Tamperelainen olutravintola hemmotteli asiakkaitaan peräti 1035 eri oluella vuonna 2022
”Meillä oli vuoden aikana tarjolla 619 eri hanaolutta, ja kun pulloissa ja tölkeissä myytävät juomat lasketaan mukaan, päästään niinkin valtavaan määrään kuin 1035 eri olutlaatua. Tämä kaikkien aikojen ennätys osoittaa, että olut maistelutuotteena kiinnostaa,” Olutravintola Konttorin ravintolapäällikkö Antti Hannula kertoo.
”Muutenkin vuosi 2022 oli rohkaiseva – ihmiset palasivat koronan jälkeen ravintoloihin ja Tampereen keskustan alueella oli hyvä pöhinä esimerkiksi Nokia Arenan monipuolisen tapahtumatarjonnan siivittämänä,” Hannula sanoo.
IPA-oluet pitivät pintansa suosituimpina
Vahvasti humaloitujen IPA-oluiden valmistus lisääntyi merkittävästi 2000-luvun pienpanimobuumin myötä, sillä siitä tuli monen käsityöläispanimon ensimmäinen tuote. Trendi jatkuu edelleen, ja Konttorinkin hanoista myytiin vuoden 2022 aikana satoja eri tyylisiä IPA-oluita.
”Tarkalleen ottaen toimme tarjolle 345 erilaista IPA-olutta, kun lagereita sekä tummia stout- ja porter-oluita oli valikoimissa viitisenkymmentä kumpaakin. Hapanoluiden osalta vuosi 2022 tarkoitti lopullista läpimurtoa, ja niitä meiltä löytyi maisteltavaksi yli 130 erilaista. Uskallankin luvata, että Konttorilla on aina tarjota sopiva vaihtoehto niin oluen maisteluun uppoutuneille hifistelijöille kuin heillekin, jotka eivät aikaisemmin ole oluen makuun päässeet,” Hannula sanoo.
Valikoimaa kehitetään yhdessä olutharrastajien kanssa
Antti Hannula kertoo Konttorin maineen yhtenä olutharrastajien pyhiinvaelluspaikkana rakentuneen vähitellen.
”Totta kai kaiken takana on asiantunteva henkilökuntamme, mutta lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä niin maahantuojien kuin kotimaisten ja ulkomaisten panimoidenkin kanssa. Seuraamme jatkuvasti, mitä kentällä tapahtuu ja odotamme innolla tulevia uutuuksia. Tärkeintä ei kuitenkaan ole tarjolla olevien oluiden määrä, vaan otamme tuotteet myyntiin aina laatu edellä, silti rohkeasti kokeillen,” hän sanoo.
Tänä päivänä myös asiakkaat osallistuvat entistä aktiivisemmin ravintolan valikoiman kehittämiseen.
”Käymme jatkuvaa keskustelua tiskin yli kuten ennenkin, mutta erittäin merkittäväksi työkaluksi on kasvanut oluiden arvosteluun keskittynyt Untappd-sovellus. Konttorin olutmenua katsottiin viime vuoden aikana sovelluksessa reilusti yli 100 000 kertaa ja meillä juotuja annoksia arvosteltiin yli 17 000 kappaletta. Tieto kiinnostavista makuelämyksistä siis liikkuu nopeasti ravintolan ja asiakkaiden välillä, mutta myös olutharrastajien yhteisön sisällä,” Hannula kuvaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti HannulaToimitusjohtajaKaupunkiravintolat Oy
Ravintolapäällikkö, Olutravintola Konttori
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Restbar Group on suomalainen perheyritys, jonka toimialoja ovat ravintola-, catering-, DJ- ja karaokepalvelut sekä henkilöstöpalvelut. Kaupunkiravintolat Oy ja Olutravintola Konttori ovat osa Restbar Groupia.
Olutravintola Konttori on tamperelainen olutravintola, joka tarjoilee jatkuvasti 21 erilaista hanaolutta, joista 11 vaihtuu nopeasti. Kaiken kaikkiaan Olutravintola Konttori tarjoilee vuosittain yli 400 erilaista hanaolutta. Pullo- ja tölkkivalikoima on myös laaja, ja listalla on aina vähintään 200 huolella valittua olutta. Olutravintola Konttorin päivittyvä olutmenu löytyy Untappd-sovelluksesta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Sponsoriaamiainen Pepper-ravintolassa laskee nuorten harrastamisen kuluja30.12.2024 07:50:00 EET | Tiedote
Sponsoriaamiaisen konsepti on yksinkertainen: seura, luokka, yhdistys tai muu yhteisö myy lippuja tukijoilleen, jotka pääsevät vastineeksi nauttimaan hotellitason aamiaisesta yhteiseen pöytään ja tuotto jää yhdistyksen käyttöön. Tampereen seudulla sponsoriaamiaisia järjestetään Pepper-ravintoloissa Kangasalla, Nokialla ja Ylöjärvellä.
Pyynikin Smokehouse savustaa itse ympäri vuoden ja alusta asti käsityönä27.12.2024 09:30:44 EET | Tiedote
Pirkkalassa palveleva Pyynikin Smokehouse on erikoisuus Suomen savustettua lihaa tarjoavalla ravintolakartalla. Hyvin harva ravintola tarjoilee bbq-annokset pöytiin ruokaravintolamiljöössä. Vielä harvempi savustaa käyttämänsä lihat itse paikan päällä. Ympäri vuoden.
Olutravintola Konttori juhlii – 25 vuotta jäykkää mutta asiallista palvelua3.12.2024 09:22:44 EET | Tiedote
Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla sijaitseva Olutravintola Konttori täyttää joulukuussa 25 vuotta. Tuulisella toimialalla saavutus on erittäin merkittävä.
Olutravintola Konttori is celebrating – 25 years of formal yet polite service3.12.2024 09:22:44 EET | Press release
Finnish beer restaurant Olutravintola Konttori, located in downtown Tampere, turns 25 years old this December. This is a very significant milestone in a highly competitive industry.
Bar Ihku tarjoilee Suomen parasta karaokea15.3.2024 07:30:00 EET | Uutinen
Leviltä maailmanvalloituksensa vuonna 2009 aloittanut Bar Ihku tunnetaan ennen kaikkea ainutlaatuisesta karaoke-elämyksestään, josta pääsevät ilta illan jälkeen nauttimaan niin oman elämänsä supertähdet kuin yleisön puolella viihtyvät illanviettäjätkin. Mitkä ovat Bar Ihkun menestysreseptin ainesosat?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme