Snellman förnyar sitt anrika varumärke – även förpackningarna förnyas
Eftersom Taloustutkimus undersökning från 2021 visar att Snellman är Finlands mest uppskattade köttvarumärke, är förändringen inget man vill förhasta sig med. Den tidigare logotypen har varit mer eller mindre konstant sen 1995. Mot den bakgrunden kändes en förnyelse nu aktuell
- De två senaste årtiondena har varit framgångsrika för Snellman och vi upplevde att det nu är ett ypperlig läge att förnya både logotypen och våra förpackningars visuella profil för att bättre motsvara den kvalitetsimage som våra produkter bär med sig. Den kännspaka gröna färgen och företagets etableringsår tar plats i den nya logotypen och karaktären Herr Snellman hör naturligt till helheten, konstaterar Snellmans AD Susan Hedman.
Inhemska råvaror och inhemskt arbete är viktiga kriterier i en medveten konsuments val. Alla Snellmans produkter görs i Jakobstad av inhemska råvaror, och den detaljen lyfts nu ännu tydligare fram på de nya förpackningarna. Med finns även en märkning som berättar om utnyttjandet av förnyelsebar energi.
- Vi ville skapa en förpackning som är både distinkt och samtidigt andas kvalitet – en förpackning som inte skymmer produkten, utan tvärtom framhäver den. Ett lugn och en tydlighet har varit typiskt för Snellmans förpackningar och de viktigaste produktegenskaperna framträder tydligt också i den nya designen. Vi vill göra det enkelt att välja oss i hyllan, säger Tommi Fors som är marknadsförings- och kommunikationsdirektör på Snellman.
Konsumentpaneler har gett den nya logotypen och den nya visuella profilen omdömen som både modernt och traditionellt. Enligt flera respondenter är Snellmans nya profil lätt att känna igen och förnyelsen förmedlar en bild av ett familjeföretag som står bakom sina produkter.
- Några av deltagarna i panelen märkte inte ens att det hade skett en förändring, det upplever jag som enbart positivt. Det berättar för oss att förändringen är så pass finkänslig och nyanserad att vi verkligen nu lyckas göra en bra sak ännu lite bättre, avrundar Fors.
Nyckelord
Kontakter
Tommi Fors, marknadsförings- och kommunikationsdirektör
tommi.fors@snellman.fi
044-796 6513
Bilder
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum