Food&Events Tapahtumaravintoloille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti
Food&Events Tapahtumaravintolat on sitoutunut toiminnassaan rakentamaan kestäviä tapahtumia ja luomaan vastuullisia tarinoita, joista asiakkaat, kumppanit ja sidosryhmät pääsevät nauttimaan. Ekokompassi-ympäristösertifikaatin saaminen on osoitus tämän työn tuloksellisuudesta, sekä siitä, että työtä tullaan jatkamaan johdonmukaisesti.
”Ympäristöohjelman myötä Food&Events Tapahtumaravintolat pystyy yhä paremmin tukemaan ympäristötavoitteiden toteutumista”, kertoo ketjujohtaja Kristian Helanne, ja jatkaa: “Sertifikaatti osoittaa, että meillä on selkeät toimintamallit ja kriteeristö, mistä on apua niin asiakkaille kuin tapahtumanjärjestäjille.”
Sertifikaatin mukaista työtä tehdään jatkuvasti
Food&Events Tapahtumaravintolat on tehnyt huomattavan määrän selvitystyötä oman toimintansa lähtötason luotettavuuden arvioimiseksi, tavoitteiden asettamiseksi ja mittareiden määrittämiseksi. Tämä on selkeyttänyt sitä, mistä on lähdetty liikkeelle ja minne toimintaa viedään.
”Ympäristöohjelman rakentaminen on auttanut meitä syvemmin ymmärtämään toimintamme ympäristövaikutuksia ja sitä, miten voimme niihin vaikuttaa”, sanoo Suomen Kansallisooppera ja -baletin ravintolatoimenpäällikkö Noora Luojus, joka oli mukana rakentamassa ohjelmaa.
Tunnistettuja kehittämiskohteita olivat jätteet, materiaalinkäyttö, viestintä ja vaikuttaminen. Tavoitteiden asettamiseksi ja muutosten seuraamiseksi ympäristöjärjestelmän mukaiseen työhön on sisältynyt hävikin seurannan kehittämistä ja kierrätysasteen parantamiseksi tehtyä eri jätelajien seurantaa. Lisäksi on kartoitettu sisäisiä ja ulkoisia vaikutusmahdollisuuksia; eli arvioitu, mihin on mahdollista vaikuttaa suoraan ja mihin välillisesti. Tähän on sisältynyt myös suunnitelman laatiminen vaikuttamisviestinnän kehittämiseksi.
Ympäristöasioiden huomioiminen on yhteinen tavoite
Ympäristöasiat on otettu osaksi ravintolaliiketoiminnan arkea. Tämä tarkoittaa asioiden säännönmukaista käsittelyä kokouksissa ja palavereissa sekä niiden tuomista mukaan kiinteäksi osaksi erilaisten tapahtumien suunnittelua ja töiden toteuttamisessa edellytettyä viestintää. Käyttämillämme raaka-aineilla on suurin ympäristövaikutus toiminnassamme. Tästä syystä hävikin minimointi ja toiminnan ennustaminen yhteistyössä kumppaneidemme kanssa on ensi arvoisen tärkeää. Lisäksi haluamme tarjota aina ympäristöystävällisempiä kasvisvaihtoehtoja asiakkaillemme.
”Näemme, miten ympäristöohjelma auttaa Food&Events Tapahtumaravintoloita kehittämään yhdessä ympäristötyötä samaan suuntaan, vaikka tapahtumien luonne halleilla ja areenoilla on erilaista kuin esimerkiksi kulttuuritaloissa. Tästä on hyötyä meille kaikille”, toteaa Helsingin jäähallin ravintolatoimenpäällikkö Anne-Maria Parkkinen.
Ekokompassi-sertifikaatti
Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama, toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka rakennetaan asiantuntijan avulla organisaation omiin tarpeisiin. Ekokompassi on työkalu, joka on luotu osaksi organisaatioiden ympäristöjärjestelmää, ja se auttaa tunnistamaan, seuraamaan ja pienentämään organisaation toiminnan aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Seuranta ja kehitystyö ovat jatkuvia ja ympäristöjärjestelmän tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan vuosittain.
Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä noudatetaan kymmentä erilaista kriteeriä ja se pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Se on kolmannen osapuolen auditoima, ja myönnetty sertifikaatti on voimassa kolme vuotta, minkä jälkeen ympäristöjärjestelmä rakennetaan jälleen seuraavalle kolmen vuoden kaudelle ja auditoidaan uudelleen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Noora Luojus
Ravintolatoimenpäällikkö
Food&Events Tapahtumaravintolat
Suomen Kansallisooppera ja -baletti
Puh. 041 511 5254
Anne-Maria Parkkinen
Ravintolatoimenpäällikkö
Food&Events Tapahtumaravintolat
Helsingin Jäähalli
Puh. 050 436 1202
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta.
Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmissa tapahtumataloissa kuten Suomen Kansallisoopperassa ja -baletissa, Tanssin talossa, Helsingin Jäähallissa, Espoon Metro Areenassa, Turun Messukeskuksessa, Lahden Sibeliustalossa, Lahden Messukeskuksessa, Lahden Konserttitalossa ja 1.8.2022 alkaen myös Messu- ja Tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu30.9.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Ravintolayhtiö Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu Mikael Backmanin päätettyä jäädä pois yhtiön johdosta. Restel Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön hallituksen jäsen eMBA Sari Saaren. Saari aloittaa Restel-konsernin johdossa 1.1.2025. Tällä hetkellä Saari toimii Touhula päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.
Rax avaa uuden ravintolan Rukalle!3.9.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi RAX Pizzabuffet avautuu Rukalle vuoden 2024 loppupuolella palvelemaan talvisesongin asiakkaita.
“Sampo aakijaa!” – Muikkuravintola Sampo avautuu uudelleen2.7.2024 06:00:00 EEST | Tiedote
Kuopion rakastettu Muikkuravintola Sampo avaa ovensa jälleen keskiviikkona 3. heinäkuuta vesivahinkokorjauksen jälkeen.
Makaronitehdas uudisti konseptiaan ja lanseeraa uuden salaattivalikoiman27.6.2024 06:00:00 EEST | Tiedote
Makaronitehdas -ravintolat ovat tunnettuja käsintehdystä laadukkaasta tuorepastavalikoimastaan ja nyt ruokalista laajenee herkullisiin salaatteihin. Kaikki ruoka-annokset ovat jatkossa saatavilla myös pienemmässä koossa alkuruokana, jolloin erilaisten makujen maistelu onnistuu helposti.
Restel tuo palvelurobotit Classic Pizzaan ja Redin uuteen Burger Kingiin3.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Uudessa Redin Burger King -ravintolassa pääsee pian nauttimaan uudenlaisesta palvelukokemuksesta – nimittäin palveluroboteista! Kyseessä Restelin pilotti, joka käynnistyy Rediin avautuvassa Burger Kingissä sekä Classic Pizzassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme