Piparkakun makuinen ruissipsi on illanistujaisten puhutuin uutuusherkku – nyt kaupoissa
Uusi makuyhdistelmä sopii täydellisesti syksyn ja joulun illanistujaisiin tai esimerkiksi glögitarjoilujen kruunuksi.
Mitä saa, kun yhdistää rukiin rapeuden ja piparkakkujen makeuden?
Vaasan Ruissipseillä on tähän vastaus. Kotkan perinteikkäässä näkkileipä- ja hapankorppuleipomossa syntyy syksyn uutuustuote, Piparkakun makuiset ruissipsit, joissa suomalaisten rakastamat makumaailmat yhdistyvät saumattomasti täydelliseksi suupalaksi.
Vaasan Ruissipsejä valmistavan Lantmännen Cerealian Brand & Portfolio Manager Emilia Taxellin mukaan uusille naposteltaville on kysyntää etenkin syyskaudella, kun ihmiset kokoontuvat iltojen pimetessä viettämään aikaa yhdessä. Syksy tarjoaa monta hyvää hetkeä naposteluun, kuten halloweenin, itsenäisyyspäivän sekä tietysti pikkujoulut.
– Piparkakun makuiset ruissipsit erottuvat edukseen illanistujaisten herkkupöydässä. Makuyhdistelmä on uskalias, mutta ehdottoman maukas, Taxell kehaisee.
Herkullisen ja erottuvan makunsa lisäksi Suomessa valmistetut Piparkakun makuiset ruissipsit tarjoavat huolettoman ja runsaskuituisen vaihtoehdon naposteluun. Niissä on vähemmän sokeria kuin perinteisissä piparkakuissa, eikä niitä ole monien perunalastujen tapaan uppopaistettu, vaan ne on leivottu uunissa samaan tapaan kuin näkkileivät.
Yhdistä dippien kanssa
Piparkakun makuiset ruissipsit sopivat erinomaisesti syksyisen glögitarjoilun kaveriksi tai vaikkapa leikkele- ja juustolautasen jatkeeksi. Ruissipsit voi nauttia sellaisenaan tai maukkaan dippikastikkeen kera.
– Piparkakun ja rukiin maku sointuu hyvin yhteen esimerkiksi brie- ja sinihomejuuston kanssa, Taxell sanoo.
Brie-juustosta saa helposti dipin, kun poistaa juustosta kovat reunat, ajaa juuston tehosekoittimessa tasaiseksi ja lisää joukkoon viikunahilloa ja hienonnettuja saksanpähkinöitä, Taxell vinkkaa.
Hieman jouluisempi sinihomejuustodippi puolestaan syntyy, kun sekoittaa keskenään 200 g sinihomejuustoa ja 200 g tuorejuustoa. Päälle voi ripotella puolukoita koristeeksi ja makua tuomaan.
Napostelu on suosittua
Napostelun suosiolle löytyy vahvaa näyttöä. Markkinatutkimusyritys Ipsoksen tekemän Food Digest -tutkimuksen mukaan peräti 35 % päivän aikana syödystä ruoasta on välipaloja, joihin naposteltavatkin kuuluvat. *
– Ollaan tässä suhteessa aallonharjalla. Napostelun suosion kasvaessa uusille makuyhdistelmillekin on enemmän kysyntää, Taxell sanoo.
Piparkakun makuiset ruissipsit löytyvät kauppojen hyllyiltä. Tutustu myös muihin Vaasan ruissipsimakuihin tästä.
Rouskuvan rapeat joulureseptit ja inspiraatiota löydät täältä.
*(IPSOS Group, Food Digest 2022 -tutkimus.)
Yhteyshenkilöt
Emilia TaxellBrand & Portfolio Manager, Lantmännen Cerealia Oy
Puh:+ 358 (0) 44 7821 322emilia.taxell@lantmannen.comKuvat
Vaasan Ruissipsi on Lantmännen Cerealia Oy:n tuotemerkki. Lantmännen Cerealia Oy ja Vaasan Oy ovat osa ruotsalaista Lantmännen maatalousosuuskuntaa, jonka muita tunnettuja elintarviketuotemerkkejä ovat Vaasan, Myllyn Paras, AXA, GoGreen, START ja FINN CRISP. Elintarviketoimialan lisäksi Lantmännen on Pohjois-Euroopan johtava toimija maatalous-, kone-, ja bioenergiatoimialalla. Liiketoimintamme sekä tutkimus- ja tuotekehitystoimintamme kattaa koko arvoketjun, ja yhdessä kannamme vastuun pellosta pöytään. Lisätietoa: www.lantmannen.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme