Diak alkaa kouluttaa Porissa terveydenhoitajia – haku alkaa 15.3.
Satakunnassa ei tällä hetkellä kouluteta lainkaan terveydenhoitajia. Koulutusta on toivottu alueelle, jotta voidaan turvata työntekijöiden saatavuus. Tarve koulutukselle on lähtenyt alueen terveysalan toimijoilta.
Diak haluaa tuoda panoksensa tähän tarpeeseen. Diak on kouluttanut terveydenhoitajia jo vuosien ajan Helsingin-kampuksellaan.
– Koulutus käynnistyy Porissa sujuvasti, sillä Diak on koko toimintansa ajan kouluttanut terveydenhoitajia Helsingissä. Meillä on opetussuunnitelma valmiina ja toteutuksia kehitämme mielellämme yhteistyössä alueen työelämätoimijoiden kanssa, sanoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.
Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Porin-kampuksella elokuussa 2023.
Terveysalan toimijat Satakunnassa ovat erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä koulutuksen toteutuksessa ja toivottavat terveydenhoitajaharjoittelijat tervetulleiksi.
Mukana koulutuksen käynnistystä suunniteltaessa oli edustajia Satasairaalasta, Rauman perhekeskuksesta, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä, Säkylän terveyspalveluista, Porin äitiys- ja lastenneuvolasta ja Rauman sosiaali- ja terveystoimesta.
Terveysalan ammattilaisten osaamistarpeita selvitetään ennaltaehkäisevän työn tueksi
Diakilla on Satakunnan alueella myös terveyden edistämistyötä koskeva SataTerve-hanke. Hankkeessa selvitetään, millaista osaamista terveysalan ammattilaiset tarvitsevat seuraavan 5–10 vuoden aikana. Tavoitteena on kehittää Satakunnan hyvinvointialueella yhteisiä käytäntöjä ja alan koulutusta ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseksi. Lisäksi tavoitteena on koulutuksen avulla varmistaa osaavan henkilöstön saatavuutta ja pysyvyyttä Satakunnassa.
Projektipäällikkö Mirja Isoviidan mukaan Satakunnassa on oltu jo pitkään huolissaan väestön terveydentilasta ja elintavoista. Nämä haasteet näkyvät tilastoissa sekä terveysalan ammattilaisten käytännön työssä.
– Sekä nuorten että aikuisten elintavat ovat selvästi maan keskitasoa huonommat: erityisenä haasteena ovat ylipaino, liikkumattomuus ja päihteiden käyttö. Myös mielenterveyden haasteet ovat lisääntyneet Satakunnassa, Isoviita sanoo.
Satakuntaliiton rahoittama hanke toteutetaan laajassa yhteistyössä satakuntalaisten terveysalan toimijoiden ja asiakkaiden kanssa.
Lisätietoa:
Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala, pirjo.hakala@diak.fi, puh. 040 869 6001
SataTerve-hanke: Projektipäällikkö Mirja Isoviita, mirja.isoviita@diak.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna PihlajamäkimarkkinointikoordinaattoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 346 5169anna.pihlajamaki@diak.fiPirjo Hakalavararehtori, koulutusjohtajaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 869 6001pirjo.hakala@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Nuorten mielen hyvinvointi koulutuksessa ja työelämässä on yhteinen asiamme20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Mielihyvin duunissa -hankkeen politiikkasuositus julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa keskiviikkona 20.11.2024. Vanhempi tutkija Paula Rossi korostaa, että nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi tarvitaan lisää yhteisö- ja yhteiskunnan tason keinoja. ”Yksilön vastuun korostamisen sijaan tarvitsemme vaikuttavia toimenpiteitä yhteisöjen ja yhteiskunnan tasoilla, jotta nuoret voisivat hyvin koulussa ja työelämässä.”
Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.
Diakonian näkökulmaa tarvitaan yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun9.10.2024 09:15:00 EEST | Tiedote
Diakonian ammattilaiset kohtaavat työssään kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Siksi diakonian näkökulmaa tulisi kuulla yhteiskunnallisessa keskustelussa. Diakissa kehitetään laaja-alaista diakoniaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta16.9.2024 14:22:40 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.
Yhteishaku päättyi – Diakin Porin-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita12.9.2024 10:59:16 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 65 Porissa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme