UniCafe tuo kaikkien aterioidensa hiilijalanjäljen asiakkaiden nähtäville
Kaikkien UniCafessa myytävien aterioiden hiilijalanjälki on 7.11.2022 lähtien nähtävissä ruokalistoilta sekä ravintoloissa että verkossa. Ilmaston kannalta parhaat pääruoka-, lisuke- ja juomavaihtoehdot on lisäksi merkitty Ilmastovalinta-merkillä.
Ilmastovalinta-lounaan hiilijalanjälki on aina korkeintaan 0,5 kg CO2e / lounas. Tämä tarkoittaa, että aterian päästöt pysyvät Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteen mukaisissa raameissa. Suomalaisten lounaiden hiilijalanjälki on tällä hetkellä keskimäärin 1,4 kg CO2e / lounas.
”Usein käytetty tapa viestiä ruoan hiilijalanjäljestä on ilmoittaa päästömäärä sataa grammaa kohden ja ainoastaan pääruoan osalta. Tämä tekee asiakkaalle mahdottomaksi arvioida koko aterian hiilijalanjälkeä ja ilmastokestävyyttä. UniCafeissa hiilijalanjälki on laskettu koko aterialle ja Pariisin sopimuksen mukaiset annokset on selvästi merkitty Ilmastovalinta-merkillä”, kertoo Ylvan kestävyydestä vastaava johtaja Antti Ruuska.
UniCafen hiilijalanjälkilaskenta perustuu vertaisarvioituihin tutkimuksiin
Tyypillisesti ravintolat tekevät hiilijalanjälkilaskelmansa yleisten tietokantojen tai erilaisten keskiarvojen pohjalta. UniCafessa pohjatyö päätettiin tehdä tarkemmin. Jokainen resepti purettiin auki ainesosa kerrallaan. Kunkin raaka-aineen ilmastovaikutuksia arvioitiin kattavasti huomioiden myös alkuperämaa, ja niille etsittiin parhaiten vastaava vertaisarvioituihin tutkimuksiin perustuva hiilijalanjälkitieto.
”Nyt ymmärrämme paremmin, mistä aterioidemme hiilijalanjälki muodostuu, ja voimme jatkossa päivittää hiilijalanjälkitietoa helposti uuden tutkimuksen valossa. Tällä hetkellä noin kolmannes UniCafen tarjoamista lounaista on ilmastosopimuksen raameissa. Tulevilla ruokalistoilla näiden 0,5 kg CO2e -rajan alittavien lounaiden määrää on tarkoitus lisätä”, Ruuska kertoo.
Kaikkien lounaiden hiilijalanjälki laskettiin Ylvan operoimissa UniCafe-ravintoloissa nyt ensimmäistä kertaa. Tavoitteena oli helpottaa asiakaan ilmastofiksujen valintojen tekemistä arjessa ja tuottaa laskentamalli, jolla uusien ruokien hiilijalanjäljen laskeminen ja ilmastoystävällisten lounaslistojen suunnitteleminen on jatkossa sujuvampaa.
Porthanian henkilökunnan ravintolan lounas ei toistaiseksi ole hiilijalanjälkilaskennan piirissä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Ruuska
Kestävyydestä vastaava johtaja, Ylva
p. +358 40 176 3142
antti.ruuska@ylva.fi
Sanna PuutonenViestintä- ja markkinointipäällikkö
Puh:+358 400 489 224sanna.puutonen@ylva.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Kaivokatu 10 A, 3. krs, PL 1099
00101 Helsinki
Ylvan tavoitteena on ylihuomisen Helsingin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alaan. Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Kannattavuus tarkoittaa meille pitkäjänteisiä päätöksiä, jotka mahdollistavat seuraavat 150 vuotta. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen. www.ylva.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ylva Palvelut Oy
Helsingin ydinkeskustan historiallinen arvokiinteistö avaa ovensa uutena hybridityön toimistona5.11.2024 08:10:00 EET | Tiedote
Ylvan omistama Armas Lindgrenin suunnittelema ja vuonna 1913 valmistunut arvokiinteistö Helsingin ydinkeskustassa avautuu uuteen loistoonsa tulevan yhteistyön kautta, kun toimistopalveluja tuottava Innovation Home avaa ovensa remontoituun kiinteistöön vuoden 2025 aikana.
Ylvan toimitusjohtaja vaihtuu24.10.2024 12:30:00 EEST | Tiedote
Leea Tolvas lopettaa Ylvan palveluksessa. Ylvan toimitusjohtajan tehtävät ottaa väliaikaisesti hoitoonsa Ylvan rahoituspäällikkö Pekka Huotari 24.10.2024 alkaen. Ylvan hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.
Itse tehtyä ja tuoretta – uusi UniCafe Biokeskus avautui Viikissä26.8.2024 08:01:00 EEST | Tiedote
Viikissä Biokeskus 1:n tiloissa maanantaina 26.8. avautuva UniCafe Biokeskus tarjoaa alusta asti itse tehtyä ruokaa lähiraaka-aineita unohtamatta.
Ylva julkaisi kiinteistöalaa kohahduttaneen vastuuttomuusraportin: ”Vaikka ongelmat ovat yhteisiä, ei niistä juuri puhuta”15.5.2024 06:50:00 EEST | Tiedote
Vastuullisemman liiketoiminnan kehittäminen on välillä vaikeaa ja joidenkin asioiden kohdalla lähes mahdotonta. Vastuuttomuusraportin tarkoituksena on herätellä kiinteistö- ja rakennusalaa yhteiseen keskusteluun vastuullisuustyöhön liittyvistä haasteista sekä siitä, miten ne voitaisiin yhdessä ratkaista.
Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli avautui Helsingin Hakaniemeen – operaattorin mukaan hotelli on “ensimmäinen monista”19.2.2024 07:10:00 EET | Tiedote
Norjalainen hotellioperaattori Citybox avasi ensimmäisen Suomen-hotellinsa Citybox Helsingin 9. helmikuuta 2024. Ketjun hotellit tarjoavat edullista majoitusta laadusta tinkimättä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme