Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen semifinalistit selvillä

Vuoden Kokki -semifinaali kilpaillaan 9.-17.5 välisenä aikana Suomessa. Tuomaristo kiertää maistamassa kilpailuannokset joko kilpailijan työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa.
Hakuvaiheen tuomaristo valitsi semifinaaliin kuusitoista (16) kilpailijaa reseptien ja annoskuvien perusteella. Kaiken kaikkiaan hakijoita kilpailuun oli kolmekymmentäseitsemän (37).
Kilpailun päätuomari Heikki Liekola kertoo, että hakijoiden taso oli hyvä. "Hakemuksia tuli melko kivasti, vaikka alan työllisyystilanne varmasti heijastelee myös hakijamäärään, joka hieman laski viime vuodesta. Oli ilahduttavaa, miten erilaisia hakemuksia kisaan tuli. Henkilökohtaisesti korostin omissa valinnoissa herkullisuutta, luonnollisuutta ja kekseliäisyyttä."
Vuoden Kokki 2022 semifinalistit ovat:
Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Alfred Tallberg, Adlerfelt, Helsinki
Simo Harrivaara, Sanchome, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Lapland Hotels Areena, Tampere
Jarkko Pulkkinen, Ellivuori Resort, Sastamala
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Cecilia Hurmerinta, Kaaren Kauppahallin Ravintolat, Helsinki
Kim Slotte, Lapland Hotels Areena, Tampere
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Mikko Lahtinen, Ravintola SicaPelle, Porvoo
Teemu Boman, Levain-ravintolat/BW-Restaurants, Helsinki
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa
Kilpailun päätuomari Heikki Liekola odottaa semifinalisteilta rohkeutta ja hyvää fiilistä. "Tuokaa annoksenne ylpeydellä tuomariston eteen ja varmistakaa, että kaikki maut ovat kohdillaan. Voitte vaikuttaa vain omaan tekemiseen, turha miettiä sitä ketä tai mistä muut kilpailijat ovat."
Vuoden Tarjoilija -semifinaali kilpaillaan tiistaina 24.5 Viking Glorylla. Hakuvaiheessa kilpailijat toimittivat tuomariston arvioitavaksi videon, jossa he esittelivät ja myivät kuvitteelliselle seurueelle yhden ruoan ja juoman yhdistelmän. Kriteerinä oli myös se, että yhdistelmän tulee sopia tarjoiltavaksi kilpailijan työpaikalla tai kotikaupungissa. Tämän lisäksi hakijat vastasivat monivalintakysymyksiin.
Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo, että tänä vuonna hakijoita oli mukana ympäri Suomea. "Hakijoiden joukossa oli paljon ensikertalaisia, joka rikastuttaa sekä hakemuksia että kilpailua. Videotehtävässä tasoeroja oli paljon, mutta itse ruoan ja juoman yhdistämisessä oli ihana huomata että oli rohkeasti käytetty juomana muitakin vaihtoehtoja kuin viiniä. Tuomaristossa oli tänä vuonna mukana myös viini- ja ruokavaikuttajia, joten videoita arvioitiin myös asiakasnäkökulman ja houkuttelevuuden kannalta."
Vuoden Tarjoilija 2022 semifinalistit ovat:
Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Restaurant FRÖJ, Vaasa
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Leevi Laine, Local Bistro, Joensuu
Jonna Korhonen, Kellariravintola Hällä, Hämeenlinna
Kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo odottavansa tasaväkistä semifinaalia. "Jokaisen omat vahvuudet tulevat varmasti esiin. Kilpailuissa on tärkeää säilyttää kuitenkin tasalaatuisuus, sillä tehtäviä tulee olemaan eri osa-alueilta."
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tapahtumat järjestetään yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen tarkoituksena on lisätä ravintola-alan ammattilaisten arvostusta ja ammattitaitoa Suomessa sekä viedä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Vuoden kohokohtana ovat tietysti aina itse kilpailut, mutta Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan ympärillä tapahtuu läpi vuoden.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Heli Kähkölä, projektipäällikkö, Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, p. 040 121 7395, ext-heli.kahkola@wihuri.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2023 pääkaupunkiseudulle 187 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 2535 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 187 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 2,535 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Lemmikkimessuilla näyttelyjä, tietoa eläinten hoidosta, muotinäytös ja ”Houkutusten highway”14.3.2025 09:07:58 EET | Tiedote
Lemmikkimessut Helsingissä on kissa-, koira-, kani- ja marsunäyttelyjen lisäksi kaloja ja terraarioeläimiä. Ensimmäistä nähdään kertaa koirien vaatteiden ja varusteiden muotinäytös, sekä Houkutusten Highway. Lemmikkimessut Helsinki 2025 järjestetään 12.–13.4.25 samaan aikaan Lapsimessujen ja Ruokamessujen kanssa.
Autoilun laaja tapahtumakokonaisuus loppuviikosta Messukeskuksessa12.3.2025 11:10:09 EET | Tiedote
Autojen uutuusmallit esitellään laajasti AUTO 25 & Mobility -tapahtumassa perjantaista sunnuntaihin 14. – 16.3.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Autoja pääsee myös koeajamaan. Autokorjaamoalan ammattitapahtuma Autokorjaamo 2025 järjestetään perjantaista lauantaihin 14. – 15.3.2025. Tapahtumakokonaisuus järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018, joten nyt on tarjolla harvinaista herkkua.
Lasten uimataito nousuun: Lapsimessut ja SUH yhteistyöhön11.3.2025 09:35:02 EET | Tiedote
Lapsimessut ja Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto (SUH) ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kannustaa lapsiperheitä jo varhaisessa vaiheessa uimataidon saloihin. SUH tuottaa uimataitoon liittyvää ohjelmaa Lapsimessuilla ja saa samalla ympärivuotisen näkyvyyden Lapsimessujen somekanavat käyttöönsä. Lisäksi Lapsimessuilla lanseerataan SUH:n uudet uinninopetuksen suositukset.
Kevätmessujen Trendikoti on oodi ilolle ja esittelee pehmeitä ratkaisuja yhdessä asumiseen11.3.2025 08:30:00 EET | Tiedote
Kevätmessujen Trendikoti esittelee neljä ajankohtaista sisustustrendiä väripaletteineen ja tuotteineen. Raikkaat ja rehelliset kuosit valtaavat kodin tunnelman eloisuudellaan ja väreistä keltainen korostuu ilon lähteenä. Suomen suurin puutarhanhoidon, asumisen ja rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus inspiroi kevätkauteen Helsingin Messukeskuksessa 27.–30.3.2025.
Vuoden lähiruokateko 2025 -yleisöäänestys käynnissä – mukana kuusi ehdokasta10.3.2025 10:32:51 EET | Tiedote
Vuoden lähiruokateko 2025 -yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla, jossa omaa suosikkiehdokastaan voi äänestää 22.3. saakka. Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2025 julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.3.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme