Emma Kari: Tarvitsemme ilmastolain kaltaisen luontolain

Karin mukaan luonnon monimuotoisuuden turvaaminen on ilmastonmuutoksen torjunnan ohella tärkein tehtävämme elinkelpoisen planeetan säilyttämiseksi.
– Luontokato ja kuudes sukupuuttoaalto tapahtuvat koko ajan kiihtyvällä tahdilla aivan silmiemme edessä, myös meillä Suomessa. Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen on ilmastonmuutoksen torjunnan ohella tärkein tehtävämme elinkelpoisen planeetan säilyttämiseksi. Jos nyt käsillämme olevat keinot eivät riitä, tarvitsemme Suomeen luontolain, Kari kirjoittaa.
Luontolaki olisi luonteeltaan ilmastolain kaltainen laki, joka kirjaisi lakiin luonnon monimuotoisuuden hupenemisen pysäyttämisen ja velvoittaisi kunkin hallituksen raportoimaan työstään luontokadon pysäyttämiseksi. Luontolaki toisi luontokadon lainsäädännön tasolla jokaisen hallituksen pöydälle, yli vaalikausien
– Luontolaki tarkoittaisi myös ajattelun muutosta suomalaiseen luonnonsuojeluun. Luontolaki varmistaisi, että emme suojelisi ainoastaan pistemäisesti kaikkein arvokkaimpia luontokohteitamme tai -lajejamme, vaan se pakottaisi ottamaan huomioon luontoarvot ja ihan sen tavallisen luonnon ympärillämme läpileikkaavasti ja kokoavasti, Kari kirjoittaa.
– Uskon, että yhteisen suomalaisen luonnon turvaaminen yhdistää suomalaisia puoluekannasta riippumatta. Tarvitsemme pitkäjänteisiä ratkaisuja, jotta myös lapsemme voivat kasvaa maassa, jonka luonto on täynnä ihmeitä, Kari linjaa.
Emma Kari kirjoittaa aiheista pidemmin blogissa: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/luontokadon-pysayttamiseksi-tarvitaan-ilmastolakia-vastaava-luontolaki/
Avainsanat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki
09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna
Vihreiden Fatim Diarra: Käännytyslaki on yhä perusoikeuksien vastainen11.4.2025 12:18:36 EEST | Tiedote
Perustuslakivaliokunta antoi tänään lausuntonsa niin kutsutun käännytyslain voimassaolon jatkamista koskevasta esityksestä. Vihreiden Fatim Diarra, vasemmistoliiton Johannes Yrttiaho sekä SDP:n Elisa Gebhard jättivät lausuntoon yhteisen eriävän mielipiteen.
Vihreiden Tynkkynen: Suomi on nyt uudelleen teollistettava9.4.2025 14:08:34 EEST | Tiedote
Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen arvosteli hallitusta teollisia investointeja jarruttavasta politiikasta. Hän myös muistutti, että vihreän siirtymän teollisten investointien pitää olla oikeasti vihreitä.
Vihreiden Holopainen ja Hopsu: Korkea nuorisotyöttömyys on hallituksen valinta, toisinkin voisi tehdä7.4.2025 11:42:02 EEST | Tiedote
Vihreiden kansanedustajat Hanna Holopainen sekä Inka Hopsu kritisoivat kovin sanoin hallituksen politiikkaa, joka työntää nuoria entistä vaikeampaan asemaan. He esittävätkin 16 keinon toimenpidepakettia tilanteen korjaamiseksi.
Vihreiden kansanedustaja Tiina Elo: Eläinten hyvinvointilakia ei pidä heikentää - porsaiden kastraatiokielto on pidettävä voimassa4.4.2025 13:44:00 EEST | Tiedote
Maa- ja metsätalousministeriö on ilmoittanut, että eläinten hyvinvointilaki aiotaan avata ja porsaiden kirurgisen kastraation kielto aiotaan peruuttaa. Kiellon perumista perustellaan elintarviketeollisuuden vaatimuksilla ja viennin edistämisellä.
Vihreiden Inka Hopsu: “Lapsen etu on ensisijainen myös säilöönotoissa”4.4.2025 10:34:54 EEST | Tiedote
Kansanedustaja Inka Hopsu on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa perätään toimia lapsen edun vastaisten säilöönottojen lopettamiseksi. YK:n lapsen oikeuksien komitea on vaatinut Suomea lopettamaan turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajalasten säilöönoton. Hopsu pitää ongelmaa vakavana ja vaatii Suomen käytäntöjen muuttamista viipymättä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme