Solita lisää investointeja generatiiviseen tekoälyyn
Solita laajentaa GenAI-osaamisyksikkönsä toimintaa. Jatkossa Solita GenAI Studio -nimellä toimivan osaamisyksikön toimintaan kuuluu myös GenAI Lab -kehitystiimi, joka keskittyy tekoälyn käytännönläheisten, skaalautuvien ja elinkaareltaan kestävien tekoälyratkaisujen kehittämiseen teknologiariippumattomasti. Asiakastyön lisäksi investoinnit tukevat Solitan sisäisiä tekoälyhankkeita ja osaamisen kehittämistä.
Suuria kielimalleja (LLM, large language models) hyödyntävä generatiivinen tekoäly on tuore ja nopeasti kehittyvä tekoälyratkaisujen alue. Generatiivisen tekoälyn ratkaisuihin kohdistui suurta kansainvälistä kiinnostusta vuonna 2023, ja aihepiiri on edelleen yksi vuoden 2024 kuumimmista teknologia-alan trendeistä.
Solitan viime syksynä toteuttamassa Tekoäly suomalaisyrityksissä -tutkimuksessa suuryrityksistä 51 prosenttia kertoi valmistautuvansa generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseen. Liiketoimintahyötyjen saavuttamiseen generatiivisen tekoälyn hankkeissa tarvitaan teknologiaosaajien lisäksi myös koulutusten ja hallintamallien osaajia sekä ymmärrystä Euroopan nopeasti kehittyvästä tekoälylainsäädännöstä ja ratkaisujen kestävyydestä sekä eettisyyden että ympäristön näkökulmasta.
Solita perustaa GenAI Lab -kokeiluympäristön
Solita perusti generatiivisen tekoälyn osaamisyksikön toukokuussa 2023 vahvistamaan aiempaa tekoälyyn liittyvää, laajaa palveluvalikoimaansa, ja kysyntä on kasvanut vauhdilla.
Nyt yhtiö laajentaa yksikön toimintaa ja perustaa GenAI Lab -testausympäristön, joka tarjoaa organisaatioille tukea sekä uuden teknologian ymmärtämiseen että tietoturvalliseen testaamiseen. GenAI Lab asiantuntijoineen tutkii uusimpia tekoälyteknologioita ja -ratkaisumalleja ja parhaita soveltamiskäytäntöjä sekä asiakkaiden että Solitan omissa ympäristöissä. Tutkittua tietoa etenemisen tueksi on jo tarjolla liittyen esimerkiksi Microsoftin, Googlen ja AWS:n GenAI-työkaluihin, kuten myös uudempien toimijoiden kuten OpenAI:n, HuggingFacen ja Mistral AI:n työkaluihin.
Lisäksi GenAI Studio tukee yrityksiä generatiiviseen tekoälyyn liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien ja riskien arvioinnissa, henkilöstön kouluttamisessa ja sitouttamisessa muutokseen sekä lainsäädännön vaikutusten arvioinnissa.
Solitan GenAI -osaamisyksikkö palvelee yhtiön asiakkaita sen kaikissa toimintamaissa. Solitan generatiivisen tekoälyn osaajat auttavat yrityksiä ottamaan tekoälyn kasvun ja liiketoiminnan katalysaattoriksi tehokkaasti ja turvallisesti. Solitan asiakkaita tekoälyhankkeissa ovat muun muassa Kela, NATO, Tana ja Lederne. Solita työllistää Euroopassa yli 2000 osaajaa, joista 800 on dataosaajaa.
”Näemme kysyntää Suomen lisäksi kaikissa maissamme – kiinnostus generatiiviseen tekoälyyn on globaalia ja ilmiö on tullut jäädäkseen. Pilotteja tehtiin viime vuonna kiihtyvään tahtiin ja vuonna 2024 näemme yhä useamman organisaation sekä julkisella että yksityisellä puolella sekä testaavan uusia työkaluja että löytävän todellisia sovellutuskohteita”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.
Generatiiviseen tekoälyyn kohdistuvat odotukset järkevöityvät, liiketoiminta kasvussa
Generatiivisen tekoälyn on ennustettu muuttavan lähivuosien aikana yritysten toimintatapoja lähes kaikilla aloilla. Sen on ennustettu tehostavan merkittävästi muun muassa ohjelmistokehitystä, asiakaspalvelua, liiketoiminnan analytiikkaa, erilaisten sisältöjen tuotantoa sekä digitaalisten palvelujen personointia. Solitan generatiivisen tekoälyn osaamisyksikkö tarjoaa konkreettisia ratkaisuja asiakasyritysten kasvuun, liiketoiminnan kehittämiseen sekä toiminnan tehostamiseen.
“Generatiivista tekoälyä koskevat odotukset löytävät oikean tasonsa tänä vuonna. Odotusten järkevöityessä samanaikaisesti generatiivisen tekoälyn käyttö yleistyy ja myös yritysten enemmistö pääsee toden teolla ilmiöön mukaan. Hypen lisäksi luvassa on myös pettymyksiä ja kitkaa – kuten kokeiluissa aina. Näemme kuitenkin jo monissa piloteissamme tämän uuden teknologian voiman, kun oikeat käyttötavat ja -kohteet löydetään”, kertoo Solitan GenAI -kehitystä vetävä Lasse Girs.
Tekoälyn hyödyntämistä koskeva lainsäädäntö kehittyy Euroopassa tällä hetkellä nopeasti. Lainsäädännön muutoksista ajan tasalla pysyminen sekä investointien eettisyyden ja kestävyyden varmistaminen on ajankohtainen haaste yrityksille ympäri maailmaa.
Rekrytoinnit GenAI Studioon käynnissä
Solita rekrytoi nyt GenAI Studioon lisää osaajia ja vahvistaa osaajajoukkoaan muun muassa valmentajilla, AI-lainsäädännön asiantuntijoilla, sekä AI-työkalujen arviointiin ja kartoituksiin keskittyvällä osaajalla.
Lue lisää:
Solitan avoimet työpaikat: https://www.solita.fi/join-us/
Tutkimus: Generatiivinen tekoäly top 500 -suomalaisyhtiöissä: https://www.solita.fi/news/tekoaly-suomalaisyrityksissa-tutkimus-suomalaiset-suuryritykset-hitaita-generatiivisen-tekoalyn-hyodyntamisessa/
Yhteyshenkilöt
Lasse GirsHead of Generative AI EnablementSolita
Puh:+358 40 591 8106lasse.girs@solita.fiOssi LindroosCEOSolita
Puh:+358 40 750 7637ossi.lindroos@solita.fiMikael RuohonenBusiness Lead, Data Science and AISolita
Puh:+358 41 451 6808mikael.ruohonen@solita.fiMinna PinolaDirector of CommunicationsSolita
Puh:+358 40 5166 024minna.pinola@solita.fiKuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Solita
Solita palkittiin perhemyönteisyydestä4.10.2024 16:27:26 EEST | Tiedote
Solita on valittu Suomen perhevapaamyönteisimmäksi työpaikaksi. Mothers in Business -järjestön ensimmäistä kertaa annettava tunnustus annetaan yritykselle, joka on esimerkillisesti onnistunut kehittämään käytäntöjään tukemaan perheen ja työn yhteensovittamista.
Solita Suomen TOP10-työnantajien joukkoon17.9.2024 11:30:09 EEST | Tiedote
Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita on valittu Suomen ihanteellisimpien työnantajien parhaimmistoon Universumin vuoden 2024 asiantuntijatutkimuksessa. Yli 8600 vastaajan tutkimuksessa Solita sijoittui kymmenenneksi.
Solita mukaan Euroopan puolustusrahaston navigointijärjestelmien kehittämishankkeeseen6.9.2024 07:41:41 EEST | Tiedote
Teknologia-, data- ja designyritys Solita on valittu mukaan monikansalliseen BadB-yhteistyöhankkeeseen, jonka tavoite on vahvistaa Euroopan puolustusta kehittämällä maailmanlaajuisista satelliittinavigointijärjestelmistä riippumatonta navigointia. Kuuden miljoonan euron hanketta rahoittavat Euroopan puolustusrahasto sekä Suomen ja Viron puolustusministeriöt.
Solita vahvistaa asemaansa Tanskan it-markkinoilla – Solita ja Tanskan valtion vankeinhoitolaitos monivuotiseen yhteistyöhön4.9.2024 09:05:46 EEST | Tiedote
Suomalainen teknologia-, data ja designyhtiö Solita on voittanut Tanskan vankeinhoitolaitoksen asiakkaakseen. Sopimus on Solitan historian suurin voitto Tanskan markkinoilla. Hankesopimus on viiden vuoden mittainen, ja se sisältää mahdollisuuden neljän vuoden mittaiseen jatkoaikaan. Solitan vastuulle siirtyvät vankeinhoitolaitoksen liiketoimintakriittiset ydinjärjestelmät. Yhteistyö kattaa tuen, ylläpidon ja mahdolliset tulevaisuuden kehitystarpeet.
Solita palkittiin Microsoftin vuoden tekoälyinnovaatiokumppanina27.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Teknologia-, data- ja designyritys Solita on saanut Microsoft Partner of the Year 2024 on AI Innovation -palkinnon. Arvostettu palkinto myönnetään Solitalle, koska se on osoittanut edelläkävijyyttä ja saavuttanut erinomaisia tuloksia auttaessaan asiakkaita tekoälyn ja generatiivisen tekoälyn hyödyntämisessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme