Suomalainen ruokainnovaatio ratkoo arjen haasteita tuoreella tavalla

Valmisruokien kulutus on ollut viime vuosina jyrkässä kasvussa niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin. Valmiit ja helpot ateriaratkaisut ovatkin nykyisin luonnollinen osa päivittäistä ruokailua. Uusin, nopeasti kasvava kategoria valmiissa ruuissa on “kuin itse tehty” -tyyppiset valmisateriat, jotka koostetaan tuoreista raaka-aineista ja viimeistellään itse kotona tai työpaikalla.
Höyryävän tuore ateria kaikkialle
Komero Ateriakippoon on pakattu vähärasvaista proteiinia, vitamiini- ja kuiturikkaita kasviksia sekä energiaa päivään antavia hiilihydraatteja. Vain kiehuvaa vettä lisäämällä Ateriakiposta saa lämpimän aterian nautittavaksi missä tahansa, missä on mahdollisuus kiehuttaa hieman vettä. Viime syksynä esitellyt Satay-kana, tofu ja lohi -annokset ovat saaneet rinnalleen BBQ kana -ateriakipon ja samalla annosten jakeluverkosto kasvoi merkittävästi.
”Valmiit annokset ovat arjen pelastajia, mutta pitkälle prosessoitujen mikroruokien mukana lautaselle päätyy usein liikaa suolaa, kovaa rasvaa ja liian vähän kuituja. Mielestämme arjesta pitäisi pystyä nauttimaan hyvällä omallatunnolla kiireestä huolimatta. Siksi kehitimme valmiita aterioita, jotka viimeistellään itse tuoreista raaka-aineista ja nautitaan vastavalmistettuina”, kertoo Komeron perustajaosakas, keksijä ja toimitusjohtaja Pekka Nuutinen, ja jatkaa: “Kippoinnovaatiomme nousi hitiksi menestyttyään Suomalainen menestysresepti -kilpailussa viime syksynä. Tälle keväälle pakkasimme Ateriakippoon uuden ruokalajin ja niiden jakelu laajeni kattamaan S-ryhmän lisäksi myös Keskon ruokakaupat.”
Tuoteperheen uusin, BBQ kana -ateriakippo sisältää kotimaisen broilerin lisäksi tuoretta porkkanaa, lehtikaalia, valkokaalia, punakaalia ja sokerihernettä. Ravitseva nuudelikulhoresepti on kehitetty yhteistyössä huippukokki Henri Alenin kanssa.
Ruokaisa uutuus salaattitarjontaan
Huhtikuun lopussa KomeroFoodin ateriavalikoima täydentyi ruokaisilla, lämpimänä tai kylminä nautittavilla salaateilla. Salaatit sisältävät paahdettuja juureksia, parsakaalia, pinaattia ja tomaattia sekä kotimaista broileria tai lohta. Lähinnä pelkkää vettä sisältävien salaatinlehtien sijaan salaattikulhot ovat siis täynnä kuituja, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Ruokaisan elämyksen kruunaa herkullinen kastike.
“Juurekset ovat suomalaisen ruokavalion alku ja juuri, kotimaista superruokaa herkullisimmillaan. Esimerkiksi porkkanan A-vitamiini auttaa näkökykyä, ihoa, luustoa ja immuunipuolustusta. Juureksia pitäisikin käyttää paljon enemmän, mutta monet kokevat niiden kuorimisen, pilkkomisen ja kypsentämisen vaivalloiseksi. Siksi halusimme tarjota niitä helpolla tavalla. Ruokaisissa salaateissa on valmiina kaikki täysipainoiseen ateriaan tarvittavat ainekset, jotka vain viimeistellään värikkääksi annokseksi”, kertoo Nuutinen.
Enemmän kasviksia suomalaisten lautasille
KomeroFoodin aterioiden tuoreet kasvikset tulevat lähitilalta, myös annoksissa sivuosaa näyttelevät broileri ja lohi ovat kotimaisia. Täysin vegaanisten vaihtoehtojen lisäksi eläinperäisten raaka-aineiden osuutta on minimoitu esimerkiksi korvaamalla maitotuotteet ja rasvat kasvispohjaisilla tuotteilla.
“Missionamme on rohkaista kuluttajia yllättymään positiivisesti kasvisvaihtoehtojen herkullisuudesta ja helppoudesta. Täysin vegaanisia tuotteita ostavat yleensä vain täysin vegaanit. Sen vuoksi haluamme tarjota helpon tavan vaihtaa jauheliha broileriin tai kalaan sekä lisätä ruokavalioon kasviksia. Haluamme muuttaa suomalaisten ruokailutottumuksia kasvispainotteisempaan kippo kerrallaan”, summaa Nuutinen.
Komero Ateriakipot ja ruokaisat salaatit löytyvät S- ja K-ryhmän vähittäistavarakauppojen valmisruoka- ja salaattihyllyltä. Yhden annoksen hinta on 4–6 euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pekka Nuutinen, Komero Food Oy
+358 44 371 8323, pekka.nuutinen@komerofood.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
KomeroFood Oy on vuonna 2015 perustettu kuopiolainen ateriakiihdyttämö, joka ratkaisee arjen ruokahaasteita lähes valmiilla aterioilla. Tuoreista raaka-aineista käsin valmistetut Komeron ateriakipot ja -boksit sisältävät kaikki ainekset kotiruokatasoiseen lämpimään ateriaan. Komeron helppokäyttöiset ateriatuotteet löytyvät K- ja S-ryhmän ruokakauppojen valmisruokahyllyltä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli yli 2 miljoonaa euroa ja Komeron ateriatehdas työllistää 16 henkilöä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kupoli on Suomen paras uusi cocktailbaari – tähtää maailman huipulle1.4.2025 15:06:46 EEST | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin kupolitornissa sijaitseva, pohjoisesta luonnosta ja sesongeista ammentava Kupoli on nopeasti noussut ilmiöksi cocktail-piireissä. Tunnustuksena erottuvasta konseptista, uniikista ympäristöstä sekä taidokkaista cocktaileista on Kupoli nimetty Suomen parhaaksi uudeksi cocktailbaariksi pohjoismaisessa Bartenders’ Choice Awards -kilpailussa.
Seitsemän poikkeuksellista yöpymiselämystä Virossa28.3.2025 09:59:42 EET | Tiedote
Virolaisten kekseliäisyys ja kädentaidot näkyvät myös naapurimaan majoitustarjonnassa. Eri puolille Viroa syntyy jatkuvasti uusia, jännittäviä majoituspaikkoja, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia lomalaisille. Päänsä voi painaa tyynyyn esimerkiksi luksushotellista tutuin mukavuuksin varustellussa puumajassa, teltassa, lasimökissä, kelluvassa talossa tai päreiglussa. Karut rannat, villit rämeet ja luonnontilaiset metsät kutsuvat helmaansa täydelliseen irtiottoon arjesta. Kokosimme esimerkkejä erikoisista majapaikoista, jotka tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.
Usva by Terhen Spa tuo ikiaikaiset hoitoperinteet osaksi modernia hyvinvointia26.3.2025 14:35:31 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin Usva by Terhen Spa yhdistää ikiaikaiset suomalaiset hoitoperinteet – saunaterapian sekä luonnonyrttien ja hierontojen yhdistelmän – moderniin hyvinvointikokemukseen. Ylellisessä spassa suomalainen kulttuuriperintö ja kiireinen nykyaika sulautuvat yhteen kokonaisvaltaisella tavalla.
Metallin ja klassisen musiikin yhdistävä Bright & Black Finlandia-taloon 17.5.14.3.2025 09:37:07 EET | Tiedote
Bright & Black rikkoo metallin ja klassisen musiikin raja-aidat ennen kuulemattomalla tavalla – ylistetty konserttikiertue saapuu toukokuussa Suomeen. Kapellimestari Kristjan Järven johtama Nordic Pulse Orchestra ja soolosellisti Eicca Toppinen tuovat lavalle ainutlaatuisen musiikillisen kokonaisuuden, jossa metallimusiikin raskaat riffit kohtaavat klassisen musiikin orkestraalisen loiston. Konsertti Helsingin Finlandia-talossa lauantaina 17. toukokuuta 2025.
Talvilomavinkit Viroon12.2.2025 12:58:37 EET | Tiedote
Innokkaina ulkoilmaihmisinä virolaisilla on tapana suunnata ulos nauttimaan raittiista ilmasta myös talviaikaan. Hiihtäminen, luistelu ja mäen laskeminen ovat suosittuja koko perheen aktiviteettejä, ja jokaisesta kylästä ja kaupungista löytyy mahdollisuuksia nauttia myös vähälumisesta talvesta. Laskiainen onkin yksi Viron tärkeimmistä kansallisista juhlapäivistä. Vaikka talvisää muistuttaisi tällä hetkellä enemmän juhannusta kuin laskiaista, tarjoaa Viro silti paljon elämyksellistä ja hauskaa tekemistä koko perheelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme