Uusia avauksia työvoimakoulutuksessa vuonna 2022

Satakunnan ELY-keskus ja TE-toimisto ovat uudistaneet ja laajentaneet ammatillista työvoimakoulutusta. Korona-aika toi mukanaan uusia verkko- ja hybriditoteutusmalleja. Näitä malleja jatketaan. Lisä- ja täydennyskoulutuksena tarjotaan uudenlaisia koulutuksia muun muassa sote- ja palvelualoille. Yrittäjäkoulutukseen panostetaan vahvasti. Korkeasti koulutetuille työnhakijoille tulee uudenlaisia koulutuksia, joista merkittävin on muuntokoulutus (insinööri AMK) kunnossapitoalalle.
Pandemia on vaikuttanut Satakunnan ELY-keskuksen hankkimaan ammatilliseen työvoimakoulutukseen. Koulutuksia on järjestetty verkko-, hybridi- ja lähiopetuksena. Korona-ajasta on opittu paljon: palveluntuottajat ovat kehittäneet uudenlaisia koulutusmalleja, ja opettajat ovat toteuttaneet uusia pedagogisia ratkaisuja erityisesti verkkokoulutukseen. Näitä oppeja hyödynnetään koulutuksen toteutuksessa jatkossa.
- ”Vuonna 2022 käynnistyy runsaasti verkkokoulutusta. Uutuutena on tarjolla lisä- ja täydennyskoulutusta liiketalouden ja asiakaspalvelun tehtäviin. Asiakaspalvelualalla on asiakaspalvelutehtävistä kiinnostuneilla mahdollisuus tutustua työn eri mahdollisuuksiin. Sosiaali- ja terveysalan tarpeisiin on tulossa työvoimakoulutusmahdollisuuksia sekä alalla jo työskennelleille että alalle tähtääville. Myös yrittäjäksi haluaville tai vastikään yrittäjäksi ryhtyneille on tarjolla yrittäjäkoulutusta verkossa”, toteaa koulutusasiantuntija Juha-Pekka Kallioniemi.
Huhtikuussa käynnistyy Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämä kunnossapidon muuntokoulutus insinööri (AMK), jossa suoritetaan opintoja monimuoto-opetuksena sekä Porissa että verkon välityksellä. Muuntokoulutus on tarkoitettu jo insinööri (AMK)-tutkinnon tai opistotason insinööritutkinnon suorittaneille. Korkeasti koulutetuille on hankittu myös muita koulutuksia muun muassa IT-alalta.
Lähiopetuksena on tarjolla lukuisia ammatillisen tutkinnon osia sisältäviä työvoimakoulutuksia. Ammatillinen työvoimakoulutus on suunnattu ensisijaisesti lyhytkestoiseen lisä- ja täydennyskoulutukseen, jonka tavoitteena on osaamisen kehittäminen ja nopea työllistyminen.
Joillakin aloilla, kuten sosiaali- ja terveysalalla, on mahdollista suorittaa myös koko tutkinto. Niille, jotka miettivät itselleen sopivaa alaa, on tarjolla eri puolilla Satakuntaa Ammattistartti-koulutuksia, joissa pääsee tutustumaan eri koulutusaloihin ja työnantajiin.
Työvoiman kysyntä on Satakunnassa jo pitkään ollut korkealla, ja osaamisen kehittämisen palveluja halutaan tarjota kattavasti satakuntalaisille työnhakijoille.
- ”Työvoimakoulutus on aina työelämälähtöistä koulutusta, jonka tavoitteena on työllistyminen ja työnhakijan osaamisen kehittäminen. Työvoimakoulutus on suunnattu aloille, joilla on töitä tarjolla”, tiivistää yksikön päällikkö Maija Saari.
Kaikki haussa olevat koulutukset löytyvät TE-palvelujen sivuilta Haussa oleva työvoimakoulutus - Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi).
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Koulutusasiantuntija Juha-Pekka Kallioniemi, Satakunnan ELY-keskus,
p. 0295 022 121
Yksikön päällikkö Maija Saari, Satakunnan ELY-keskus, p. 0295 022 166
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

Yrjönkatu 6
28100 Pori
0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta
ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan taloudessa näkyy jo odotuksia paremmasta29.4.2025 09:14:28 EEST | Tiedote
Satakunnan elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tilanteen arvioidaan pysyvän ennallaan seuraavan puolen vuoden aikana. Myöskään työttömyys ei vielä lähiaikoina ole kääntymässä laskuun. Parempaa kehitystä ennakoidaan kuitenkin vuoden tähtäimellä. Epävarmuutta näkymiin tuovat kansainväliset kauppapoliittiset jännitteet. Satakunnan elinkeinoelämän ja työmarkkinoiden tilannetta ja näkymiä on arvioitu kevään Alueelliset kehitysnäkymät -raportissa.
Satakunnan työttömyys kääntyi maaliskuussa kausittaiseen laskuun24.4.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Työvoiman kysynnän heikentyessä työttömien määrä on kuitenkin edelleen kasvanut selvästi vuoden takaiseen verrattuna.
Satakunnassa oli helmikuussa 11 320 työtöntä työnhakijaa25.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Työvoiman kysyntä on edelleen heikentynyt vuoden takaiseen verrattuna ja työttömyyden kasvu jatkunut.
Satakunnan maaseudun kehittämiseen saatiin 10 miljoonan euron potti11.3.2025 12:27:48 EET | Tiedote
Euroopan unionin maaseuturahoituksella autetaan yrityksiä kasvuun ja kehitetään maaseudun elinvoimaisuutta ja viihtyvyyttä. Rahoitusta voidaan myöntää kaikkialle Satakuntaan Porin ja Rauman keskustoja lukuun ottamatta.
Uusi opas tarjoaa ohjeita luontopolkujen suunnitteluun ja ylläpitoon26.2.2025 10:02:04 EET | Tiedote
Suomea värittävät suot, vesistöt, perinnemaisemat ja metsät tarjoavat upeat puitteet luontopoluilla liikkumiseen. Polkuja luontoon -opas ohjaa luontoreitin perustajaa ideasta toteutukseen ja polun ylläpitoon asti.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme