Historisk höst för Snellmans köttförädling – finsk lantgris når konsumenterna i Hong Kong
Snellmans Köttförädling har en gedigen bakgrund som exportföretag med destinationer som bland annat Nya Zeeland, Ryssland, Sverige, Sydkorea och Kanada på mottagarlistan. Mycket av Snellmans tidigare export har sålts direkt till lokala företag som råvara via så kallad business-to-business handel, men det nu aktuella fallet i Hong Kong är unikt.
- Enligt våra uppgifter är vi det första finska kötthuset som säljer varor i Hong Kong i egen förpackning och på eget varumärke. Strävan är att exportera varor med högre förädlingsvärde, och där har vi lyckats bra med den produktpalett vi nu erbjuder, säger exportdirektör Staffan Snellman.
Snellman har arbetat med det aktuella fallet i två år och nu kommer fyra produkter till försäljning i Hong Kong. Dessa är grisnacke, ytterfilé av gris, grissida och en liten förpackning ribs.
- Vi ger oss in på en okänd marknad tillsammans med Nordiska Partners, de vet vad som fungerar och vad som går hem i Hong Kong. Inhemska MTK har också på ett positivt sätt gett stöd för export av längre förädlade livsmedelsprodukter, konstaterar Staffan Snellman.
Den första containern med varor har redan avgått från Jakobstad mot sin slutdestination och även flygfrakt kommer att utnyttjas för att se till att förråden i Hong Kong är fyllda inför lanseringen den 1 oktober.
- Det är klart att just logistiken skapar vissa utmaningar för vilka produkter vi kan tänkas exportera i framtiden, förklarar exportassistent Åsa Tolvers.
- Det här skall ändå bara betecknas som en början på något nytt. Vi ser möjligheter även för betydligt flera produkter som kan säljas via denna kanal. Förädlingsvärdet och prisbilden ger oss nya möjligheter, tillägger Staffan Snellman.
Exportframgången är ett resultat av ett gediget och målinriktat samarbete där höstens genombrott får ses mer som ett startskott än en slutdestination.
- Jag vill rikta ett stort tack till alla som arbetat med och kring det här projektet. Vi kan verkligen glädjas och vara nöjda, säger Köttförädlingens VD Roland Snellman.
Nyckelord
Kontakter
Staffan Snellman, exportdirektör
staffan.snellman@snellman.fi
044-796 6249
Bilder
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum