Tuoreesti rakkaudesta S&S:n kevään esikoisromaaneissa

Jaa

Voiko rakkaudesta vielä kirjoittaa tuoreesti? Emilia Karjulan Kuningatar Mab ja Sanna Hirvosen Margit todistavat, että kyllä voi. Romaanit ovat kerronnaltaa erilaisia, mutta temaattisesti lähellä toisiaan. Rakkaus ja mustasukkaisuus, avoimet suhteet, polyamoria,  queer ja rakkauden mytologiat lyövät kättä, kun keskiössä ei ole vain tyypillinen miehen ja naisen avioliittoon ja lapsiin johtava parisuhde.

Emilia Karjula (vas) ja Sanna Hirvonen.
Emilia Karjula (vas) ja Sanna Hirvonen. Kirjailijakuvat Susanna Kekkonen

Emilia Karjula: Kuningatar Mab, ilmestynyt 16.1.
Julia tapasi Paulin ensi kertaa Pyyhenaisen syntymäpäivillä, ja oli alusta asti selvää, että Paulilla on muitakin naisia. Julia toivoo silti, että Paul jättäisi Pyyhenaisen hänen vuokseen, muttei uskalla kertoa toiveestaan. He sopivat, että Juliakin tapailee muita, vaikka oikeasti hän haluaisi vain, että Paul olisi yksin hänen.
Myös mahtava keijujen kuningatar on kuitenkin iskenyt silmänsä Juliaan. Konferenssimatkalla Julia tapaa pienikokoisen ja ruskeasilmäisen naisen, joka kutsuu luokseen ja juottaa Julialle makeaa simaa. Se saa hänen päänsä pyörälle, ja siksi hänestä tuntuu vain luonnolliselta, kun hän kotiin palattuaan kohtaa naisen uudelleen omassa kaupungissaan. Syntyy erikoinen kolmiodraama, joka saa Julian epäilemään itseään yhä pahemmin.

Sanna Hirvonen: Margit, ilmestynyt 14.2.
Eletään kuuminta nousukautta, ja Ulla Romu on matkalla huipulle. Hän on ponnistanut pikkupaikkakunnalta Helsinkiin mainostoimiston harjoittelijaksi, cocktailien ja katkarapujen ääreen. Kun hän kohtaa Valintatalossa Margitin, jolla on leveä selkä ja isot kädet, häneltä ei puutu enää mitään. Täydellinen onni on tässä.
Sitten Suomen talous sukeltaa, ja asiat joutuvat vapaaseen pudotukseen. Ullan ja Margitin kodissakin jokin on toisin. On kuin asunnon ilmanpaine olisi muuttunut.
Samaan aikaan Ninni rakastuu Louvressa metsästyksen jumalatar Artemikseen. Hän haluaisi jumalattaren omakseen. Niinpä hänen maailmansa järisee, kun hän kohtaa yliopistolla lihaksi tulleen Artemiksen. Se on meant to be.

Emilia Karjula (s. 1980) asuu Turussa ja on kotoisin Kiikasta. Hän on opiskellut Turun yliopistossa folkloristiikkaa, kulttuurihistoriaa, naistutkimusta ja luovaa kirjoittamista ja väitellyt Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen oppiaineessa. Tieteellisten tekstien lisäksi Karjula on julkaissut novelleja antologioissa ja kirjallisuuslehdissä ja toimittanut kaksi kirjoittamisen oppikirjaa. Hän on opettanut luovaa ja tieteellistä kirjoittamista useissa oppilaitoksissa ja toimii tällä hetkellä kirjoittamisen yliopistonopettajana Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. 

Sanna Hirvonen (s. 1976) on helsinkiläinen museoammattilainen, joka kirjoittaa työssään nykytaiteesta suurelle yleisölle. Hän on koulutukseltaan taidehistorioitsija ja muotoilija. Proosan aiheina häntä kiehtovat 1900-luvun lopun arki, tavarat ja tilat sekä ihmisten pinnanalaiset halut ja haaveet. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuningatar Mab
Kuningatar Mab
Lataa
Margit
Margit
Lataa
Emilia Karjula
Emilia Karjula
Susanna Kekkonen
Lataa
Sanna Hirvonen
Sanna Hirvonen
Susanna Kekkonen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

S&S:n kevään 2025 kirjat4.11.2024 15:00:00 EET | Tiedote

Keväällä jatketaan keskustelua taiteen asemasta ja merkityksestä. Esimerkiksi Maggie Nelson ja Rachel Cusk käsittelevät uusissa kirjoissaan taidetta ja kulttuuria syvällisesti, lisäksi elokuvaohjaaja Suvi West tarkastelee railakkaassa esikoisromaanissaan muun muassa saamelaisnaisen roolia taiteessa. Upea Kate Atkison julkaisee uuden Jackson Brodie -mysteerin pitkän tauon jälkeen – tämäkin tarina kytkeytyy varastetun taulun ympärille. Saapa osansa myös rakastettu ja vihattu kirjallisuuskritiikki, kun arvostettu kriitikko Maaria Ylikangas ruotii aihetta kokonaisen teoksen verran.

Eva Frantzin viides Anna Glad -dekkari jättää hyvästit sympaattiselle poliisille9.10.2024 13:05:00 EEST | Tiedote

Neljä naista ja vanhaa ystävää viettää jokasyksyisiä rapujuhlia vanhassa huvilassa maaseudulla. Aamun sarastaessa huvilasta herää vain kaksi heistä... Mitä illan aikana on tapahtunut ja kuinka kauas menneisyyteen täytyy mennä, jotta asiasta saisi selvää? Ensimmäisenä rikospaikalla on komisario Anna Glad. Hänet siirretään kuitenkin syrjään tutkinnasta, ja tällä kertaa puoliso Thomas saa kantaa työtaakkaa, kun Anna yrittää huolehtia heidän pojastaan. Poliisin vaistoja on kuitenkin vaikea sammuttaa. Eva Frantzin On lähtösi huoleton (suom. Ulla Lempinen) ilmestyy 24.10.

Johannes Anyury vierailee Helsingin kirjamessuilla24.9.2024 10:01:00 EEST | Tiedote

Ruotsalaisen August-palkitun Johannes Anyuryn romaani Ixelles (suom. Outi Menna) ilmestyy 1.10. Lokakuun lopussa Anyury tulee Helsingin kirjamessuille, missä häntä haastattelee europarlamentaarikko Li Andersson. Ixelles käsittelee aikamme suuria kysymyksiä valeuutisista, manipuloidusta mediamaisemasta sekä köyhyyden ja huumeiden aiheuttamasta rikollisuuskierteestä. Ruotsissa Anyurua pidetään yhtenä parhaimmista luokkayhteiskunnan kuvaajista. Ixelles on myös on rakkauskirje kaunokirjallisuudelle, keksitylle elämälle ja kirjastoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye