Meditas auttaa löytämään ratkaisuja työkyvyn ylläpitämiseen
Haastattelussa Meditas Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Minna Laine kertoo, että tavoitteena on ratkaisukeskeinen myynti. Tarpeen arviointi voidaan tehdä myös yhdessä työterveyshuollon kanssa ja sopiva ratkaisu arvioidaan jokaiselle yksilöllisesti. Laine korostaa yhteistyön tärkeyttä eri osapuolien kanssa. Tavoitteena on tehdä työnteosta turvallisempaa ja kevyempää. Ongelmia kartoittaessa lähdetään ensin liikkeelle ergonomiasta.
Esimerkiksi paljon nostoja tekevät henkilöt saattavat tarvita myös nostossa avustavia laitteita, uusi teknologia mahdollistaa fyysisen työn tukemista.Laine aloitti toiminnan vuonna 2018 etsimällä tuotteita Euroopasta, ja tämän jälkeen hän siirtyi kartoittamaan Suomen tarvetta. Exoskeletoneiden maahantuonnin hän aloitti vuonna 2019. Euroopassa tällä tuotealueella ollaan jonkin verran edellä Suomea, mutta kotimaassa kiinnostus on kovaa. Meditas tekee vahvasti yhteistyötä eri valmistajien kanssa useissa eri maissa, sekä kehitystyötä yhdessä valmistajien kanssa.
Suomessa tehdään paljon fyysistä työtä, keho rasittuu ja tämä tuottaa ongelmia. Meditas auttaa löytämään ratkaisuja työkyvyn ylläpitämiseen. Pääasiassa Meditaksen tuotteiden tarkoituksena on ennaltaehkäistä kuormitusta, kehon väsymistä ja toistuvaa rasitusta. Suurin osa Meditaksen toiminnasta tähtää tulevien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Teollisuudessa on erilaiset tarpeet kuin sote-puolella. Terveydenhoidon puolella esimerkiksi hoitajien tuki- ja liikuntaelimistön kuormituksesta puhutaan aika vähän, vaikka työ on kuormittavaa. Tähän yksi ratkaisu voi olla oikeanlainen exoskeleton. Lääkinnälliseltä puolelta löytyy myös exoskeletoneja eri tilanteisiin, joissa työntekijän alaselkään kehittyy ongelmia, jotka johtavat pitkiin sairaslomiin. Lannerangan vaivat rajoittavat toimintaa ja työntekoa, niihin voi auttaa motorisoitu exoskeleton, joka keventää lannerangan välilevyjen painetta ja mahdollistaa liikkumisen.
Teknologiset ratkaisut sotealalla kehittyvät ja lisääntyvät nopeasti. Hyvinvointiteknologian hyödyntäminen sotealan kentällä on kuitenkin hidasta. Laine tekee hankeyhteistyötä mm. yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten kanssa, jotta tulevia sotealan ammattilaisia päästään herättämään teknologian mahdollisuuksiin jo opiskeluaikana.
Meditaksen voi tavata messuilla, esimerkiksi Sähkö, Valo, Tele Av -messuilla puhutaan yläkäsityöskentelystä ja selän keventämisestä. Tulossa on myös Työhyvinvointimessut sekä Fysioterapia ja hyvä ikä -messut.
Suomessa on monenlaista teknologiaa valmiina, sitä kohti olisi tarpeen ottaa rohkeita askelia!
Lisätiedot:
Minna Laine, tj
+358 40 7479 033
minna.laine(at)meditas.fiMeditas Oy on Healthtech Finland:n uusi jäsenyritys.
Kirjoittanut: Päivi Ahlgren, Healthtech Finland, paivi.ahlgren(at)teknologiateollisuus.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Saara HassinenToimitusjohtajaTerveysteknologia ry
Puh:+358 40 531 1661saara.hassinen@teknologiateollisuus.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Terveysteknologia ry
Terveysteknologian tuotevienti edelleen ylijäämäistä – Laboratoriodiagnostiikan yritykset hyödyntävät koronan tuomia uusia markkinoita3.4.2024 06:01:00 EEST | Tiedote
Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen kertoo, että vuonna 2023 terveysteknologian tuotevienti ylsi lähes edellisvuoden tasolle. Viennin arvo oli 2,58 miljardia euroa, laskua edellisvuodesta 4 %. Terveydenhuollon laitteiden, kuten potilasvalvonta- ja röntgenlaitteiden vienti laski 7,5 prosenttia ja oli arvoltaan 1,60 miljardia euroa. Laboratoriodiagnostiikan vienti laski 4,6 prosenttia 0,86 miljardiin euroon sisältäen laitteet ja reagenssit. Laboratoriodiagnostiikan vienti oli edelleen huomattavasti koronaa edeltävää aikaa korkeammalla tasolla, mikä kertoo yritysten ylläpitäneen hyvin saavutettuja markkinoita, iloitsee Hassinen. Yhdysvallat oli maana edelleen tärkein yksittäinen vientikohde terveysteknologiayrityksille. Tuoteviennin arvo Yhdysvaltoihin oli 856 miljoonaa euroa, mikä oli 33 % kokonaisviennistä. 42 % viennistä suuntautui Eurooppaan, missä Saksa oli tärkein vientikohde. Tuoteviennin arvo Saksaan oli 251 miljoonaa euroa. Kiina oli kolmanneksi tärkein viennin
Yhdysvallat on edelleen suosituin vientikohde terveysteknologiayrityksille – Suomi on monelle vaikein markkina29.3.2023 12:32:41 EEST | Tiedote
Terveysteknologiayritysten tuotevienti Yhdysvaltoihin on palannut koronaa edeltävälle tasolle. Viennin arvo Yhdysvaltoihin oli 872 miljoonaa euroa vuonna 2022. Kasvua vuodesta 2021 oli 19 prosenttia. Yhdysvaltojen osuus kokonaisviennistä oli 32 prosenttia.
Terveysteknologian vienti uuteen ennätykseen24.3.2023 08:02:00 EET | Tiedote
Terveysteknologian tuotevienti oli 2,65 miljardia euroa vuonna 2022. Kasvua edellisvuodesta oli 6 %. Vienti luo työpaikkoja ja mahdollistaa kehitystyö- ja teolliset investoinnit.
Mika Hagberg Terveysteknologia ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi8.2.2023 09:57:03 EET | Tiedote
Terveysteknologia ry:n hallitusta pitkään vetänyt Veli Mäkelä siirtyy varapuheenjohtajaksi. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Paree Group Oy:n toimitusjohtaja Mika Hagberg.
Sosiaali- ja terveydenhuollon potilastiedot paremmin käyttöön hyvinvointialueilla12.1.2023 14:24:02 EET | Tiedote
Väestön ikääntyessä ja työikäisten määrän pienentyessä sairauksien ennaltaehkäisy, hoitoon pääsyn parantaminen, omahoidon tukeminen ja laadukkaat hoitopäätökset edellyttävät potilastietojen entistä laajempaa, tietoturvallista hyödyntämistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme