Uniarts Fest avaa ovet Sörnäisten kampukselle lauantaina

Taideyliopiston opiskelijoiden, opettajien ja alumnien osaamista esittelevä Uniarts Fest järjestetään lauantaina 17.9. yliopiston uudella Sörnäisten kampuksella. Tapahtuman ohjelma kattaa eri taiteenalat musiikista kuvataiteeseen, teatteriin ja tanssiin ja on yleisölle maksutonta. Esitysten ja näyttelyiden lisäksi yleisöllä on mahdollisuus seurata esimerkiksi teatteriopiskelijoiden improvisaatioharjoituksia ja kuunnella keskusteluohjelmaa.
Taideyliopiston syksyllä 2021 valmistunut Sörnäisten kampus koostuu kahdesta arkkitehtuuriltaan ja historialtaan kiinnostavasta rakennuksesta: Teatterikorkeakoulun päärakennuksesta Kookoksesta ja Kuvataideakatemian uudesta Myllystä. Festivaalivierailla onkin lauantaina ainutlaatuinen tilaisuus osallistua opastetuille kampuskierroksille, joilla kurkistetaan myös tiloihin, joihin yleisöllä ei yleensä ole pääsyä. Festivaalipäiväksi Myllyn viidennen kerroksen huikealle kattoterassille avautuu pop up -kahvila.
Keskusteluohjelman teemana perintö
Festivaalin puheohjelmassa joukko kiinnostavia keskustelijoita eri aloilta pohtii perinnön teemaa: millaisen perinnön olemme saaneet edeltäjiltämme, entä mitä haluamme jättää jälkeemme?
Puheohjelma koostuu viidestä dialogista, joissa toisensa kohtaavat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola ja kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom, THL:n ylilääkäri ja rokotetutkija Hanna Nohynek ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, näyttelijä-tanssija Jani Toivola ja ilmastoaktivisti Kaisla Ovaska, laulaja Vilma Jää ja viulisti Miritza Lundberg sekä kuvataiteilija Artor Jesus Inkerö ja teatteriohjaaja Juho Mantere.
Ohjelma täynnä taidetta tuoreimmillaan
Festivaalipäivänä esityksiä nähdään niin kampuksen aulatiloissa, studioissa kuin kattoterassillakin. Lippuja ei tarvitse varata – yleisö voi vain kävellä sisään esityksiin.
Uniarts Festin musiikkiohjelma sisältää kaikkea klassisesta popmusiikkiin ja eri puolilta maailmaa vaikutteita saaneeseen folkiin. Jo aamupäivällä nähdään erityisesti lapsiperheille suunnattu musiikkiesitys Muovipullopostia. Konserttien lisäksi festivaalilla nähdään tanssi-, teatteri- ja performanssiesityksiä sekä video- ja äänitaidetta.
Myllyn katutason Kuva/Tila-galleriassa on nähtävissä opiskelijoiden taidetta esittelevä Kandinäyttely, johon järjestetään päivän aikana useita opastuksia. Näyttelyyn voi tutustua myös musiikin kautta: päivän aikana Sibelius-Akatemian muusikot valitsevat näyttelystä teoksia ja reagoivat niihin improvisoimalla. Mylly-rakennuksen ylempiin kerroksiin levittäytyy Kuvataideakatemian opiskelijoiden taidemyyjäiset.
Festivaalipäivä huipentuu tanssin ja musiikin täyttämiin iltabileisiin Teatterikorkeakoulun Torilla. Juontajina ja esiintyjinä toimivat Stella Polaris -improvisaatioteatterista tunnetut Mikko Penttilä ja Niina Sillanpää. Sillanpää on Red Nose Companyn perustajajäsen ja Penttilä on kuulunut Putous-sketsisarjan päänäyttelijöihin 8. tuotantokaudesta lähtien. Molemmat ovat valmistuneet Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen ohjelmasta.
Historian neljäs taidefestivaali
Taideyliopiston yhteinen taidefestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran Musiikkitalossa kesäkuussa 2019 nimellä Feel Helsinki ja se houkutteli paikalle yli 5500 kävijää. Koronapandemian aikana tapahtuma on järjestetty osin Musiikkitalossa ja osin virtuaalisesti. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Taideyliopiston toisella kampuksella Sörnäisissä ja nimi vaihtuu Uniarts Festiksi.
Yhteyshenkilöt
Anna-Elina MatilainenViestinnän asiantuntija
Puh:040 860 9515anna-elina.matilainen@uniarts.fiKuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Säveltäjä Pasi Lyytikäinen vie oopperaa arkeen28.3.2025 15:48:00 EET | Tiedote
Lyytikäinen tarkastelee tohtorintutkinnossaan todellisuuden ja taiteen rajapintoja.
Yrittäjänä vaurastunut teki merkittävän lahjoituksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterikoulutukselle26.3.2025 10:11:00 EET | Tiedote
Rakkaus musiikkiin sai IT-alan yrittäjänä omaisuuden luoneen Pekka Räisäsen tekemään 300 000 euron lahjoituksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiölle.
Konstuniversitetet inrättar ett magisterprogram i musikteater med stöd av Svenska kulturfonden och stiftelsen Suomen Kulttuurirahasto21.3.2025 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Det nya magisterprogrammet är unikt i Norden.
Taideyliopisto perustaa musiikkiteatterin maisteriohjelman Svenska kulturfondenin ja Suomen Kulttuurirahaston tuella21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Uusi maisteriohjelma on ainutlaatuinen Pohjoismaissa.
Tutkimus: Miten säilyttää vireä yöelämä kaupungeissa?17.3.2025 15:11:24 EET | Tiedote
Helsingin kaupunginosista Punavuori ja Kallio ovat olleet vilkkaita yöelämän keskuksia. Miksi yöelämän keskukset hiljenevät ja millainen olisi resepti elinvoimaiselle elävän musiikin kulttuurille? Taideyliopiston vieraileva tutkija Giacomo Bottà on selvittänyt tutkimuksessaan syitä Helsingin ja muiden kaupunkien yöelämän haavoittuvuudelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme