Suomen suurloosi

Miltä vapaamuurarius kuulostaa

Jaa
Suomalaisen vapaamuurariuden 100-vuotisen toiminnan juhlakausi käynnistyy viihdekonsertissa, joka pidetään lauantaina 27. elokuuta 2022 klo 17 Helsingin Musiikkitalossa. Konserttiin voi ostaa lippuja Ticketmasterista.
Angelika Klas
Angelika Klas

Monet aikansa kuuluisimmista säveltäjistä ovat kuuluneet vapaamuurarijärjestöön, ja odotettavissa on upea kattaus helposti lähestyttävää ja viihdyttävää, upeaa musiikkia. Konsertin ohjelmistossa liikutaan klassisesta musiikista jazziin ja yhtymäkohtana on vapaamuurarisäveltäjien sävellystyö. Teoksia kuullaan mm. Duke Ellingtonilta, Giacomo Puccinilta, George Gershwiniltä, Giuseppe Verdiltä, John Philip Sousalta sekä luonnollisesti Jean Sibeliukselta.

Nykyaikainen vapaamuurarius käynnistyi 1717, kun neljä lontoolaista loosia päätti perustaa yhteisen suurloosin ja näin hajallaan olevaa toimintaa ryhdyttiin yhtenäistämään. Näin pitkä historia selittää sen, että esillä on hyvin eri aikakausina syntynyttä musiikkia.

Konsertin orkesterina toimii Vantaan Viihdeorkesteri, jonka repertuaari kattaa niin sinfoniat kuin jazzinkin. Solisteina konsertissa ovat Antti Sarpila, Angelika Klas ja Aku Sajakorpi.

Avainsanat

Kuvat

Angelika Klas
Angelika Klas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen suurloosi
Suomen suurloosi
Kasarmikatu 16 D
00130 HELSINKI

https://vapaamuurarit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen suurloosi

Mitä vapaamuurarius on -näyttely on avoinna marraskuun alkuun saakka Kansallisarkistossa8.2.2024 09:51:20 EET | Tiedote

Vuonna 2024 Suomalainen vapaamuurarius täyttää 100 vuotta. Sen kunniaksi Suomen Suurloosi tuottaa Kansallisarkiston kryptassa näyttelyn, jonka otsikko on Mitä vapaamuurarius on? Näyttely on avoinna 7.2.2024-1.11.2024. Näyttelyyn liittyy Studia Masonica -yleisöluentosarja: Kohtaa vapaamuurarius, joka toteutetaan joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Kansallisarkiston vanhassa tutkijasalissa. Näyttely ja yleisöluennot ovat ilmaisia ja avoinna kaikille kiinnostuneille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye