Ravintola Salve uudistui. Merimieshenkisessä kortteliravintolassa viihdytään porukalla ja usein.

Pyöreiden pöytien kuppikuntia ja perhejuhlia
”Salvessa käy paljon ryhmiä; perheitä monessa polvessa, kanta-asiakkaita, kaveriporukoita, turisteja – jopa lounaille tullaan nykyään isommalla kokoonpanolla. Uudistuksen myötä saamme ryhmiteltyä pöytiä helposti eri tarpeisiin, niin arkeen kuin juhlaan. Ja suositut pyöreät pöytämme jäivät paikoilleen”, kertoo Salven ravintolapäällikkö Sirpa Mäkelä.
Raikastunut sisustus tarjoilee rauhoittavan harmaan eri sävyjä, graffitia ja messinkiä. Merimiesten Salveen vuosikymmenten varrella tuomat esineet laivojen pienoismalleista valokuviin on ryhmitelty kauniisti esille. Taideseinä on tallella ja saa jatkossakin kuukausittain vaihtuvan teoksen.
Salven menu, snapsilauta ja merimieshenkinen drinkkilista
Uudistuksen yhteydessä myös Salven ruokalistaa päivitettiin; klassikkoravintolalle sopivan maltillisesti. Salven nimikkomenulle on koottu talon kalaisimmat palat: kalalautanen ja Salven silakat, jälkiruokanaan omenapaistosta. Mutkattomia alkuruokia on listalle kerätty useita ja sen annokset, kuten Salve Skagen, toimivat hyvin myös pienempään nälkään. Jatkossa useita annoksia voi asiakkaiden toiveesta tilata puolikkainakin. Ja ne talon suosikkiannokset lohikeitosta lihapulliin ovat tarjolla edelleen.
Merimieshistorian omaavassa ravintolassa ei juomakulttuuriakaan ole unohdettu. Nyt dinnerin oheen voi tilata neljän maun snapsilaudan. Drinkkilista taas tarjoilee häivähdyksiä merimieselämästä. Juhlahetkiin sopivia laadukkaita viinejä on lisätty valikoimaan.
Ravintola Salve on toiminut Helsingin Hietalahdenrannassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1897. Merimiesravintolana aloittanut kortteliravintola viehättää niin lähialueen asukkaita, taiteilijoita, kirjailijoita, merenkulkijoita kuin matkailijoita. Silakoita tullaan syömään maailman meriltä asti ja niitä paistetaan vuosittain jopa 100 000. Ravintolaa operoi osuuskauppa HOK-Elanto.
Ravintola Salve, Hietalahdenranta 5, Helsinki. Avoinna joka päivä lounaasta myöhään iltaan. Instagram ja Facebook: @ravintolasalve
Ravintola Salve. Hietalahdenrannassa vuodesta 1897.
Salve aloitti toimintansa Helsingin Hietalahdenrannassa vuonna 1897 eräänlaisena kioskina, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa merimiehille. Katuruoka ei tuolloin ollut karnevaalia vaan kansan arkea.
Vuonna 1927 paikalle valmistui kivitalo, johon Salvekin sitten asettui elämään tyypillistä merimieskapakan elämää. Salven sielu onkin syntynyt viereisen Hietalahden telakan taukoamattomasta työstä ja merimiehen kaipuusta kotisatamaan. Satamaan, jossa morsian merenkulkijaa jo kärsimättömästi odotti.
Merimieskapakkana Salven historia jatkui aina 1970-luvulle saakka, kunnes se alkoi muuntautua taiteilijoiden ja toimittajien suosimaksi tapaamispaikaksi. Luontaisista syistä, kun merimiesten maissaoloaika työvuorolistojen muututtua lyheni.
Vuonna 2016 Salve muutti pienoisen kohunkin saattelemana nykyiseen sijaintiinsa osoitteessa Hietalahdenranta 5. Kanta-asiakkaat olivat mukana muuttamassa Salven esineistöä rannan toiselle puolelle.
Uuteen Salveen rakennettiin Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä taideseinä, jossa on esillä Salven asiakaskuntaan kuuluneiden nykyisten ja edesmenneiden taiteilijoiden, kuten taidemaalari Olavi Pajulahden ja kuvanveistäjä Kain Tapperin, töitä. Osa taideseinän töistä vaihtuu kuukausittain.
Vuonna 1990 osuuskauppa HOK-Elanto osti Salven.
Omaleimaisuutensa vuoksi ravintola Salvesta on muodostunut suosittu ruoka- ja seurusteluravintola, jossa rentoudutaan ja vietetään elämän pieniä ja isoja juhlia.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja: Sirpa Mäkelä, ravintolapäällikkö, Ravintola Salve, sirpa.a.makela@sok.fi,
puh. 010 76 64281
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 700 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2024 oli yli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee lähes 7 000 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Kierrätys uudelle tasolle: HOK-Elannon tavoitteena saavuttaa 90 % kierrätysaste18.3.2025 13:28:41 EET | Tiedote
HOK-Elanto on jo pitkään panostanut määrätietoisesti kiertotalouden edistämiseen. Vuonna 2023 kierrätysaste nousi 80 prosenttiin ja vuonna 2024 jo 81 prosenttiin. Työ materiaalien kierrätyksen tehostamiseksi jatkuu edelleen, ja seuraava tavoite onkin kunnianhimoinen: 90 prosentin kierrätysaste kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää ennakkoluulottomia kokeiluja sekä saumatonta yhteistyötä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme