Työ Helsingin kaupungilla vetää puoleensa
Helsingin kaupunki on yhä vetovoimaisempi työpaikka. Tulosten mukaan lähes 80% työntekijöistä suosittelee Helsinkiä työnantajana.
−Mielestäni meillä on kaupungilla erittäin hyvä arvopohja ja kulttuuri, ja uskon, että se tekee meistä halutun työnantajan. Haluamme panostaa tulevaisuudessa yhä enemmän henkilöstökokemukseen ja siihen, miten työskentelemme yhteen kaupungin sisällä, Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros sanoo.
Sosiaalinen pääoma näyttäytyy tuloksissa Helsingin vahvuutena. Sen koetaan lisääntyneen työyhteisöissä, mutta myös työntekijöiden ja esimiesten kesken. Vuoteen 2017 verrattuna erityisesti lähijohtaminen on kehittynyt hyvää suuntaan. Luottamus on vahvistunut, samoin kokemus siitä, että esimiehen vuorovaikutus on ystävällistä ja huomaavaista.
−Tulosten käsittely on tiedolla johtamista. Tulokset ovat oivallinen tilaisuus nostaa työpaikalla keskusteluun hyvinvoinnin ja yhteistyön kysymyksiä sekä sopia tarvittavat kehittämistoimet, Gros kertoo.
Henkilöstön oma arvio hyvinvoinnista on hiukan heikentynyt. Puolella uni ja palautuminen jäävät puolitiehen. Erityinen huoli kohdistuu nuorten ja työuran alussa olevien työntekijöiden jaksamiseen, joista reilu kolmas on masennusriskissä.
−Mielen hyvinvoinnin kysymykset nousevat tuloksissa entistä voimallisemmin esiin. Tuloksilla on myös merkittävä vaikutus työterveyspalveluiden tarpeenmukaiseen kohdentamiseen, toteaa Työterveys Helsingin toimitusjohtaja Tiina Pohjonen.
Kaikki kyselyyn vastanneet ovat saaneet tulosten pohjalta henkilökohtaisen palautteen ja tarvittaessa ajanvarauskutsun terveystarkastukseen.
−Kysely toimii samalla sähköisenä terveystarkastuksena, jolla pyrimme löytämään ajoissa työhyvinvoinnin riskejä. Uskon, että hyötyä ja hyvinvointia syntyy, kun panostamme ennakointiin ja keskitymme tätä kautta työterveyden vaikuttavaan hoitoon. Vain hyvinvoivat työntekijät voivat tehdä Helsingistä maailman toimivimman kaupungin, Pohjonen sanoo.
Työterveyskysely on joka toinen vuosi toistettava sähköinen terveystarkastus, jolla Työterveys Helsinki on seurannut ja seulonut henkilöstön hyvinvointia vuodesta 2007 asti. Vastaajat ovat Helsingin kaupungin työntekijöitä ja vastaajamäärä vuoden 2019 loka-marraskuussa toteutetussa kyselyssä oli yli 18 000.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tiina Pohjonen, toimitusjohtaja, Työterveys Helsinki
050 571 2668
tiina.pohjonen@hel.fi
Nina Gros, henkilöstöjohtaja, Helsingin kaupunki
040 820 3780
nina.gros@hel.fi
Kuvat
Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Työterveys Helsinki on Helsingin kaupungin oma työterveys, joka vastaa työterveyspalveluiden tuottamisesta noin 38 000 työntekijälle. Olemme olemassa, jotta Helsinki voi hyvin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Työterveys Helsinki
Työterveyskysely: Helsinki on hyvä työpaikka, ja kaupungin työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä5.1.2018 08:00:00 EET | Tiedote
Työ Helsingin kaupungilla vetää puoleensa. Työntekijät ovat sitoutuneita, he kokevat työnsä mielekkääksi, ja työyhteisöissä on vahva luottamuksen ilmapiiri. Työstä palautuminen on puolestaan heikentynyt viime vuosina, ja stressi sekä unettomuus ovat lisääntyneet. Tulokset selviävät Työterveys Helsingin tekemästä Työterveyskyselystä, jolla kartoitettiin Helsingin kaupungin työntekijöiden terveyttä ja työkykyä marras-joulukuussa 2017.
Työterveys Helsinki voitti Kaupunginjohtajan laatupalkinnon 20168.11.2016 20:46:21 EET | Tiedote
Työterveys Helsinki on voittanut Helsingin Kaupunginjohtajan laatupalkinnon 2016 virastot ja liikelaitokset -sarjassa. Kaupunginjohtajan laatupalkinto jaetaan tunnustuksena toiminnan ja tulosten jatkuvasta parantamisesta.
Sairauspoissaolojen kirjoittamissuositukset vähentäneet tuhansia poissaolopäiviä Helsingin kaupungilla11.10.2016 10:30:00 EEST | Tiedote
Työterveys Helsingissä laaditut suositukset sairausloman tarpeen ja keston arviointiin ovat vähentäneet tuhansia Helsingin kaupungin työntekijöiden sairauslomapäiviä. Lääkärit ovat käyttäneet suosituksia kolmen yleisen tuki- ja liikuntaelinoireen hoidossa vuoden 2016 alusta lähtien. Työterveyshuollossa kirjoitetut sairauspoissaolot ovat laskeneet yli 7 000 päivää tammi-syyskuun aikana edelliseen vuoteen verrattuna.