4. 15.20–15.55
- Eija Linberg: Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – gluteenittomat asiakkaat ravintolassa | Tietoiskulava la 6.4. klo 13.40–13.55
- Keliakialiiton tunnustusten jako: Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys/palvelu | Iso lava pe 5.4. klo 10.40–10.55
- Hypokoira diabeetikon tukena arjessa | Iso lava la 6.4. klo 14.30–15
- Linnea Vihonen: Modernia vegaaniruokaa! | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 14–15
- Jaakko Myllyniemi ja Sami Tallberg: Hamppumaa | Näytöskeittiö la 6.4. klo 16.15–17
- Jaakko Halmetoja ja Kalle Naatula: Raakasuklaan viinikaverit | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 16–17
Lautasella 2019 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18. Lisätietoja ja muun muassa ohjelma löytyvät nettisivuilta www.lautasella.fi.
Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, etunimi.sukunimi@keliakialiitto.fi
www.lautasella.fi, #lautasella2019
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com. Voit akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Helsingin Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutus pääkaupunkiseudulle 245 miljoonaa euroa vuonna 2024 – kasvua 31 prosenttia28.4.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutus pääkaupunkiseudulle kasvoi merkittävästi vuonna 2024 ja oli 245 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuodesta oli 31 prosenttia. Messukeskuksen tavoitteena on kasvattaa tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutus 400 miljoonaan euroon vuoteen 2026 mennessä.
Ensimmäiset ajoneuvonosturikuljettajien EM-kisat järjestetään Maxpo 2025 -messuilla25.4.2025 16:40:58 EEST | Tiedote
Golden Crane Competition 2025 Ajoneuvonosturikuljettajien Euroopan mestaruuskisat järjestetään Maxpo-messujen yhteydessä 29.–30.8.2025. Kisa ajetaan kahdella eri radalla ja ajoneuvonosturilla - yhteistulos ratkaisee voittajan. Pääpalkintona on viikon matka Conexpo-messuille Las Vegasiin. Maxpo 2025 -messut järjestetään torstaista lauantaihin 28. – 30.8.2025 Hyvinkään lentokentällä.
Haussa vuoden lupaavimmat teknologia-alan kasvuyritykset – Teknologia-messujen startup-kilpailu käynnistyy toukokuussa25.4.2025 09:07:14 EEST | Tiedote
Teknologia 25 -messujen startup-kilpailu etsii uusia ja kekseliäitä ratkaisuja teknologian alalla. Voittajalle on luvassa Suomen Messusäätiön lahjoittama 10 000 euron palkinto, joka jaetaan Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.11. järjestettävässä tapahtumassa.
A year of growth at Helsinki Expo and Convention Centre: record visitor numbers, investments and strong financial results23.4.2025 15:00:00 EEST | Press release
The year 2024 was a strong one in terms of performance for the Finnish Fair Corporation. Revenue rose close to the level of the record-breaking pre-COVID year, many events broke their previous visitor records, and new investment initiatives were launched. The Finnish Fair Corporation Ltd’s annual report for 2024, published today, provides a detailed overview of the year.
Tillväxtens år på Helsingfors Mässcentrum: besöksrekord, investeringar och starkt resultat23.4.2025 15:00:00 EEST | Pressmeddelande
År 2024 var resultatmässigt starkt för Helsingfors Mässcentrum och koncernen Finlands Mässa. Omsättningen steg så gott som till nivåerna från rekordåret före coronapandemin, många evenemang slog besöksrekord, och nya initiativ togs inom investeringar. Finlands Mässa Abp:s år sammanfattas i årsberättelsen för 2024, som publicerades idag.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme