Historiallinen syksy Snellmanin Lihanjalostukselle – suomalainen maatiaispossu kohtaa Hong Kongilaisen kuluttajan
Snellmanilla on pitkä kokemus kansainvälisestä kaupasta mm. Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Koreaan, mutta suuri osa aiemmasta viennistä on myyty paikallisille yrityksille raaka-aineeksi niin sanottuna business-to-business kauppana. Nyt ajankohtainen Hong Kongin tapaus on ainutlaatuinen.
- Tietojemme mukaan myymme nyt ensimmäisenä suomalaisena lihatalona Hong Kongissa tuotteita suoraan kuluttajille omalla brändillämme ja omissa pakkauksissamme. Tavoitteena on viedä maailmalle korkeamman jalostusasteen tuotteita ja siinä olemme tällä tuotepaketilla onnistuneet, kertoo vientijohtaja Staffan Snellman.
Työtä viennin käynnistämiseksi on tehty jo kaksi vuotta ja ensimmäisiä vientituotteina ovat Kassler, Porsaan ulkofilee, Sian kylki ja pieni Ribs-pakkaus.
- Olemme menossa vieraille markkinoille uuden yhteistyökumppanin Nordiska Partnersin kanssa. Heillä on hyvä ymmärrys siitä, mikä toimii ja mikä on mahdollista Hong Kongissa. Sen lisäksi kotimainen MTK on antanut hienoa tukea pyrkiessämme näiden jalostetumpien tuotteiden vientiin, toteaa Staffan Snellman.
Ensimmäisen tuotekontti on jo lähtenyt merimatkalle kohti määränpäätä. Myös lentorahtia hyödynnetään, niin että Hong Kongin varastot ovat täynnä, kun tuotteet lanseerataan 1. lokakuuta.
- On selvää, että juuri logistiikka aiheuttaa tiettyjä haasteita ja rajaa hieman sitä millaisia tuotteita vientiin voidaan suunnitella, selventää vientiassistentti Åsa Tolvers.
- Tässä on kuitenkin kyse uudesta alusta. Uuden myyntikanavan kautta on mahdollista myydä huomattavasti enemmänkin tuotteita. Jalostusarvo ja hintataso antavat meille uusia mahdollisuuksia, täydentää Staffan Snellman.
Vientin käynnistyminen on seurausta pitkästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä, jossa syksyn läpimurto toimii lähtölaukauksena.
- Haluan esittää kiitokseni kaikille, jotka ovat tehneet työtä tämän projektin parissa. On todella syytä iloita ja olla tyytyväinen, sanoo Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Staffan Snellman, vientijohtaja
staffan.snellman@snellman.fi
044-796 6249
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita jo 70 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme