Uusia ravintoloita Vaasan Original Sokos Hotel Royaliin – tiedossa italialaisten keittiöiden tuulahduksia ja uudenlaista kebabkulttuuria
Vaasan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennukseen avautuu helmikuussa 2024 kolme uutta ravintolaa: Trattoria Puistikko, kebabravintola Babista sekä Ravintola Royal. Uudet ravintolat ovat osa hotellin mittavaa, vuosina 2023–2025 toteutettavaa uudistustyötä.
”Hotelli Royalista luodaan nyt monipuolista, energistä ja yllätyksellistä elämyskeskusta, jossa viihtyvät niin matkailijat kuin kaupunkilaisetkin. Tulevat ravintolamme tukevat hyvin uutta identiteettiämme ja tuovat uudenlaista tarjontaa Vaasan jo ennestään rikkaaseen ravintolakulttuuriin”, Osuuskauppa KPO:n matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Riku Asukas toteaa.
”Ravintolat muodostavat yhdessä hotellin Lounge-alueen kanssa eläväisen kohtaamispaikan aivan Vaasan ytimessä. Yhdistämällä kaikki tilat, tarjoaa hotelli Royalin tapahtumakerros laadukkaat puitteet jopa yli 1000 hengen tilaisuuksiin”, kertoo Original Sokos Hotel Royalin hotellinjohtaja Max Hellqvist.
Italialaisen keittiön tunnelmia ja tuoksuja
Hovioikeudenpuistikon laidalle sijoittuvan Trattoria Puistikon miljöö on houkutteleva, maut ja tunnelma mieleenpainuvia. ”Vaasalaisille tärkeän puistokadun vehreä ja sykkivä tunnelma on juuri sopiva italialaishenkiselle ravintolalle, jossa viihdytään pitkään – isolla ja iloisella seurueella”, Hellqvist sanoo.
Trattoria Puistikon ruokalista on herkullinen kattaus pasta-annoksia, pizzoja, taidolla valmistettuja grilliruokia, runsaita risottoja sekä rapeita salaatteja. Keittiöstä tulvii Italian keittiöistä tuttujen raaka-aineiden, kuten tomaatin, valkosipulin, salvian ja erilaisten juustojen tuoksu. Menu täydentyy laadukkaalla vanhan mantereen viinivalikoimalla.
Ravintola tarjoilee myös La Tavola Italianaa, koko seurueen kesken jaettavaa illalliselämystä antipastoineen ja erilaisine pääruokineen. Yhtä lailla Trattoria Puistikko sopii piipahduksiin viinilasillisen ja antipastojen äärellä.
Babista saapuu Vaasaan – nyt on aika ottaa kebab tosissaan
S-ryhmän uusin ravintolakonsepti Babista luo rohkeasti uudenlaista kebabkulttuuria. Nyt unohdetaan pikaruoka ja paperikääreet, tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa tässä vallankumouksessa ansaitsemansa arvon.
Premium-kebabin ja huolella valitun olut- ja viinivalikoiman ohella kauniit astiat ja ravintolan viihtyisä miljöö houkuttelevat viihtymään Babistassa pidempään kuin mitä kebabpaikoissa on aiemmin totuttu. ”Babistan tila on todellakin värikäs ja kutsuva. Tuomalla tämäntyyppinen ravintolakonsepti hotellimiljööhön, kutsumme kaupunkilaiset energiaa ja elämää huokuvaan hotelliimme”, hotellinjohtaja Max Hellqvist toteaa.
Ravintolan sydämenä häärivät intohimoisesti kebabiin suhtautuvat babistat, joiden käsissä syntyy aisteja herätteleviä annoksia. Laadukkaan kebablihan ohella lautaselle asetellaan runsaasti värikkäitä kasviksia, tuoreita yrttejä ja itsetehtyjä kastikkeita. Kebablihaa löytyy niin naudanliha-, kana- kuin vöner- eli kasvisversionakin.
Ensimmäinen Babista avautui Mikkeliin kesällä 2023 ja on saanut erinomaista palautetta. Ketju laajenee nyt Vaasan Babistan myötä Pohjanmaalle.
Ravintola Royal sykkii varhaisaamusta yön tunneille
Värikäs ja valoisa Ravintola Royal toimii sekä hotellin viihtyisänä aamiaisravintolana että talon moneen muuntuvana tilausravintolana. Auringon noustua tarjoillaan energisoiva aamiainen, päivällä on kokouslounaiden vuoro. Iltaisin Ravintola Royalin pöydät katetaan upeille illallisille ja rentoihin illanviettoihin talon pitkää kulinaristista perinnettä hyödyntäen.
Ravintola Royalin edustalla sijaitseva Lounge on talon 24/7 elämää sykkivä sydän sohva- ja pöytäryhmineen. Paikka, jonne kokoonnutaan kollegoiden kanssa, tullaan drinkille ennen illan menoja, pistäydytään tuttuja tapaamaan, napataan iltapalaa tai tullaan etätöihin. Kaupunkiin avautuvat isot ikkunat tarjoavat tilaisuuden niin nähdä kuin tulla nähdyksi.
Original Sokos Hotel Royalin tornirakennuksen uudet huoneet, Huipun saunaosasto sekä ravintola- ja tapahtumatilat ovat nyt varattavissa, ja asiakkaiden käytössä 26.2.2024 alkaen.
Uusien ravintoloiden sisustus on palkitun suunnittelutoimiston KOKO3:n käsialaa.
Lisätiedot:
Max Hellqvist, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Royal, Vaasa, puh. 040 529 3686, max.hellqvist@sok.fi
Riku Asukas, toimialajohtaja, Osuuskauppa KPO, puh. 050 388 3488, riku.asukas@sok.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Max HellqvisthotellinjohtajaOriginal Sokos Hotel Royal, Vaasa
Puh:040 529 3686Puh:040 529 3686max.hellqvist@sok.fiKuvat
Original Sokos Hotel Royal on Vaasan ytimessä sijaitseva aurinkoinen ja energinen hotelli, joka uudistuu täysin vuosien 2023–2025 aikana.
Hotelliuudistuksen lähtökohtana on luoda Pohjolan energiapääkaupunkiin yksi maan energiatehokkaimmista hotelleista, mikä mahdollistetaan muun muassa maalämmöllä, omalla aurinkoenergialla ja moderneilla teknologiaratkaisuilla.
Uudistuksen valmistuttua vuonna 2025 hotellissa on yli 260 huonetta, neljä ravintolaa, tapahtumakerros ja huipulla sijaitseva saunaosasto Vaasa-näkymineen ja kattouima-altaineen. Osa hotellia on avoinna koko uudistuksen ajan.
https://www.sokoshotels.fi/fi/vaasa/original-sokos-hotel-royal-vaasa
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmän data: Jouluaaton valmis pöytä ja hotellijoulu ovat nouseva trendi12.12.2024 07:30:00 EET | Tiedote
Joulurauha on yhä useammalle rauhaa myös joulun valmisteluista. Ravintoloiden valmiit joulupöydät houkuttelevatkin suomalaisia yhä enemmän ja myös hotellien varauskalenterit täyttyvät muuallakin kuin perinteisissä joulukaupungeissa. S-ryhmän ravintolat tarjoavat jouluna niin perinteistä kuin modernimpaakin jouluruokaa lounaasta illalliseen.
Eihän sinulta jää euroja saamatta? Muista tämä vinkki jouluostoksilla11.12.2024 08:34:19 EET | Tiedote
Datan perusteella noin kymmenesosa S-ryhmän asiakasomistajatalouksista jää kuukausittain vain kymmenen euron päähän seuraavasta bonustasosta. Tämän vuoden tammikuussa asiakasomistajille maksettiin ennätykselliset yli 50 miljoonaa euroa Bonusta. Joulun lahja- ja ruokaostosten keskittäminen tuokin monen tilille mukavan yllätyksen tammikuun kymmenes päivä.
Perinteisiä makuja ja herkullisia lahjoja – tältä maistuu suomalaisten joulu9.12.2024 07:31:00 EET | Tiedote
Joulu on lämpimän tunnelman ja tärkeiden perinteiden aikaa. Juhlan perinteet kantavat joulupöytään saakka, jossa suomalaisille maistuvat vuodesta toiseen tutut maut kuten kinkku, rosolli, limppu, kala, joulumakeiset ja glögi. S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale, Alepa) myyntidata osoittaa, että joulun mauissa voi kuitenkin havaita myös alueellisia ja ikäpolvien välisiä mieltymyseroja.
Nämä suomalaiset ruokayrittäjät kilpailevat elämän mullistavasta mahdollisuudesta – Suomalaisen menestysreseptin finalistit on valittu4.12.2024 21:00:00 EET | Tiedote
Tänä vuonna kilpailun voitosta kamppaillaan kotimaisella kauralla ja rukiilla, viljattomalla piirakalla, perunalla ja herkuttelutuotteilla. Tuoteideoissa toistuvat S-ryhmän datasta nousevat ruokailmiöt ja niissä on näkyvissä myös heijastuksia uusista ravitsemussuosituksista. Suomalaisen menestysreseptin voittajatuote on vuoden odotetuimpia uutuuksia - voittaja selviää tammikuussa 2025.
SOK:n hallitus vuodelle 2025 on valittu4.12.2024 14:39:58 EET | Tiedote
Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan hallintoneuvosto on valinnut SOK:n hallituksen vuodelle 2025. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme