Hungry for Finland – Valtakunnallisen ruokamatkailukilpailun finalistit on valittu

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2021 kilpailu on järjestyksessä neljäs, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019.
Kilpailun ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/ruokamatkailupaiva2021
Tänä vuonna yksi erityistavoite oli saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun osallistuikin 33 ruokamatkailutuotetta, jotka ovat kehittämisvaiheessa.
Ruokamatkailukilpailun 2021 finalistit:
- Gastrojuna/Gastrotrain, GreenEscape Oy, Lapinlahti, tuote kehitteillä
- Food Walk, Visit Turku, Turku
- Hotelliaamiainen, Lapland Hotels Oy, Kaupunkihotellit, Helsinki, Tampere, Oulu ja Kuopio
- Kyrö illallispaketti, Kyrö Distillery Home, Isokyrö
- Laajennettu illallinen, Ravintolamestarit Oy, Kuopio, tuote kehitteillä
- Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku, Äksyt Ämmät Oy, Valtimo ja Nurmes
- Metsästä pöytään - lautasella villiluonto, Menu Chef, Ravintola Nokka, Helsinki
- Metsäravintola Nielu, White Label Company Oy, Nuuksion kansallispuisto
- Pohjois-Savon tarjonta kokonaisuutena: SATOA Kuopio Food Festival, SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali ja European Region of Gastronomy- juhlavuosi kokonaisuus, Itä-Suomen - Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria
- Päivä muikunkalastajan mukana, Activity Maker & Ovaskala, Savonlinna, tuote kehitteillä
- Taste of Slow Häme, Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta, Tiirinkoski) Hauho ja Hämeenlinna
- Tundran maut ja muodot kurssi, TUNDRA Ceramics & Gastronomy/Studioravintola Tundra, Kuusamo
- Vantaa-menu,Vantaan kaupunki elinkeinopalvelut, Vantaa, tuote kehitteillä
- Wine in the Woods – Finland, Naturally Experiences, useita sijainteja
Hungry for Finland (H4F) Ruokamatkailukilpailua 2021 ja ruokamatkailun kansallista kehittämistä koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailutarjonta on matkailijoiden kohtaama paikallisuuteen ja tarinoihin perustuva maukas ravintolaruokailu, kotiruokailu, katuruoka, suomalaisen ruoan tekeminen ohjatusti, luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvät ruokamatkailutuotteet, luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuva ruokailu, erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat, tislaamot sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma. Ruokamatkailuun liittyvät tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppi jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
• Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332, www.hungryforfinland.fi
• Ruokamatkailun asiantuntija Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi puh. 040 488 7595, www.hungryforfinland.fi
• Maa- ja metsätalousministeriö, Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, kilpailuraadin puheenjohtaja, kirsi.viljanen@mmm.fi, , puh. 040 509 8986
• Business Finland/Visit Finland, Terhi Hook, Development Manager, terhi.hook@businessfinland.fi, puh. 050 597 0999
• Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK / Lomalaidun ry, Anne Mikkola, ruokamatkailun koordinaattori, anne.mikkola@lomalaidun.fi, puh. 040 576 8982
• Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, Marita Suontausta, kehityspäällikkö, marita.suontausta@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 526 4619
• D.O. Saimaa / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Miia Korja, projektipäällikkö, miia.korja@mikseimikkeli.fi, puh. 050 516 1481
• Suomen Keittiömestarit ry, Ulla Liukkonen, puheenjohtaja, ulla.liukkonen@ullaliukkonen.fi,
puh. 050 352 9006
• Helsingin kaupunki, Jukka-Pekka Tolvanen, yritysluotsi, ravintola-ala, jukka-pekka.tolvanen@hel.fi, puh. 040 547 8345
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Is the future led by an algorithm? – Haaga-Helia studies the role of AI in working life4.4.2025 09:15:00 EEST | Tiedote
Haaga-Helia has received funding for two projects focusing on human-driven artificial intelligence. The projects will develop the AI skills of experts and explore the role of AI in leadership. It is a topic that will raise debate and shape the future of working life.
Johtaako tulevaisuudessa algoritmi? – Haaga-Helia tutkii tekoälyn roolia työelämässä3.4.2025 09:52:44 EEST | Tiedote
Haaga-Helian kaksi ihmislähtöiseen tekoälyyn keskittyvää hanketta on saanut rahoituksen. Hankkeissa kehitetään asiantuntijoiden tekoälytaitoja sekä tutkitaan tekoälyn roolia johtamisessa. Kyseessä on aihe, joka herättää keskustelua ja muokkaa työelämän tulevaisuutta.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Kuortaneen Urheiluopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä edistämään liikunta-alan alueellista korkeakoulutusta Etelä-Pohjanmaalla31.3.2025 12:53:17 EEST | Tiedote
Haaga-Helian ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut sekä Kuortaneen Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet yhteistyön aloittamista ja kehittämistä koskevan sopimuksen.
Tutkimus: Jääkiekkoilijoiden hyvinvoinnissa on paljon parannettavaa25.3.2025 23:59:00 EET | Tiedote
Joka kolmas Liigan ja Mestiksen pelaaja kokee stressiä, joka heikentää heidän suorituskykyään. Auroraliigassa näin kokee jopa puolet pelaajista.
Tekoälyn yleistyminen luo uusia työpaikkoja20.3.2025 14:16:02 EET | Blogi
Tekoälyn sanotaan vähentävän työpaikkoja, mutta vähintään yhtä tärkeää on huomata, että tekoäly luo myös tarvetta uudenlaiselle osaamiselle. Tarjolle tulee uusia työpaikkoja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme