
Naisjärjestöt kannustavat naisia lähtemään ehdolle aluevaaleissa
Sote-uudistuksen myötä Suomeen perustetaan 21 hyvinvointialuetta, joiden ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto. Valtuustot valitaan sunnuntaina 23.1.2022 toimitettavissa aluevaaleissa. Aluevaaleissa päätetään hyvinvointialueilla keskeisten palveluiden järjestämisestä, joihin kuuluu muun muassa pelastustoimen järjestäminen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden katkeamattomat palveluketjut, kuten esimerkiksi naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn rakenteiden ja palveluiden ylläpito.
Aluevaltuustot tarvitsevat moninaisesti eri aloja edustavia osaajia, jotta päätöksenteko perustuu ajankohtaiseen hyvinvointialueilla tarvittavaan tietoon. Valtuustojen tehtävänä on huolehtia, että sote-alat ovat vastuullisia ja tasa-arvoisia työnantajia. Myös naisten äänen tulee kuulua, sillä hyvinvointialueilla tehdään jokapäiväiseen elämään ja turvallisuuteen vaikuttavia päätöksiä.
On ensisijaisen tärkeää, että uuden hallinnonalan aloittaessa toimintansa tasa-arvokysymykset ovat alusta asti päätöksenteon keskiössä. Tasa-arvoa tulee edistää siellä, missä päätöksiä tehdään.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Silla KakkolaPääsihteeri
Puh:+358 50 469 6242silla.kakkola@nytkis.orgTietoja julkaisijasta
Bulevardi 11 A 1
00120 Helsinki
Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Sukupuolentutkimuksen seura ry.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry
Naisjärjestöjen terveiset budjettiriiheen: Nyt on aika purkaa hoivavelkaa3.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote
Koronapandemian aiheuttama, kiireettömien terveyspalveluiden lykkääminen on kerryttänyt jonoja terveydenhuoltopalveluihin ja uhkaa ajaa hoitajat pois alalta. Naisjärjestöt peräänkuuluttavat hallitukselta lisää resursseja hoivavelan pikaiseen, mutta kestävään purkuun.
Ilmastonmuutoksen torjuminen on tasa-arvokysymys30.8.2021 14:00:00 EEST | Tiedote
Naisjärjestöt vaativat budjettiriiheen valmistautuvalta hallitukselta toimia ilmastonmuutosta vastaan. Ilmasto- ja energiapolitiikkaan liittyvät päätökset on tehtävä sukupuolivaikutukset arvioiden.
Naisjärjestöjen keskusliitto ja NYTKIS: Naisten moninaisuus on voimavara28.6.2021 13:00:50 EEST | Tiedote
Naisjärjestöjen Keskusliitto ja Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry painottavat, että tasa-arvoa edistetään parhaiten yhteisenä rintamana ketään syrjimättä. Nyt Pride-viikolla koemme erityisen tärkeänä sen, että transihmisten perusoikeudet tunnistetaan ihmisoikeuskysymyksinä.
Fatim Diarra ja Silla Kakkola valittu European Women’s Lobbyn hallitukseen8.6.2021 17:07:59 EEST | Tiedote
Eurooppalainen naisjärjestöjen yhteenliittymä European Women’s Lobby (EWL) on valinnut uuden hallituksensa seuraavalle toimintakaudelle. Suomea ja Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:tä edustaa varsinaisena jäsenenä NYTKISin hallituksen jäsen, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra ja varajäsenenä NYTKISin pääsihteeri Silla Kakkola.
Istanbulin sopimus täytti 10 vuotta – Naisjärjestöt vaativat lisätoimia sopimuksen toimeenpanemiseksi12.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa vakava ja kansainvälisestikin tunnistettu ihmisoikeusongelma. Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta, eli Istanbulin sopimus, laadittiin suojelemaan naisia kaikelta väkivallalta, turvaamaan heidän oikeuksiaan ja edistämään tasa-arvoa.