Apetit Oyj

Ammoniakkivuoto Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla

Jaa

Apetit Oyj, lehdistötiedote, 7.11.2023, klo 15.25

Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla tapahtui tiistaiaamuna 7.11.2023 ammoniakkivuoto. Vuoto syntyi tehtaan pakastetuotantoon liittyvässä jäähdytyslaitteistossa. Henkilöstö evakuoitiin tehtaalta.

Pelastuslaitos soitettiin paikalle vuodon ilmettyä. Pelastuslaitos ohjasi toimintaa tehtaalla.

Ammoniakkia käytetään tehtaan jäähdytyslaitteistossa. Ruokapakastetehtaan tiloissa työskenteli vuodon aikaan noin 30 henkilöä. Kaksi ammoniakille altistunutta vietiin sairaalaan tarkkailuun. Heidän tilanteensa ei ole vakava.

Ammoniakkivuodon ei havaittu leviävän tehtaan sisätilojen ulkopuolelle, minkä vuoksi tehtaan lähialuetta ei tarvinnut evakuoida. Pelastuslaitos kertoi kello 12 jälkeen, että vuoto on pysäytetty ja lähialueen asukkaille tai ympäristölle ei aiheudu vaaraa tilanteesta. Laitteisto, johon vuoto kohdistui, on tyhjennetty ammoniakista hallitusti pelastuslaitoksen johdolla.

Vuodon syynä on epätavallinen laiterikko. Ruokapakastetehtaalla käynnistetään vuodosta tutkinta tarkemman syyn selvittämiseksi ja vastaavien tilanteiden ehkäisemiseksi jatkossa.

Ainakin yksi ruokapakastetehtaan pihvejä ja pyöryköitä valmistavista linjastoista on pois käytöstä tutkinnan ajan.

Lisätietoja:

Miika Kemilä, viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö, puh. 010 402 4044

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj

Tiesitkö, että pinaatista saadaan kaksi satoa? – Pakastepinaatista vaivatonta arkiruokaa vaikka kesäkeittiöön Tara Junkerin reseptillä4.7.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Kun vihannekset pakastetaan niiden olleessa parhaimmillaan, ovat ne tuoreita edelleen käyttöön otettaessa. Apetit viljelyttää miljoonia kiloja kotimaisia pakastevihanneksia vuodessa. Apetitin satokauden aloittaa pinaatti, josta ruokavaikuttaja Tara Junker ideoi arkiruokareseptin, joka on helppo valmistaa myös kesämökillä.

Tuoreita herneitä ympäri vuoden – ruokavaikuttaja Tara Junkerin neljä pakastehernevinkkiä8.5.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Pakasteherne on klassikko ja yllättävän monipuolinen raaka-aine. Se antaa raikkautta vaikka pannukakkuun, sopii arkeen ja juhlaan ja toimii jälkiruoissakin. Ripeän teollisen pakastusprosessin ansiosta pakasteherneessä on myös ravintoaineet kohdallaan. Palkokasvina herneessä on runsaasti proteiinia ja pakasteesta on näppärä ottaa herneitä juuri sopiva määrä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye