Kutsu: Kirjailija Satu Rämön viisi vinkkiä Suomelle islantilaisesta työelämästä
Tule mukaan ”Houkutteleva työelämä – mikä avuksi kun työnhakija ja työpaikka eivät kohtaa?” -seminaariin keskiviikkona 20.9.2023 klo 9.00-15.30 Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5 A) Helsingissä sekä verkkotapahtumana.
Työmarkkinamme kärsivät kohtaanto-ongelmasta ja työvoimapulasta. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa lisää osaajia niin korkeasti koulutettuihin kuin ammatillista pätevyyttä vaativiin tehtäviin. Tänä päivänä työntekijät kaipaavat työelämältä joustoa ja työtyytyväisyyteen vaikuttaa merkittävästi myös työyhteisö, työhyvinvointi ja yhteinen arvomaailma työnantajan kanssa.
Tule kuulemaan työelämän kiinnostavia asiantuntijoita. Kirjailija Satu Rämö kertoo viisi esimerkkiä, jotka Suomi voisi oppia islantilaisesta työelämästä.
Lisäksi puhujina ovat mm. alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä, organisaatiopsykologi Jaakko Sahimaa, startup-kasvun neuvonantaja Mari Luukkainen ja Teknologiateollisuus ry:n johtaja Paula Varpomaa.
- Tapahtuman verkkosivuilta löydät ohjelman ja ilmoittautumisen.
- Tilaisuuden paikat on jo täytetty, mutta mukaan pääsee toki edelleen etänä.
- Ota yhteyttä: tiina.lindstrom@ely-keskus.fi tai tulevaisuuden.tyomarkkinat@ely-keskus.fi
-----
Tilaisuuden järjestävät Parempi työelämä! ja Tulevaisuuden työmarkkinat -hankkeet
- Parempi työelämä! -valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke rytmittää kansallista työelämän kehittämistoimintaa. Sen tehtävänä on lisätä yhteistyötä, jolloin vältetään päällekkäistä työtä ja lisätään synergiaetuja eri toimijoiden välillä. Hanke tekee näkyväksi ja kuuluvaksi suomalaista työelämän kehittämistoimintaa, siten että uudet hyvät käytännöt ovat työpaikkojen hyödynnettävissä. Tavoitteena on kehittää työelämää, työhyvinvointia ja tuottavuutta vahvan hanke- ja työelämätoimijoiden kanssa tehtävän yhteistyön kautta. Hanke on rahoitettu ESR+ -ohjelmasta.
- Tulevaisuuden työmarkkinat -ESR+ hanke on valtakunnallinen koordinaatiohanke, jonka tavoitteena on kehittää ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan ja juurruttaa niitä vakiintuneeseen toimintaan. Hanke selkeyttää ja koordinoi kohtaantotoimien kehittämistä niin, että oikeanlaiset kehittämiskohteet löydetään, päällekkäinen toiminta vähenee, yhteistyö tehostuu ja kokeilujen parhaat opit ja toimivat mallit saadaan jakoon. Hankkeen aikana myös mahdollistetaan puuttuvien toimintamallien kehittämistä alahankerahoituksen avulla. Lopullisena tavoitteena on parantaa elinkeinoelämän menestymismahdollisuuksia ja työllisyyttä.
Tietoja julkaisijasta
ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus
Työttömyyden kehityksen epävarmuustekijät lisääntyivät marraskuussa23.12.2024 08:41:29 EET | Tiedote
Työttömyyden kehitys on ollut loppuvuodesta tyypillisestä kausivaihtelusta poikkeavaa. Lapissa oli marraskuun lopussa noin 7 470 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 700. Erot työttömyyden kehityksessä ovat lisääntyneet alueiden, iän, sukupuolen, koulutuksen ja ammatin mukaan.
Lapin merkittävät tulvariskialueet nimettiin20.12.2024 09:08:42 EET | Tiedote
Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi Lapin ELY-keskuksen ehdotuksen merkittävistä tulvariskialueista. Rovaniemi, Kittilä, Ivalo, Tornio ja Kemi jatkavat merkittävinä tulvariskialueina. Kemijärvi on jatkossa muu tulvariskialue. Vesistöalueille asetetut tulvaryhmät jatkavat tulvariskien hallintasuunnitelmissa esitettyjen tavoitteiden ja toimenpiteiden edistymisen seurantaa.
ELY-keskus on selvittänyt joulukuun pääkallokelien aikaista tilannetta (1.–2.12.2024 valtatie 4 Vikajärven liikennekatko ja liukkaus 10.–11.12.2024)19.12.2024 13:28:08 EET | Tiedote
Lapin ELY-keskus on tutkinut vallinneita sääolosuhteita ja urakoitsijan toimintaa ajalla 1.–2.12. ja 10.–11.12.2024, jolloin tiestöllä havaittiin poikkeuksellista liukkautta. ELY-keskuksen selvitysten ja ajoneuvojen seurantalaitteiden mukaan urakoitsijat ovat kyseisinä ajankohtina toimineet sopimuksen mukaisesti tehden liukkaudentorjuntaa suolaamalla ja hiekoittamalla mm. Rovaniemen, Sodankylän ja Kemijärvi-Posion maanteiden hoitourakoissa ja käyttäen sopimuksessa vaadittua lisäkalustoa. Keskiviikkona 18.12. 2024 ELY-keskus järjesti alueen sidosryhmille info- ja palautetilaisuuden.
Lapin yrittäjyysstrategian valmistelussa kuullaan näkemyksiä – vaikuta sisältöön17.12.2024 12:34:37 EET | Tiedote
Lapissa on käynnistetty ensimmäistä kertaa alueellisen yrittäjyysstrategian laadinta, jonka tavoitteena on vahvistaa yrittäjyyttä ja sen edellytyksiä koko maakunnassa. Strategia luo suuntaviivat tulevaisuuden yrittäjyyspalveluille ja konkreettisille toimenpiteille, joilla yrittäjyyttä tuetaan. Työtä johtaa Lapin ELY-keskus yhteistyössä laajan sidosryhmäverkoston kanssa.
Valtakunnallinen LETOT-hanke päättyy Lapin ELY-keskuksen osalta vuoden lopussa17.12.2024 09:26:21 EET | Tiedote
Lapin ELY-keskus suoritti tänä kesänä Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman LETOT-hankkeen viimeisiä maastokartoituksia. Lämmin sää suosi, joten kartoitukset aloitettiin jo toukokuussa ja lopetettiin syyskuun lopulla. Lettoja kartoitettiin kahden työntekijän voimin pääasiassa jalan ja muutamia kertoja vesiteitse soutaen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme