Osuuskauppa Keskimaa välttää lomautukset ravintolasulun aikana – ravintoloiden henkilökunnalle tarjotaan töitä Keskimaan kaupan alan toimipaikoista

Suomen hallituksen asettama sulkutila koronan leviämisen estämiseksi vaikuttaa Keskimaan ravintoloihin 8.3.–28.3 välisenä aikana. Ravintolat Revolution, Green Egg, Hesburger Sokos, Hesburger Seppälä, Trattoria ja Jalo siirtyvät take away -ruoan myyntiin ja niiden asiakastilat suljetaan. Ravintolat Amarillo, VENN, Rosso Kirkkopuisto, Presso Seppälä, Pizza Buffa Seppälä, Frans & Sandra ja Franseska suljetaan kolmen viikon ajaksi kokonaan. Yökerhot Bra ja Freetime ovat olleet suljettuina jo lähes vuoden. Sokos Hotel Paviljonki ja Sokos Hotel Alexandra pysyvät auki, mutta aamiaistarjoilu hoidetaan majoittuville asiakkaille valmiiksi pakattujen take away -aamiaiskassien avulla.
- Vuosi sitten keväällä rakensimme ensimmäisen korona-aallon aikaan take away -ruoan toimintamallin nopeasti, ja sen suosio on jatkanut kasvuaan tasaisesti. Nyt tarjoamme take away -ruokaa laajemmalla palvelukirjolla, toteaa Keskimaan majoitus- ja ravintola-alan toimialajohtaja Pasi Kunelius.
Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ABC-ravintolat Keljossa, Palokassa, Vaajakoskella, Keuruulla, Joutsassa, Viitasaarella ja Hirvaskankaalla varautuvat take away -ruoan myyntiin. ABC-asemilla olevat päivittäistavaramyymälät pysyvät auki.
- Pystymme edelleen tarjoamaan sekä tiellä liikkujille että paikallisille asukkaille market- ja take away -ruokapalveluita turvallisesti sulkuviikkojen ajan. Polttoneste- ja autonpesukauppa jatkuu normaalisti, sanoo Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.
Ravintoloiden aukiolojen ja palveluiden muutokset koskettavat Keskimaalla noin 130 ravintola-alan ammattilaisen työarkea. Jokaiselle heistä on tarjottu mahdollisuutta siirtyä Keskimaan kaupan alan toimipaikkoihin töihin, ja lähes sata työntekijää siirtyy kauppaan väliaikaisesti töihin. Ketään ei lomauteta.
- Me emme halua lisätä kymmenien tuhansien ravintola-alalta jo lomautettujen määrää. Kaikille niille ravintoloidemme työntekijöille, joiden työtä sulkutilan tuomat toimenpiteet koskettavat, on tarjottu töitä Keskimaan kaupan alan toimipaikoista. Ruokakaupoissamme tarvitaan osaajia sulkuviikkojen ajaksi. Kiitos joustavuudesta ja yhteistyöstä kaikille keskimaalaisille kaupan ja ravintola-alan toimipaikoissa, toteaa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.
Lisätietoja
Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravintola-alan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi
Ravintoloiden aukiolot voi tarkistaa: www.raflaamo.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Määttätoimitusjohtaja, kauppaneuvos
Puh:+358 50 522 1011antti.maatta@sok.fiKuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 625 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on lähes 135 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Jämsänkoskelle uuden S-marketin24.2.2025 08:40:00 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan hallitus on tehnyt päätöksen uuden S-marketin rakentamisesta Jämsänkoskelle. Uusi kiinteistö korvaa nykyisen myymälän, joka on tullut elinkaarensa päähän. Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2025, ja uuden myymälän avajaisia vietetään keväällä 2026.
Sokkarin parkkihallin hinnoittelu uudistuu – ensimmäisten tuntien hinnat puolittuvat ja ensimmäiset kaksi tuntia ilmaiseksi sunnuntaisin18.2.2025 13:45:00 EET | Tiedote
P-Sokoksen uusi hinnoittelu astuu voimaan 21. helmikuuta 2025, ja se tarjoaa asiakkaille entistä edullisempia ja joustavampia pysäköintimahdollisuuksia. Perusmaksua on laskettu kahden ensimmäisen tunnin osalta 1 eurosta per 30 minuuttia 1 euroon per tunti, eli hinta on puolittunut entisestä. Lisäksi sunnuntaisin kaksi ensimmäistä tuntia ovat ilmaisia.
Keskimaan Ilo auttaa 2025 -lahjoituksella autetaan keskisuomalaisia nuoria toimimaan turvallisemmin verkossa14.2.2025 09:45:01 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan vuoden 2025 Ilo auttaa -lahjoituksen tavoitteena on parantaa keskisuomalaisten nuorten hyvinvointia ja mielenterveyttä tarjoamalla heille tukea ja resursseja digitaalisessa maailmassa toimimiseen ja välillisesti myös siellä esiintyvien ilmiöiden (esim. kiusaaminen, yksinäisyys ja ulkopuolisuus) käsittelyyn. Lisäksi aiheen tiimoilta järjestetään koulutuksia nuorisotyöntekijöille ja vanhempainiltoja nuorten vanhemmille. Toteuttajakumppaneina toimivat Keski-Suomen kuntien nuorisopalvelut ja Mieli ry. Lahjoituksen kokonaissumma on 143 410 euroa.
Kauppakeskus Sokkari vahvistaa asemaansa – Kekäle avaa uuden myymälän syyskuussa13.2.2025 11:50:00 EET | Tiedote
Kauppakeskus Sokkari vahvistaa asemaansa Jyväskylän keskustassa, kun merkkivaatteisiin erikoistunut vaateliike Kekäle avaa syyskuussa uuden myymälänsä Sokkarin katutasossa.
Ravintola Frans & Sandra uudistuu: huippuammattilaisten suunnittelema ruokalista pohjautuu klassiseen ranskalaiseen keittiöön, ja koko viinilista on saatavilla laseittain31.1.2025 09:35:00 EET | Tiedote
Jyväskylän suosittu ranskalaisesta keittiöstä tunnettu Frans & Sandra esittelee uuden, huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Helmikuusta alkaen asiakkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista ruoka- ja juomakokonaisuuksista, jotka tekevät ruokailusta elämyksellisen kokemuksen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme