
Pohjois-Euroopan paras pizzeria Tampereen Frenckellin aukiolle – keväällä suuntana Kööpenhamina

Luca Platania muutti kymmenen vuotta sitten Roomasta Turkuun ja on siitä saakka levittänyt italialaisen pizzakulttuurin ilosanomaa Suomessa. Pizzeria Lucan lisäksi mies on roomalaisiin levypizzoihin erikoistuneiden Pizzarium-ravintoloiden takana yhdessä vaimonsa Salla-Maria Platanian kanssa. Samoin pizzamestari on tunnettu yrittäjä Saku Tuomisen kanssa kirjoittamastaan Pizze-kirjasta, joka pureutuu pizzan historiaan ja nykyhetkeen kiehtovien tarinoiden ja yli sadan reseptin verran.
Platania suhtautuu erityisesti pizzan pohjaan pieteetillä sekä peräänkuuluttaa tuoreita ja laadukkaita italialaisia raaka-aineita ja oikeaa paistoaikaa. Helsingin Luca oli Suomen ensimmäinen ravintola, missä oli käytössä Scugnizzonapoletano-uuni. Myös Tampereen Lucasta löytyy puu-uunin sijaan tuo sama, 430-asteiseksi lämpiävä uuni.
- Rapeat ja kevyet pizzapohjamme valmistetaan kehittämästäni erityisestä taikinaseoksesta, jonka jälkeen sen annetaan kohota hartaudella vähintään 72 tuntia. Tärkeintä on intohimo ja raaka-aineiden kunnioittaminen alusta loppuun saakka, Platania valottaa suosionsa salaisuutta.
Tampereen-pizzassa paikallista savulohta – kesämenu tulossa pian
Lucasta saa pizzojen lisäksi suosittuja italialaisia alkupaloja ja jälkiruokia sekä pastaa ja salaatteja. Menu huomioi myös vegaanisen ruokavalion. Uudet näyttävät tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla Finlaysonin vieressä – aiemmin Luca toimi Tampereella Hämeenkadulla.
- Haluan tuoda tarjolle aina paikkakuntakohtaisia erikoisuuksia – esimerkiksi Tampereella pizzan saa lähituottajan savulohella, lohenmädillä, limellä ja fior di latte -mozzarellalla. Lanseeraamme pian myös kesämenun, josta kelpaa nauttia Frenckellin aukion aurinkoisella terassilla. Olen erittäin onnellinen uusista, entistä isommista ja valoisammista tiloistamme, Platania iloitsee.
Keväällä kohti Kööpenhaminaa
Viime heinäkuussa Lauttasaaren Pizzeria Luca valittiin Italiassa Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi kovatasoisessa 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa. Kuluvan kevään aikana Luca levittää siipensä Suomen rajojen ulkopuolella kunnolla, kun Kööpenhamina saa oman ravintolansa.
- Olemme pärjänneet kansainvälisessä vertailussa uskoakseni juuri autenttisuutemme ja intohimomme vuoksi. Tasokkaat italialaiset raaka-aineet ja oikea makumaailma sinetöidään italialaisilla viineillä ja cocktaileilla. Kööpenhaminan Lucaa lähtevät vetämään paikalliset osaajat, joilla on vankkaa näkemystä ja kokemusta alueen ravintola-markkinasta ja asiakkaiden mieltymyksistä, Platania kertoo.
Tampereen Luca palvelee perjantaista sunnuntaihin myös lounasaikaan. Ravintolassa on terassin lisäksi noin 120 asiakaspaikkaa. Luca löytyy ennestään Helsingin Lauttasaaresta ja outlet-kylä Zsarista Kymenlaaksosta.
Pizzeria Luca, Tampere
Frenckellin aukio 4
+358 50 302 5755
tampere@pizzerialuca.fi
Avoinna:
ti–to 17–23, pe–la 12-24, su 12–22
Lisätietoja:
Luca Platania, ravintoloitsija, Pizzeria Luca ja Pizzarium, puh. +39 388 801 2966
Avainsanat
Kuvat






Linkit
Tietoja julkaisijasta
Pizzeria Luca syntyi halusta viettää aikaa asiakkaidemme kanssa. Rupatella, nauraa, innostua ja rentoutua. Ravintolan takana on Luca Platania, kymmenen vuotta Suomessa asunut roomalainen pizzamestari, joka rakastaa kärsivällisesti kohotettuja taikinoita ja auringon kypsyttämiä tomaatteja. Pizzeria Luca Lauttasaari valittiin Italiassa Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi kovatasoisessa 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.