Snellman satsaa lihapulliin – uusi tehdas mahdollistaa uusia tuotteita
- Olemme halunneet tehdä kypsiä lihapullia jo pitkään, mutta meiltä ovat puuttuneet siihen tarvittavat tilat ja laitteet. Uudisrakennus tuo mukanaan joustavuutta, jonka myötä voimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja vastata uusiin kuluttajatarpeisiin myös tulevaisuudessa, kertoo laajennusprojektista vastannut prosessinjohtaja Martin Snellman.
Ruuanlaiton nopeus ja helppous ovat kasvavia trendejä ja lihapullat kuuluvat kiistattomasti suomalaisten lempiruokiin. Snellmanilla oli kuitenkin huomattu, että markkinoilta puuttuu vielä omat laatukriteerit täyttävä valmis lihapulla. Uusissa lihapullissa ei haluttu käyttää lainkaan ylimääräisiä täyteaineksia tai lisäaineita.
- Kunnon-tuotteet edustavat Snellmanille aina kategoriassaan ainutlaatuista laatutasoa. Siksi Kunnon lihapullissa ja Kunnon jauhelihapihveissä on huimat 95 % lihaa eikä lainkaan lisäaineita. Lisää makua saadaan itse tehdystä naudan lihaliemestä ja hyvistä mausteita – keinotekoisia aromeja ei käytetä lainkaan. Ainekset ovat samoja, joita kotikeittiöstäkin löytyy, toteaa tuotekehittäjä Ove Snellman.
Maun lisäksi kuluttajalle tärkeitä kriteereitä ovat lihapullien kaunis paistopinta ja väri, jotka uusi tuotantolinja mahdollistaa. Kunnon lihapullat sopivat naposteltavaksi kylmänä tai lämmitettynä erilaisiin ruokiin ja tuotteet pakataan kätevään uudelleensuljettavaan rasiaan.
Snellmanilla vähennetään myös aktiivisesti hävikkiä ja uusilla tuotteilla on osansa tässäkin. Tuotteissa käytettävä lihaliemi keitetään tehtaan sivutuotteena syntyvistä naudan luista ja hävikki pienenee.
Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kun lihapullien valmistuksessa käytetään runsaasti Snellmanin jauhelihaa, joukkoon lisätään itse tehtyä lihalientä ja lihapullat kypsennetään kullanruskeiksi, syntyy herkku, joka ei lisäaineita kaipaa. Snellmanin Kunnon lihapullat.Siirry videokanavalle
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tommi Fors, markkinointi- ja viestintäjohtaja
tommi.fors@snellman.fi
044-796 6513
Martin Snellman, prosessinjohtaja
martin.snellman@snellman.fi
044-796 6583
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita jo 70 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme