Snellman investerar i nytt fryslager – viktig tillväxtfaktor på vägen mot säkrare, effektivare och mer ansvarsfull verksamhet.
– Att lagret blir av just nu kan beskrivas som en strategisk investering. Vi går mot ett rekordår vad gäller anskaffning och kommer att ha att göra med historiskt stora volymer. Även om företaget egentligen inte vill frysa in varor, är frysen ett ovärderligt redskap i hanteringen av inkommande och utgående flöden. Den behövs för att jämna ut volymer mellan kampanjer och säsonger, berättar verkställande direktör för Snellmans Köttförädling Roland Snellman.
Närmare till råvaror och produkter
För tillfället är det bara exportvaror som finns i företagets egen frys på Granholmen. Alla övriga frysvaror är utspridda runtom i landet. I längden är det inte en hållbar lösning att köra land och rike runt med frysvaror, den nya investeringen gör det nu möjligt att till stora delar ”plocka hem” varorna. Fryskapaciteten vid Granholmen höjs rejält, från 1200 pallplatser till 4500 pallplatser. Det nya fryslagret kommer att ha mobila pallställ, en lösning där endast den hylla man arbetar med vid en given tidpunkt är öppen. Lösningen gör också att man får större hyllkapacitet i relation till golvytan.Att den nya tillbyggnaden blir verklighet betyder också att närmare 600 kvadratmeter yta blir tillgängligt inne i den befintliga fabriksfastigheten.
Nybygget kommer också att påverka trafiken på och kring fabriksområdet vid Granholmen. En hel parkeringsplats får ge vika för nybygget och bland annat slaktbilarna kommer att dirigeras till slakteriet enligt en alternativ rutt.
Nyckelord
Kontakter
Roland Snellman
verkställande direktör, Snellmans Köttförädling Ab
044-7966365
roland.snellman@snellman.fi
Bilder
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i snart 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum