Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat on ostanut Ravintola Keisarinsataman liiketoiminnan
Restel on ostanut Kotkan Fun And Food Ky:n Ravintola Keisarinsataman liiketoiminnan Anne ja Juha Savoselta. “Restel palaa takaisin Kotkaan neljän vuoden jälkeen. Keisarinsataman ainutlaatuinen sekä monipuolinen ravintolakonsepti sopii täydellisesti Food&Events Tapahtumaravintoloille”, Kristian Helanne, Food&Events Tapahtumaravintoloiden ketjujohtaja toteaa ja lisää: “Tulemme jatkamaan ja kehittämään Keisarinsataman ravintolakonseptia.”
Myös entiset ravintoloitsijat ovat toteutuneisiin kauppoihin tyytyväisiä, kuten Juha Savonen summaa: “Olemme todella iloisia, kun Restel ottaa konseptimme huomaansa ja lähtee viemään sitä eteenpäin.” Anne Savonen pitää erinomaisena asiana myös henkilökunnan kannalta, että juuri Restel jatkaa ravintolan toimintaa: “Olemme erittäin helpottuneita voidessamme jättää asiantuntevan ja osaavan henkilökuntamme Restelille, sillä tiedämme heidän pitävän henkilökunnastaan erittäin hyvää huolta.”
Mutkatonta ja maistuvaa ruokaa myös jatkossa
Ravintola Keisarinsatama on tullut tunnetuksi siitä, että se tarjoaa maistuvaa ja konstailematonta ruokaa ainutlaatuisessa, historiallisessa ja merellisessä miljöössä. Ruoan valmistuksen kantava ajatus on kotimaisuus, mutta kokonaisuutta höystetään himpun verran italialaisen keittiön teemoilla.
Keisarinsatama ei ole kuitenkaan ainoastaan ruokaravintola, vaan se tarjoaa myös monipuolisia ja viihtyisiä kokoustiloja. Ravintolan palvelutarjoama onkin sangen monipuolinen ja asiakkaiden tarpeisiin hyvin vastaava. Tämä näkyy myös kysynnässä. “Keisarinsataman varauskalenteri ensi vuoden osalta näyttää jo nyt todella hyvältä”, Kristian Helanne kertoo tyytyväisenä.
Monipuoliset tilat ja terassi meren ääressä tilaisuuksien järjestämiseen
Ravintola Keisarinsatama tarjoaa asiakkailleen eri tilaisuuksiin joustavasti mukautuvia tiloja Kotkan Höyrypanimon puolelta. Ne sijaitsevat Keisarinsataman kanssa samassa historiallisessa höyrypanimon kiinteistössä. Valoisissa ja upeilla merinäkymillä vierailijoita hemmottelevissa tiloissa järjestyvät sujuvasti niin seminaarit, yritysjuhlat kuin kokouksetkin.
Tilakokonaisuutta täydentää kesäisin suuri merenrantaterassi, jossa voi nauttia ulkoilmasta niin tilaisuuksien yhteydessä tai ihan vaan muutenkin. Terassille mahtuu 100 henkilöä ja sen yhteydessä on ravintolan asiakkaille vierasvenelaituri.
Kotkan Höyrypanimon tiloissa aistii historian siipien havinaa. Kotkan Höyrypanimo aloitti toimintansa jo vuonna 1895, jatkaen panimotoimintaansa aina vuoteen 1967 asti. Tämän jälkeen kiinteistön vaiheet ovat olleet kirjavat, kunnes vuosina 1999–2001 tehtyjen saneerauksien myötä tilat ja niiden käyttäminen ovat löytäneet nykyisen muotonsa.
UKKO-olutta on saatavilla vain Keisarinsatamassa
Kotkan Höyrypanimo oli tunnettu jo 1800-luvulla oluenystäville mainiosti maistuvasta UKKO-oluestaan. Sen nykyversiota on saanut nautittavakseen ainoastaan Ravintola Keisarinsatamasta. Restelin tekemän kaupan myötä UKKO-oluen yksinoikeus siirtyy Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintoloille, ja olutta tulee ilahduttavasti olemaan saatavilla aiempaan tapaan Keisarinsatamassa.
Perinteiden jatkumisen vahvistaa Marjo Mäkelä, Food&Events Ruokaravintoloiden ravintolatoimenpäällikkö. “Keisarinsatama sijaitsee upealla paikalla ja sillä on pitkä ja värikäs historia. Onkin mahtavaa päästä viemään eteenpäin ravintolan konseptia Kotkassa. Tärkeintä meille tulee olemaan paikallisuus ja perinteiden kunnioittaminen konseptia kehitettäessä”, Mäkelä summaa.
Alueen historia heijastuu ravintolan nimeen
Ravintola Keisarinsataman nimen innoitus on jäljitettävissä 1800-luvun lopulle. Silloin Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III vietti aikaa keisarillisella kalastusmajalla Langinkoskella. Tullessaan käymään kalastusmajalla keisari ankkuroi aluksensa läheiselle lahdelle, joka kansan keskuudessa sai nimen Keisarinsatama.
Historiallisuus viehättää Keisarinsatamassa, mutta niin myös sijainti luonnonkauniilla niemellä Kotkan Metsolassa, jossa Kymijoki ja meri yhdistyvät. Kauniit maisemat ja alueen rauhallisuus luovatkin vierailijoille erinomaiset edellytykset nauttia Ravintola Keisarinsatamasta kaikilla aisteilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marjo Mäkelä
Ravintolatoimenpäällikkö
Food&Events Ruokaravintolat
Puh. 040 648 6570
Sähköposti: marjo.makela@restel.fi
Kristian Helanne
Ketjujohtaja
Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat
Puh. 040 831 8300
Sähköposti: kristian.helanne@restel.fi
Anne Savonen
Toimitusjohtaja
Kotkan Fun And Food Ky, Ravintola Keisarinsatama
Puh. 044 588 0007
Sähköposti: ravintola@keisarinsatama.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta.
Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla kuten Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla, Tampereen Jäähallilla, Turun Messukeskuksessa, Helsingin Musiikkitalossa sekä Lahden Sibeliustalossa, Lahden Messukeskuksessa, Pianopaviljongissa ja Lahden Konserttitalolla sekä Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa.
Food&Events Ruokaravintolat palvelevat maukkaalla ruualla ja rennolla tunnelmallaan kaiken ikäisiä ruokailijoita. Helsingin Töölön tunnelmalliset Mestaritalli ja Meritalli muodostavat viihtyisän kokonaisuuden erityyppisille tapahtumille. Suomenlinnassa sijaitseva Bastion Bistro tarjoilee mutkatonta ruokaa tunnelmallisessa saaristomiljöössä. Perinteikkäät ravintola Central Helsingissä ja muikkuravintola Sampo Kuopiossa ruokkivat nostalgiannälkäiset hyvän ruuan ystävät, ja kodikkaassa Martinassa viihtyy koko perhe tai vaikka suku. O’Learys on taas sporttiravintoloiden kultamitalisti, jonka sydän sykkii Bostonille sekä pohjoisamerikkalaiselle ruoka- ja urheilukulttuurille
Restel Oy
Restel Oy on suomalainen ravintola-alan konserni, johon kuuluu noin 200 ravintolaa työllistäen noin 2 200 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Rax Pizzabuffet-, Ísey Skyr Bar-, HelmiSimpukka-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Rax avaa uuden ravintolan Rukalle!3.9.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi RAX Pizzabuffet avautuu Rukalle vuoden 2024 loppupuolella palvelemaan talvisesongin asiakkaita.
“Sampo aakijaa!” – Muikkuravintola Sampo avautuu uudelleen2.7.2024 06:00:00 EEST | Tiedote
Kuopion rakastettu Muikkuravintola Sampo avaa ovensa jälleen keskiviikkona 3. heinäkuuta vesivahinkokorjauksen jälkeen.
Makaronitehdas uudisti konseptiaan ja lanseeraa uuden salaattivalikoiman27.6.2024 06:00:00 EEST | Tiedote
Makaronitehdas -ravintolat ovat tunnettuja käsintehdystä laadukkaasta tuorepastavalikoimastaan ja nyt ruokalista laajenee herkullisiin salaatteihin. Kaikki ruoka-annokset ovat jatkossa saatavilla myös pienemmässä koossa alkuruokana, jolloin erilaisten makujen maistelu onnistuu helposti.
Restel tuo palvelurobotit Classic Pizzaan ja Redin uuteen Burger Kingiin3.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Uudessa Redin Burger King -ravintolassa pääsee pian nauttimaan uudenlaisesta palvelukokemuksesta – nimittäin palveluroboteista! Kyseessä Restelin pilotti, joka käynnistyy Rediin avautuvassa Burger Kingissä sekä Classic Pizzassa.
Taco Bell ja Weekend Festival tukevat yhdessä nuoria artisteja13.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Taco Bell ja elokuussa Espoon Vermon tapahtumapuistossa järjestettävä Weekend Festival julkaisevat laajan yhteistyökumppanuuden. Yhteistyön ydinajatuksena ja tavoitteena on tukea suomalaista musiikkikulttuuria ja tarjota nuorille nouseville artisteille mahdollisuuksia ja alustan läpimurtoon omalla musiikkiuralla. Weekend Festival ja Taco Bell järjestävät DJ-kilpailun, jonka voittaja pääsee esiintymään festivaaliin CNNCT x Taco Bell -lavalle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme