Grön

Ravintola Grön nimittää suomen ensimmäisen Research & Development -ammattilaisen

Jaa
Tarjolla tänään: jotain ennennäkemätöntä suomalaisissa ravintoloissa.

Haluamme esitellä ravintolahenkilökunnan jäsenen, joka ei työskentele keittiössä eikä tarjoilijana. Sen sijaan hän kehittelee uusia tuotteita, huomista ajatellen.


Olisimme voineet laittaa rahat rekryn sijaan kalliimpiin raaka-aineisiin, uusiin tiloihin tai astioihin, mutta halusimme panostaa siihen, mitä lautasella on. Ei kalliimpia tavaroita, vaan suurempaa luovuutta. Sillä meillä ruoka on aina pääosassa. Meillä on tarjolla muutama menu, jotka on pitkäjänteisesti ja intohimoisesti suunniteltu. Haluamme tuoda ripauksen kunnianhimoa suomalaiseen ravintolakenttään. Lähdemme metsästämään toista Michelin-tähteä. Teemme sen sillä, että panostamme ruoan laatuun.


Kyseessä ei ole tuotekehittelyä, vaan raaka-aineiden etsimistä, testailua ja tuotteiden viimeisiä silauksia.


Maailmalla kyseisen kokin virka tunnetaan nimellä Research & Development. Suomeksi se kääntyisi esimerkiksi muotoon tutkimus- ja kehitysvastaava.
Meillä hänet tunnetaan nimellä Johan Kurkela.


Vain 26-vuotias Kurkela on yksi Suomen lahjakkaimmista nuorista lupauksista. Hän on toiminut Suomen edustajana Bocuse d’or -finaalissa, sijoittuen kuudenneksi 24:n maan joukossa. Kurkela on myös tuorein 2023 Vuoden kokki -voittaja.


“Kaikki alkaa raaka-aineista”, sanoo Kurkela. “Käsityöelementti on silti vahvasti läsnä, vaikka yksinkertaisuuteen pyritään. Ravintolamaailmassa enemmän on usein vähemmän ja toisin päin. Tekniikka voi olla sitä, että rakennat hilavitkuttimen, jossa on kymmenen eri kerrosta, mutta se voi olla myös sitä, että paistat täydellisen kalan.”


Ravintola Grön on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2018 ravintola sai Michelin-tähden ja vuonna 2019 ravintola palkittiin vuoden parhaana bistro- tyyppisenä ravintolana maailmassa.


Toni Kostian
Keittiöpäällikkö ja omistaja
Ravintola Grön

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Grön
Albertinkatu 36
00180 Helsinki

http://www.restaurantgron.com

Ravintola Grön on valittu Suomen parhaaksi ravintolaksi vuosina 2018 ja 2019. Vuonna 2018 ravintola sai Michelin-tähden ja vuonna 2019 ravintola palkittiin vuoden parhaana bistro- tyyppisenä ravintolana maailmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye