KORJAUS: Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraukset alkavat 30. lokakuuta
Itä-Uudenmaan kausirokotusten 2023 ajanvaraukset ovat avoinna 30.10.2023 kello 9.00. Useampi eri rokote on mahdollista ottaa samalla käyntikerralla, mikäli kuulut useampaan rokotusryhmään.
Influenssarokote
Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Tähän ryhmään kuuluvat:
- Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvien influenssarokotukset – THL
- Raskaana olevat
- Kaikki alle 7-vuotiaat lapset 6kk iästä alkaen
- Kaikki yli 65 vuotta täyttäneet
- Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
- Rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.
- Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon
- Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset – THL
- Itä-Uudenmaan hyvinvointialue rokottaa maksutta myös seuraavat ryhmät:
- turkistarhoilla työskentelevät
- siipikarjan parissa työskentelevät
- virkaeläinlääkärit
- laboratoriotyöntekijät, jotka ottavat tai käsittelevät lintuinfluenssanäytteitä
- muut henkilöt, joilla on suuri riski saada lintuinfluenssatartunta työnsä tai muun olosuhteen vuoksi.
Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voi rokotetta kysyä työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista. Apteekista rokotteen voi ostaa reseptillä, jonka voi tilata terveyskeskuksen rokotelinjalta. Rokotteen voi käydä ottamassa ajanvarauksella omalla terveysasemalla. Pistettävä influenssarokote maksaa apteekissa noin 15 euroa.
Koronarokote
Tehosterokote annetaan seuraaville ryhmille:
- 65 vuotta täyttäneet
- Raskaana olevat
- 18 vuotta täyttäneet sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat Vakavan koronataudin riskiryhmät – THL
- Voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet. Voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset – THL
Syystalven tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, montako tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai montako kertaa hän on sairastanut koronan. Jos rokotettava on sairastanut koronan, rokoteannos annetaan aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua taudin sairastamisesta. Lisätietoa koronarokotus suosituksista: Koronan tehosterokotukset syystalvella – THL(siirryt toiseen palveluun) Koronatehosterokotteena käytetään uutta Comirnaty XXB.1.5.- varianttirokotetta. Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan sekä influenssa- että koronarokotetta, voit ottaa rokotteet samalla käynnillä.
Pneumokokkirokote
Pneumokokkibakteeri aiheuttaa keuhkokuumeita sekä vakavia yleisinfektioita, kuten verenmyrkytyksiä tai aivokalvotulehduksia, jotka vaativat usein sairaalahoitoa. Pneumokokkitautien riski kasvaa, kun ihminen ikääntyy. Myös perussairaudet, esimerkiksi keuhko- ja sydänsairaudet, nostavat sairastumisen riskiä. Pneumokokkirokotuksena käytetään Prevenar rokotetta, jota tarvitaan vain yksi annos. Jos olet aikaisemmin saanut Prevenar rokotuksen, niin tehosteannosta ei tarvitse.
Pneumokokkirokote annetaan:
- Kantasolusiirteen saaneille
- alle 75-vuotiaille vaikeaa munuaissairautta sairastaville
- alle 75-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille
- 65–84-vuotiaille astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastaville
Jos kuulut ryhmään, jolle suositellaan pneumokokkirokotetta, voit ottaa rokotteen samalla käynnillä influenssa- ja koronarokotteen kanssa. Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan pneumokokkirokotteeseen, voi rokotetta kysyä työterveyshuollosta, yksityiseltä terveysasemalta tai apteekeista. Apteekista rokotteen voi ostaa reseptillä, jonka voi tilata terveyskeskuksen rokotelinjalta. Rokotteen voi käydä ottamassa ajanvarauksella omalla terveysasemalla.
Kausirokotteet terveysasemilla
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen influenssarokotuksien ajanvaraus käynnistyy 30.10 kello 9.00. Rokotusaikoja on varattavissa kaikille Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen terveysasemien rokotuspisteille. Influenssarokotustoiminta alkaa viikolla 45.
Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta www.itauusimaa.fi(siirryt toiseen palveluun), linkit julkaistaan lähempänä ajanvarausajankohtaa. Rokotusajan voi myös varata puhelimitse, soittamalla omalle terveysasemalle. Askolassa ajanvaraus vain soittamalla.
Porvoo 019-5600402
Sipoo 019-5600600
Loviisa 044 4 555 360
Askola 019-5600200
Myrskylä, Pukkila 019-5600500
Lapinjärvi 044 4 555 360
Saavu rokotukseen vain terveenä. Ota mukaan Kela- kortti. Pukeudu siten, että olkavartesi ovat helposti paljastettavissa.
Kausirokotukset raskaana oleville, lapsille, lapsiperheille sekä nuorille
Influenssarokotusta suositellaan ja se on maksuton mm. kaikille raskaana oleville sekä 6kk – 7-vuotiaille lapsille. Influenssarokote on myös maksuton alle 6 kuukauden ikäisten lasten lähipiirille sekä kaiken ikäisille, jotka ovat alttiita vakavalle influenssalle sairauden tai sen hoidon vuoksi. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote/kenelle-ilmainen-influenssarokote-(siirryt toiseen palveluun)
2–6-vuotiaat saavat nenäsumutteena annettavan influenssarokotteen. Yksi annos nenäsumuterokotetta riittää suojaamaan koko influenssakaudeksi. Muille ikäryhmille annetaan pistettävä influenssarokotus. Alle 9-vuotias lapsi, joka ei ole aiemmin saanut influenssarokotusta tai on aiemmin saanut ainoastaan yhden pistettävän influenssarokotuksen, tarvitsee kaksi annosta pistettävää influenssarokotetta. Ensimmäisen ja toisen annoksen välin tulee olla vähintään neljä viikkoa.
Influenssarokotukset neuvoloissa
Influenssarokotuksen voi myös saada tavallisen vastaanottokäynnin yhteydessä sekä kotipaikkakunnan neuvoloiden muissa avoimissa rokotuspisteissä. Jos perheessä on rokotettava lapsia, vanhemmat ja muut sisarukset voidaan rokottaa samassa yhteydessä neuvolassa.
Askolan neuvola
Terveystie 1, 07500 Askola
Ilman ajanvarausta
Keskiviikko 15.11 klo. 13.30–17.30
Keskiviikko 13.12 klo. 13.30–17.30
Muina aikoina ajanvarauksella sähköinen ajanvaraus, https://itauusimaa.fi/toimipiste/askolan-neuvola/
Pukkilan neuvola
Ajanvarauksella puh. 040 3549359 (arkisin klo 12-13)
Pukkilan neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.
Myrskylän neuvola
Ajanvarauksella puh. 040 7146703 (arkisin klo. 12-13)
Myrskylän neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Askolaan ilman ajanvarausta rokotusajankohtiin.
Loviisan neuvola
Öhmaninkatu 4, 07900 Loviisa (Loviisan terveyskeskus ovi A1 II-kerros)
Ilman ajanvarausta:
Tiistai 7.11 klo.13.30–17.30
Tiistai 14.11 klo. 13.30–17.30
Muina aikoina ajanvarauksella puhelimitse https://itauusimaa.fi/toimipiste/loviisan-neuvola/
Lapinjärven neuvola
Lapinjärven neuvola, ajanvarauksella puh. 044 5051091 (arkisin klo 12-13)
Lapinjärven neuvolan asiakkaat ovat tervetulleita myös Loviisaan ilman ajanvarausta ajankohtiin.
Porvoon neuvolat
Lasten, perheiden ja raskaana olevien influenssarokotukset annetaan Porvoon neuvoloissa viikosta 45 alkaen. Erillisiin rokotuskäynteihin pitää varata aika, sähköinen ajanvaraus: https://porvoo.palveluohjain.fi/citizen/(siirryt toiseen palveluun)
Rokotuksista voi myös tiedustella terveydenhoitajan puhelinajalla arkisin kello 12–13.
Sipoo, Söderkullan neuvola
Amiraalintie 4 A, 2. kerros, 01150 Söderkulla
Ajanvarauksella: ajan voi varata joko sähköisesti Internet ajanvaraus – Ajanvaraus (mediatri.fi)(siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioikaa, että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.
Ilman ajanvarausta: walk-in vastaanotolla keskiviikkoisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.
Sipoo, Nikkilän neuvola
Jussaksentie 14, 2.kerros, 04130 Sipoo
Ajanvarauksella:
Ajan voi varata joko sähköisesti Internet ajanvaraus – Ajanvaraus (mediatri.fi)(siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse oman terveydenhoitajan kautta (arkisin klo 12–13). Huomioikaa että jokaisella tulee olla oma rokotusaika varattuna. Mikäli tarvitsette useamman rokotusajan, suosittelemme varaamaan nämä oman terveydenhoitajanne kautta.
Ilman ajanvarausta:
Walk-in vastaanotolla maanantaisin klo 8–9 viikosta 46 lähtien.
Influenssarokotukset koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa
Askolassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Lapinjärvellä, Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa. Seuraa kouluterveydenhoitajan viestintää Wilmassa. Kouluterveydenhoitaja rokottaa sovitusti koululla.
Kausirokotteet kotihoidossa
Kotihoidon henkilökunta rokottaa ne kotihoidon asiakkaat, jotka haluavat rokotuksen. Kotihoidon hoitajat sopivat asiakkaiden kanssa asiakaskohtaisista rokotusajoista.
Kausirokotteet ikääntyneiden palvelussa
Asiakkaat rokotetaan ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä sairaanhoitajien toimesta.
Kausirokotteet vammaispalvelujen asumisyksiköissä
Asiakkaat rokotetaan ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä sairaanhoitajien toimesta. Muut vammaispalvelujen asiakkaat hakeutuvat omalle terveysasemalle.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jaana PietiläinenPalveluvastaava, TerveysasemapalvelutItä-Uudenmaan hyvinvointialue
Puh:+358400860866jaana.pietilainen@itauusimaa.fiLinkit
Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde
Ett tuberkulosfall konstaterats i Borgå10.4.2025 12:48:56 EEST | Pressmeddelande
I Borgå har en enskild tuberkulossmitta konstaterats hos en vuxen person. Smittan medför ingen omfattande exponeringsrisk för invånarna i området.
Porvoossa varmistettu yksittäinen tuberkuloositapaus10.4.2025 12:48:38 EEST | Tiedote
Porvoossa on todettu yksittäinen tuberkuloositartunta aikuisella henkilöllä. Tartunta ei aiheuta laajaa altistumisvaaraa alueen asukkaille.
Nämnden för utveckling och samarbete 9.410.4.2025 09:39:12 EEST | Pressmeddelande
Östra Nylands välfärdsområdes nämnd för utveckling och samarbete samlades till möte onsdagen 9.4.2025.
Kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta 9.4.10.4.2025 09:31:10 EEST | Tiedote
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen kehittäminen ja yhteistyö -lautakunta kokoontui keskiviikkona 9.4.2025.
Avdelning 1 vid hälsocentralsjukhuset i Borgå läggs ned 31.5.20259.4.2025 15:44:35 EEST | Pressmeddelande
Avdelning 1 vid Östra Nylands välfärdsområdes hälsovårdscentralsjukhus på social- och hälsostationen i Borgå läggs ned i slutet av maj 2025. Avdelningens antal platser har sänkts stegvis från februari.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme